19:56 uur 06-05-2021

Vantage Data Centers biedt klanten op alle campussen wereldwijd hernieuwbare energie-opties

Het bedrijf stelt strategische medewerkers aan om milieustrategie te leiden

DENVER–(BUSINESS WIRE)– Vantage Data Centers, een toonaangevende wereldwijde leverancier van hyperscale datacentercampussen, heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf nu toegang biedt tot hernieuwbare energie-opties op elk van de Noord-Amerikaanse en Europese campussen om klanten in staat te stellen hun CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast heeft het bedrijf twee deskundigen in dienst genomen om wereldwijd leiding te geven aan zijn inspanningen op het gebied van milieuduurzaamheid.

Vier van de campussen van het bedrijf draaien momenteel voor kritieke IT-belastingen op meer dan 99% hernieuwbare energie (waterkracht, getijdenenergie en windenergie) via de nutspartners van Vantage, terwijl de andere campussen toegang bieden tot groene stroomaankopen en hernieuwbare energie-kredieten via plaatselijke nutspartners. Vantage werkt actief samen met energieleveranciers, klanten en branchegroepen om wereldwijd aanvullende opties voor hernieuwbare energie te bepleiten en daarin te investeren.

Als onderdeel van de grotere focus op milieudoelen heeft het bedrijf Amanda Sutton benoemd tot senior director of sustainability. Zij gaat leiding geven aan het mondiale duurzaamheidsprogramma van Vantage om de impact van het bedrijf op het milieu wereldwijd te verminderen. Daarnaast wordt Neal Kalita director of power and sustainability, met een focus op de Europese campussen van het bedrijf. Sutton en Kalita gaan deel uitmaken van een wereldwijd team dat erop toeziet dat ontwerp, bouw en exploitatie van de faciliteiten op milieuverantwoorde wijze plaatsvindt.

“Samen met onze klanten, beleggers en nutsbedrijven investeert Vantage in hernieuwbare energiebronnen en we stellen doelen op alle gebieden van duurzame ontwikkeling, om een positieve impact te hebben op de gemeenschappen waar we actief zijn”, aldus Sureel Choksi, president en CEO van Vantage Data Centers. “In ons streven het ESG-programma uit te breiden wilden we ook meer leiderschap op verschillende gebieden en ik ben blij dat Amanda en Neal ons team met hun expertise komen versterken.”

In het kader van zijn Environmental, Safety and Corporate Governance (ESG) programma hanteert Vantage een brede aanpak van de vele facetten van milieuduurzaamheid.

“Vantage benadert duurzaamheid vanuit alle invalshoeken,” aldus Sutton. “Hoewel energie-efficiëntie en toegang tot hernieuwbare energie belangrijke aandachtspunten zijn, investeren we ook in hulpbronnen om onze CO2-voetafdruk te verkleinen, het watergebruik terug te dringen en verantwoord te ondernemen. We willen ervoor zorgen dat onze campussen de gemeenschappen waarin we actief zijn versterken en tegelijkertijd mooie, comfortabele en gezonde ruimtes bieden waar onze klanten en medewerkers optimaal kunnen werken.”

Enkele van de aanvullende duurzame prestaties en mogelijkheden op de campussen van Vantage:

  • Eliminatie van waterverbruik voor koeling, door standaardisatie naar luchtgekoelde koelers met een gesloten-loop-systeem, en dus besparingen in het waterverbruik
  • Gebruik van Energy Star-gecertificeerde, zeer efficiënte UPS-systemen met dubbele conversie, met een PUE (Power Use Effectiveness) op jaarbasis van minder dan 1,3
  • Het verkrijgen van certificeringen van toonaangevende normalisatie-instanties wereldwijd voor milieuvriendelijk ontwerpen, bouwen en exploiteren
  • Recycling van bouwmaterialen en het gebruik van duurzame bouwmaterialen
  • Gebruik van ter plaatse opgewekte stroom uit zonne- en windenergie voor niet-kritieke toepassingen op de campus in Noord-Virginia, waaronder buiten- en kantoorverlichting
  • Integratie van groene daken, zonnegevels, droogtebestendige landschapsarchitectuur en EV-oplaadstations op verschillende campussen

De doelstellingen en initiatieven van het bedrijf op het gebied van milieuduurzaamheid sluiten aan bij die van zijn hyperscale-, cloud- en zakelijke klanten en beleggers, waaronder Colony Capital, die voor hun respectieve portefeuilles soortgelijke klimaat- en milieuverbintenissen zijn aangegaan.

Ga voor meer informatie over Vantage’s wereldwijde duurzaamheidsinspanningen naar https://vantage-dc.com/features/sustainability/.

Over Vantage Data Centers

Vantage Data Centers voedt, koelt, beschermt en verbindt de technologie van ‘s werelds meest bekende hyperscalers, cloudproviders en grote ondernemingen. Vantage, dat in zes markten in Noord-Amerika en zes markten in Europa actief is, heeft het ontwerp van datacenters op innovatieve wijze ontwikkeld om drastische winst te boeken op het gebied van betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid, in flexibele omgevingen die net zo snel kunnen worden opgeschaald als de markt verlangt.

Ga voor meer informatie naar www.vantage-dc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press Contacts
Mark Freeman

Vantage Data Centers

mfreeman@vantage-dc.com
+1 202-680-4243

Robin Bectel

REQ for Vantage Data Centers

vdc@req.co
+1 703-287-7827

Check out our twitter: @NewsNovumpr