23:32 uur 13-04-2021

Agthia begint aan een transformerend traject met haar strategie om een F&B-leider te worden in 2025

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Agthia Group PJSC onthulde zijn langetermijnstrategie om een F&B-leider te worden in de regio Midden-Oosten, Noord-Afrika en Pakistan (MENAP) en daarbuiten tegen 2025. De strategie is gebaseerd op drie strategische pijlers (groei, efficiëntie en capaciteit) en is bedoeld om het marktleiderschap van de groep uit te breiden, aanzienlijke waarde te bieden voor alle belanghebbenden en de winstgevendheid te blijven stimuleren met een klantgerichte benadering.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210413006166/nl/

Khalifa Sultan Al Suwaidi - Chairman - Agthia Group (Photo: AETOSWire)

Khalifa Sultan Al Suwaidi – Chairman – Agthia Group (Photo: AETOSWire)

De in Abu Dhabi gevestigde organisatie houdt zich bezig met de productie, distributie en marketing van een breed scala aan F&B-producten, waaronder populaire regionale merken zoals onder andere Al Ain (water), Al Foah (dadels), Al Faysal Bakery & Sweets (bakkerij) en Grand Mills (meel en bakkerij).

Khalifa Sultan Al Suwaidi, voorzitter van de Agthia Group, zei​: “De strategie zal het volledige potentieel ontketenen van de uitzonderlijke capaciteiten die we hebben opgebouwd, meer kansen creëren voor onze mensen en als katalysator dienen voor ons fungeren om opnieuw nieuwe benchmarks te stellen in de F&B-industrie.”

Alan Smith, Chief Executive Officer van de Agthia Group, zei: “Onze strategie komt voort uit een diepgaande evaluatie van het bedrijf en een duidelijke visie van waar we heen willen. We zullen gestroomlijnder blijven worden, onze kernactiviteiten beschermen en ervoor zorgen dat onze vooruitgang flexibel en in een bewust tempo is.”

Groei

Agthia zal groei realiseren door op te schalen in prioritaire markten, door uit te breiden naar categorieën met toegevoegde waarde en door margeverbetering te stimuleren tegen 2025. Dit wordt mogelijk gemaakt door het versterken van de kernbasis, waaronder het versterken van de watercategorie, het beschermen van meel- en voedercategorieën en het verschuiven van de portfoliomix naar categorieën met hogere marges.

Bovendien is Agthia begonnen aan een robuuste anorganische groeistrategie die gericht is op de overname van bedrijven met sterke consumentenmerken die marktleiders zijn in hun respectievelijke categorieën.

“De strategie zal synergiën op het gebied van kosten en opbrengsten genereren door middel van cross-selling en het versterken van de regionale merkenportefeuille van de groep”, legde Smith uit.

Efficiëntie

Agthia mikt op een besparing van AED 200 miljoen door synergie-extractie en vereenvoudiging van de bestaande en overgenomen activiteiten. Samen met strategische partnerschappen voor distributie en marketing, zal de organisatie de uitmuntendheid van het commerciële en werkkapitaal, operationele optimalisatie, gestroomlijnde inkoop en productie en supply chain management verbeteren. Niet-schaalbare activa worden afgestoten terwijl leveranciers en specificaties worden gestroomlijnd.

Capaciteit

Agthia zal zijn menselijk kapitaal verder ontwikkelen en bijkomend talent verwerven met een duidelijke aandacht voor categoriemanagement expertise, om zijn capaciteiten af te stemmen op de verwachte eisen van een groeiende organisatie.

Hun belangrijkste focus voor de komende vijf jaar omvat het digitaliseren van prestatiebeheersystemen en het implementeren van veranderingsinitiatieven over de hele linie met een blijvende nadruk op duurzaamheid en innovatie.

De groep zal de efficiëntie van haar activiteiten blijven stimuleren, de productportfolio optimaliseren, een principieel toewijzingskader handhaven en een optimale Milieu-, Sociale en Governance (Environment, Social & Governance, ESG)-agenda implementeren om de consumentenervaring te verbeteren en aandeelhoudersrendementen te leveren in overeenstemming met wereldwijde normen.

Ga voor meer informatie naar: www.agthia.com

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Shahla Kashif
skashif@quillmena.com
+971559534795

Check out our twitter: @NewsNovumpr