00:08 uur 07-04-2021

QCT introduceert nieuwe serversystemen met 3e generatie Intel Xeon schaalbare processoren

3e generatie QuantaGrid- en QuantaPlex-systemen leveren innovaties voor een brede selectie workloads

SAN JOSE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Quanta Cloud Technology (QCT), een wereldwijde leverancier van datacenteroplossingen, heeft zijn volgende generatie serversystemen aangekondigd die de 3e generatie Intel Xeon schaalbare processoren ondersteunen met ingebouwde AI en crypto-acceleratie die zijn geoptimaliseerd voor de meest populaire AI-frameworks om de prestaties ten opzichte van de vorige generatie processoren te verbeteren.

Met deze nieuwe 3e generatie Intel Xeon schaalbare processoren, voorheen met de codenaam Ice Lake, heeft QCT zijn QuantaGrid- en QuantaPlex-serverportfolio uitgebreid om de nieuwe innovaties die Intel pioniert voor de meest veeleisende workloadvereisten volledig te ondersteunen. De 3e generatie Intel Xeon schaalbare processoren zijn geoptimaliseerd voor cloud enterprise-, AI-, HPC-, netwerk- en IoT-workloads en bereiken meer beveiliging met Intel Software Guard Extension (Intel SGX), Intel Total Memory Encryption (Intel TME), Intel Crypto Acceleration en Intel Platform Firmware Resilience (Intel PFR) om verbeterde samenwerking mogelijk te maken met behulp van gedeelde gegevens zonder de privacy in gevaar te brengen.

“We zijn vastbesloten om onze gemeenschappelijke klanten te voorzien van de nieuwste datacentertechnologieën,” aldus Mike Yang, President van QCT. “Om bedrijven aan de slag te krijgen met kant-en-klare oplossingen, hebben we ons portfolio uitgebreid met aanbiedingen die niet alleen volledig gebruik maken van de 3e generatie Intel Xeon schaalbare processoren van Intel, maar waarin bovendien QCT’s eigen innovaties en onderhoudsontwerpen zijn opgenomen die de complexiteit verminderen en gebruikers meer flexibiliteit bieden bij het uitvoeren van hun gespecialiseerde workloads.”

“De nieuwste 3e generatie Intel Xeon schaalbare platforms bieden aanzienlijk meer algemene computerprestaties, ingebouwde AI-versnelling en cryptografie, en beveiligingsmogelijkheden die nieuwe manieren openstellen voor organisaties om hun gegevens te beschermen en veilig samen te werken,” stelde Lisa Spelman, Corporate Vice President van Xeon and Memory Group bij Intel. “Deze nieuwe platforms ontketenen nieuwe niveaus van flexibele prestaties en beveiliging voor onze klanten en leiders in clouddatacenters zoals QCT.”

QCT-systemen met de nieuwe kernarchitectuur kunnen tot 40 krachtige cores per CPU, PCIe Gen4-ondersteuning en 8 DDR4-geheugenkanalen per socket leveren die de Intel Optane Persistent Memory 200-serie ondersteunen voor meer geheugen. Hiermee kunnen klanten betere datacenterprestaties verwachten voor hun workloads, terwijl zakelijke cloudservices zoals videoanalyse en CDN mogelijk worden gemaakt.

QCT-servers die de 3e generatie Intel Xeon schaalbare processoren ondersteunen:

  • QuantaGrid D53X-1U – Evenwichtige architectuur met ingebouwde versnelling en geavanceerde beveiliging voor hybride cloudinfrastructuren, HCI en data-analyse.
  • QuantaGrid D53XQ-2U – Geoptimaliseerd voor AI-versnelling en schaalbaarheid met flexibele NVMe-ondersteuning voor HPC en zakelijke workloads.
  • QuantaPlex T43Z-2U – Server met hoge dichtheid geoptimaliseerd voor extreme computerprestaties en ruimte-efficiëntie voor een verscheidenheid aan workloads

Ga voor meer informatie over QCT- en QCT-producten naar: http://go.qct.io/intel-icelake-processor-products/

Over Quanta Cloud Technology (QCT)

QCT is een wereldwijde leverancier van datacenteroplossingen die de efficiëntie van hardware op hyperschaalniveau combineert met infrastructuursoftware van een verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven, om vorm te geven aan de volgende generatie datacenters en operationele uitdagingen op te lossen. QCT bedient providers van cloudservices, telecombedrijven en bedrijven die openbare, hybride en particuliere clouds runnen.

Productlijnen omvatten hypergeconvergeerde en softwaregedefinieerde datacenteroplossingen, evenals servers, opslag, switches en geïntegreerde racks met een ecosysteem van hardwarecomponenten en softwarepartners. QCT ontwerpt, produceert, integreert en onderhoudt zijn aanbod via zijn eigen wereldwijde netwerk. De moedermaatschappij van QCT is Quanta Computer, Inc., een Fortune Global 500-onderneming.

Intel, het Intel-logo en andere Intel-merken zijn handelsmerken van Intel Corporation of haar dochterondernemingen. Andere namen en merken kunnen worden geclaimd als eigendom van anderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yi-Chieh Lee (EMEA) Yi-Chieh.Lee@qct.io
Natalie Chen Natalie.Chen@quantatw.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr