11:00 uur 30-03-2021

SHOP APOTHEKE EUROPE neemt het Nederlandse MedApp over

  • De toevoeging van receptplichtige medicijnen en uitbreiding van digitale gezondheidsdiensten in Nederland, is een logische volgende stap in de Europese groeistrategie van SHOP APOTHEKE EUROPE.
  • Strategische overname van deze Eindhovense technologie en internet start-up.
  • MedApp is een groeiend innovatief online apotheekplatform dat patiënten ondersteunt bij het regelmatig innemen van hun medicijnen en zo gemak en therapietrouw verhoogt.

VENLO & SEVENUM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– SHOP APOTHEKE EUROPE N.V. neemt MedApp Holding B.V. over, inclusief MedApp Nederland B.V. en MedApp Apotheek B.V. Begonnen als start-up aan de Technische Universiteit Eindhoven in 2016, is de innovatieve online apotheek nu het leidende e-health medication platform in de Nederlandse markt met de app MedApp.

Vanaf de start was de missie van MedApp om patiënten met chronische aandoeningen te helpen met het dagelijks omgaan met hun ziekte en het gebruik van hun medicijnen. Zodoende werden de services van de app-only apotheek ontwikkeld rondom de individuele behoeften van deze gebruikers met een chronische ziekte.

Gebruikers van MedApp kunnen slimme medicijnwekkers instellen, een overzicht opvragen van hun medicijnen en kunnen de medicijnen gemakkelijk thuis laten bezorgen. Ook hebben de gebruikers toegang tot informatie en media met betrekking tot hun aandoening, dit alles met als doel therapietrouw en gemak te verbeteren.

SHOP APOTHEKE EUROPE is een van de toonaangevende online apotheken in Europa met activiteiten in zeven landen, en beursgenoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange. Met de overname van MedApp investeert SHOP APOTHEKE nu in haar thuismarkt. SHOP APOTHEKE is al actief in Nederland met haar merk FARMALINE dat een uitgebreid assortiment schoonheids- en verzorgingsproducten verkoopt. Door de overname van MedApp kan SHOP APOTHEKE nu ook in Nederland uitbreiden naar receptplichtige medicijnen (Rx).

Jasper Eenhorst, CFO van SHOP APOTHEKE EUROPE: “Met de overname van MedApp kunnen wij nu ook in Nederland receptplichtige medicijnen aanbieden. De omzet en winst zijn nog relatief marginaal maar de transactie is voor ons van bijzonder belang. Het aanbieden van receptplichtige medicatie en een totale focus op het verbeteren van het leven van onze patiënten zijn centrale pijlers van onze strategie naar het worden van Europa’s leidende customer-centric e-pharmacy platform.”

Pit Janssen, CEO en oprichter van MedApp: “Het bundelen van de krachten met een van Europa’s grootste online apotheken is een perfecte match omdat wij hiermee toegang krijgen tot de infrastructuur en expertise die nodig is om de gezondheidszorg in Nederland verder te verbeteren.”

Edwin Hermkens, CTO en oprichter van MedApp: “Eigenlijk is het niet meer dan logisch dat wij ons aansluiten bij SHOP APOTHEKE EUROPE, want in beide bedrijven vormen technologie en ondernemerschap het DNA”.

SHOP APOTHEKE EUROPE neemt 100% van de aandelen over van de MedApp-oprichters en investeerders, zoals het Health Innovation Fund III en Tablomonto, die het potentieel van innovatieve medicatiemanagement services al in een vroeg stadium zagen.

Beide oprichters en het huidige managementteam blijven aan boord om leiding te geven aan de groei van MedApp.

Contacts

PRESS CONTACTS.

Trade and popular media:

Sven Schirmer

Tel: +49 221 99 53 44 31

Email: presse@shop-apotheke.com

Financial media:

Bettina Fries

Tel: +49 211 75 80 779

Email: presse@shop-apotheke.com

Investor relations:

Carmen Herkenrath

Tel.: +31 77 850 6109

Email: carmen.herkenrath@shop-apotheke.com

Thomas Schnorrenberg

Mobile: +49 151 465 31317

Email: presse@shop-apotheke.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr