14:01 uur 09-01-2020

Jasper Eenhorst benoemd tot nieuwe CFO van SHOP APOTHEKE EUROPE

VENLO, Nederland en KEULEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Jasper Eenhorst wordt de nieuwe Chief Financial Officer van SHOP APOTHEKE EUROPE N.V. met ingang van 1 februari 2020. De 47 jaar oude Nederlander bekleedde daarvoor diverse financiële en managementfuncties bij de vooraanstaande internationale grootgrutter Ahold Delhaize. Meest recentelijk diende hij als CFO voor de snelgroeiende e-commerce unit van de grote Nederlandse supermarktketen Albert Heijn B.V.

Bij SHOP APOTHEKE EUROPE wordt Eenhorst verantwoordelijk voor de klassieke financiële functies, alsmede voor Investor Relations en bepaalde onderdelen van Compliance. CEO Stefan Feltens wordt verantwoordelijk voor Strategy, HR, Legal, Procurement en Corporate Communications.

“Met Jasper Eenhorst halen we een erkend financieel expert is huis die tevens aanzienlijke ervaring en succes heeft opgedaan in het digitale zakelijke strijdperk”, aldus Jan Pyttel, voorzitter van de raad van toezicht van SHOP APOTHEKE EUROPE. “Jasper heeft in zijn vorige functie een belangrijke rol gespeeld bij de opbouw en uitbreiding van de e-commerce-activiteiten van Albert Heijn, de toonaangevende supermarktketen in Nederland.”

CEO Stefan Feltens voegt toe: “We zijn zeer enthousiast dat Jasper onze bestuursraad komt versterken en het verheugt ons hem in ons team te verwelkomen. Met zijn expertise en internationale ervaring zal hij in staat zij een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de verdere versterking van het groeitraject van SHOP APOTHEKE EUROPE.”

“Ik verheug me erop mijn ervaring op het gebied van e-commerce aan te wenden ten behoeve van SHOP APOTHEKE EUROPE”, aldus Jasper Eenhorst. “De online apotheekbranche groeit snel en als een van de marktleiders in Europa bevindt SHOP APOTHEKE EUROPE zich in een ideale positie om haar potentieel steeds meer te benutten.

In overeenstemming met het Nederlands recht wordt Jasper Eenhorst voorgedragen voor benoeming als lid van de bestuursraad tijdens de volgende jaarlijkse algemene vergadering van SHOP APOTHEKE EUROPE N.V.

Taal:

Nederlands

Bedrijf:

SHOP APOTHEKE EUROPE N.V.

Dirk Hartogweg 14

5928 LV Venlo

Nederland

Telefoon:

0800 – 200 800 300

Fax:

0800 – 90 70 90 20

E-mail:

carmen.herkenrath@shop-apotheke.com

Internet:

www.shop-apotheke-europe.com

ISIN:

NL0012044747, DE000A19Y072

WKN:

A2AR94, A19Y07

Indexen:

SDAX

Notering:

gereguleerde markt in Frankfurt (Prime Standard); gereguleerde inofficiële markt in Berlijn, Düsseldorf, Hamburg, Hannover, München, Stuttgart, Tradegate Exchange

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vak- en populaire media

Sven Schirmer

Tel: +49 221 99 53 44 31

E-mail: presse@shop-apotheke.com

Financiële media:

Thomas Schnorrenberg

Mobiel: +49 151 465 31317

Bettina Fries

Tel: +49 211 75 80 779

E-mail: presse@shop-apotheke.com

Investor relations:
Carmen Herkenrath Tel.: +31 77 850 6109

E-mail: carmen.herkenrath@shop-apotheke.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr