20:45 uur 25-03-2021

Current en Wageningen University & Research slaan handen ineen voor nieuw onderzoek naar interlighting

Het doel is wetenschappelijke industriestandaarden te bevorderen door middel van een wereldwijd onderzoeksinitiatief

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– GE Current, onderdeel van Daintree, heeft vandaag met de lancering van een nieuw samenwerkingsverband met Wageningen University & Research (WUR) zijn wereldwijde onderzoeksinitiatief op het gebied van belichting in de glastuinbouw uitgebreid. Het nieuwe onderzoek, onder leiding van prof. dr. Leo Marcelis van WUR, zal zich richten op het bepalen van de waarde en het gebruik van interlighting voor glastuinbouwgewassen zoals tomaten en gebruik maken van zowel het Lucalox® HPS- als het Arize® led-productassortiment van Current. Het onderzoek is erop gericht telers betere richtlijnen te geven voor de positie, het type en de intensiteit van interlighting, in combinatie met led-bovenbelichting, om opbrengstvolume en kwaliteit te maximaliseren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210325005901/nl/

Arize™ Element LED installation at NC State University, USA (Photo: Business Wire)

Arize™ Element LED installation at NC State University, USA (Photo: Business Wire)

WUR is het nieuwste vooraanstaande landbouwwetenschappelijk instituut dat met Current gaat samenwerken om de impact van aanvullende belichting op de groei van planten beter te begrijpen. Dr. Hans Spalholz, senior Plant Scientist bij Current verklaarde: “Het gebruik van ledbelichting in de glastuinbouw is nog steeds een relatief nieuw concept, dus we willen een deel van het giswerk en de mystiek waardoor het momenteel wordt omgeven door middel van rigoureus, wetenschappelijk onderzoek wegnemen. Wageningen University & Research is zeer sterk op het gebied van landbouwonderzoek onder gecontroleerde omstandigheden en staat zelfs nummer één op de wereldranglijst van landbouwuniversiteiten*. Het spreekt voor zich dat we ontzettend blij zijn met de samenwerking met zo’n sterk academisch team om de belangrijke en dringende vragen voor telers te beantwoorden. Dit sluit aan op onze andere academische samenwerkingsverbanden en ons streven om de tuinbouwverlichtingsindustrie vooruit te helpen, met geloofwaardige inzichten, op basis van wetenschap en toegepaste gegevens.”

De komende maanden bestaat het onderzoek uit het verzamelen van veel gegevens en de resultaten zullen gepubliceerd worden in een peer-reviewed tijdschrift. Het is het nieuwste onderzoeksproject van Current, dat ook samenwerkt met de NC State University, de Ohio State University en het Stockbridge Technology Center in het VK om de invloed van licht op verschillende fasen van de plantengroei te onderzoeken bij een grote verscheidenheid aan medicinale, sier- en eetbare gewassen.

Prof. dr. Leo Marcelis, hoofd van de leerstoelgroep Tuinbouw en Productfysiologie van Wageningen University & Research, zei hierover: “Ondanks de hogere energiekosten en de zorgen over het milieu in verband met HPS-belichting, zijn telers pas geneigd de overstap van HPS naar energiezuinige leds te overwegen als ze er zeker van zijn dat dit de productiviteit van de gewassen ten goede zal komen. Ons werk met Current is erop gericht de effecten van led- en HPS-belichting op de opbrengst en kwaliteit van tomaten te vergelijken en ook verschillende verhoudingen van volledig led-bovenbelichting versus belichting tussen de gewassen, om telers duidelijker richtlijnen te geven over de manier waarop zij hun productiedoelen het beste kunnen bereiken.”

Dankzij een uitdijende verzameling onafhankelijk peer-reviewed onderzoek kan Current zijn productontwikkeling en commerciële ondersteuning op harde gegevens en wetenschappelijke feiten baseren. De resultaten van de samenwerking met WUR zullen bijdragen aan de verfijning van het ontwerp en de toepassing van het komende interlightingportfolio van het bedrijf. Ook zullen zij een gedetailleerder inzicht bieden in de meest effectieve lichtverdeling en de verhouding tussen armaturen voor bovenbelichting en interlighting.

Malcolm Yare, Horticulture Business Development Manager bij Current voegde toe: ”Hoewel interlighting op grote schaal wordt gebruikt in de sector, is er zeer weinig betrouwbaar onderzoek beschikbaar om telers te helpen het effect ervan te maximaliseren. We willen de trial-and-error-fasen vervangen door duidelijker richtlijnen voor onze klanten en partners, zodat ze er niet alleen van op aan kunnen dat ze de beste belichting hebben die er te krijgen is, maar ook dat hun installatie geoptimaliseerd is om het volledige potentieel te bereiken.”

Verdere inzichten en onderzoeksresultaten van de wereldwijde samenwerkingsverbanden van Current zijn te vinden op www.gecurrent.com

Noot voor de redactie:

*ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2020 – Agricultural Sciences

Over GE Current, a Daintree company:

Current verbetert commerciële, industriële, stedelijke en speciale toepassingen met geavanceerde verlichting en intelligente bedieningselementen. In samenwerking met onze partners leveren we de best mogelijke resultaten voor onze klanten.

Current benut de kracht van licht om landbouwmethoden die eerdere niet denkbaar waren mogelijk te maken en zo een nieuw tijdperk in de landbouw in te luiden. We streven naar een wereld waarin telers hogere opbrengsten kunnen produceren, nauwkeuriger kunnen cultiveren en duurzaam kunnen groeien, lokaal en het hele jaar door, om een betere toekomst te creëren. Ga voor meer informatie naar http://www.gecurrent.com/eu/horticulture.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact

Michelle Van Den Hout
michelle.vandenhout@gecurrent.com
+447471358686

Check out our twitter: @NewsNovumpr