02:17 uur 02-12-2020

GE Current, a Daintree company, breidt distributienetwerk voor tuinbouw uit ter ondersteuning van binnentelers in heel Eurazië

Nieuwe partners zullen optimale Lucalox® HPS en Arize™-leds aanbieden aan glastuinders, waaronder de medicinale cannabismarkt

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– GE Current, a Daintree company, heeft drie nieuwe distributiepartnerschapsovereenkomsten getekend met Agro Top Garden, Helle-tech Oy en Vitro HTS om zijn volledige Lucalox® HPS- en Arize™ LED-portfolio beschikbaar te maken voor meer glastuinders in Europa en Azië. De afgesloten deals bieden telers die zich richten op tuinbouw, sierteelt en de snelgroeiende medicinale cannabismarkt, gemakkelijker toegang tot toonaangevende verlichtingstechnologieën, of ze nu vertrouwen op traditionele HPS of op zoek zijn naar een overstap naar energiezuinige leds om koolstofvrije doelstellingen te halen.

Malcolm Yare, Business Development Manager Horticulture bij Current, merkte op: “Er zijn allerlei variabelen die samen de meest productieve kasomgeving creëren, van de locatie en de omliggende geografie tot weerpatronen en het type gewas dat wordt geteeld. We willen ervoor zorgen dat glastuinders toegang hebben tot de perfecte verlichting voor hun unieke opzet. Door ons netwerk van distributiepartners uit te breiden, kunnen we ervoor zorgen dat telers deskundig, lokaal advies en ondersteuning krijgen om ervoor te zorgen dat ze het juiste Current-systeem krijgen om hun opbrengsten te maximaliseren en hun bedrijf te laten groeien.”

Agro Top Garden is nu de exclusieve Europese distributeur van de Lucalox® HPS-verlichting van Current op de markt voor medicinale planten en is tevens een hoofddistributeur van het Arize™ LED-portfolio van het bedrijf. Met een diepgaande brede tuinbouwervaring adviseert Agro Top Garden de klant over de beste groeimedia en meststoffen voor hun bloeiende planten. Met het brede portfolio van Current tot zijn beschikking kan het bedrijf nu ook cannabistelers adviseren over de meest geschikte, energiezuinige verlichtingstechnologie om elke keer weer hoogwaardige, overvloedige oogsten te bevorderen.

Helle-Tech Oy, gevestigd in Finland, levert een scala aan kasproducten, tot en met complete turn-key installaties. Met meer dan 30 jaar teamervaring in het bouwen van kassen in heel Europa en Rusland, werkt Helle-Tech Oy samen met haar klanten in elke fase van de planning en installatie, gevolgd door nauwe ondersteuning en advies, om het potentieel van elke kas te maximaliseren. Nu meer telers hun energierekening en CO2-voetafdruk willen verminderen, verwacht Helle-Tech Oy in 2021 veel meer klanten te begeleiden bij de overgang van HPS- naar ledverlichting, in samenwerking met de verlichtingsexperts van Current om de opbrengst en het inkomen gedurende het hele proces op peil te houden.

Vitro HTS is gevestigd in het hart van Eurazië, in Antalya, Turkije, en richt zich op het ondersteunen van telers in Turkije, Georgië, Armenië en Azerbeidzjan. Met nieuwe investeringen in de tuinbouw en sierteelt in de hele regio is Vitro HTS ideaal gepositioneerd om nieuwkomers op de markt en bestaande telers te ondersteunen met de ultramoderne verlichtingssystemen van Current die het energieverbruik en de kosten verlagen en tegelijkertijd de inkomsten verhogen.

De Lucalox®- en Arize™-verlichtingsoplossingen van Current zijn nu beschikbaar. Klanten kunnen contact opnemen met hun lokale distributiepartner voor meer informatie en advies over de beste Current-oplossing voor hun individuele kasopzet.

Over GE Current, a Daintree company:

Current verbetert commerciële, industriële, stedelijke en speciale toepassingen met geavanceerde verlichting en intelligente bedieningselementen. In samenwerking met onze partners leveren we de best mogelijke resultaten voor onze klanten.

Current maakt gebruik van de kracht van licht om nooit eerder mogelijke landbouwmethoden mogelijk te maken, waardoor een nieuw landbouwtijdperk wordt ingeluid. We streven naar een wereld waarin telers hogere opbrengsten kunnen produceren, met meer precisie kunnen kweken en duurzaam, lokaal en het hele jaar door kunnen telen om een betere toekomst mogelijk te maken. Ga voor meer informatie naar http://www.gecurrent.com/eu/horticulture.

Partnerlinks:

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Jim Benson

james.benson@gecurrent.com
216-534-4155

Check out our twitter: @NewsNovumpr