06:58 uur 10-03-2021

XPRIZE en Cognizant kondigen hoofdprijswinnaars aan in Pandemic Response Challenge om economieën over de hele wereld opnieuw op te starten

Winnende AI-modellen van VALENCIA IA4COVID19 uit Spanje en JSI versus COVID uit Slovenië helpen besluitvormers bij het bepalen van een pandemie-interventiebeleid om de maatschappij veilig te heropenen

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– XPRIZE, ‘s werelds leider in het ontwerpen en uitvoeren van stimuleringswedstrijden om de grote uitdagingen van de mensheid op te lossen, in samenwerking met Cognizant (Nasdaq: CTSH), een van ‘s werelds toonaangevende technologie- en professionele dienstverleners, heeft vandaag de hoofdprijswinnaars van de Pandemic Response Challenge van $ 500.000 aangekondigd.​ De wereldwijde wedstrijd die vier maanden liep was bedoeld om de kracht van gegevens en kunstmatige intelligentie te benutten om beleidsmakers, gezondheidsfunctionarissen en bedrijfsleiders uit te rusten met de inzichten en begeleiding die noodzakelijk zijn om openbare veiligheidsmaatregelen te implementeren die helpen lokale economieën open te houden en tegelijkertijd virusuitbraken tot een minimum te beperken naarmate vaccins op grotere schaal beschikbaar worden. Deze besluitvormers worden aangemoedigd om de resultaten, methodologieën en technologie van de uitdaging te gebruiken als referentie voor benaderingen om potentiële uitbraken te minimaliseren, voor nu en in de toekomst.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210309006134/nl/

De winnaar van de eerste plaats is het team VALENCIA IA4COVID19 (Valencia, Spanje), gecoördineerd door Dr. Nuria Oliver, commissaris van het voorzitterschap van de Generalitat Valenciana, en J. Alberto Conejero, directeur van de afdeling toegepaste Wiskunde van de Universitat Politècnica de València. De tweede plaats is voor JSI versus COVID (Ljubljana, Slovenië), gecoördineerd door Mitja Lustrek, hoofd van de Ambient Intelligence Group bij het Jozef Stefan Institute, wiens teamleden eerdere deelnemers waren aan de Qualcomm Tricorder XPRIZE. Deze best presterende teams werden geselecteerd uit 48 finalisten in 17 landen. Beide teams krijgen de helft van de totale prijzenpot van $ 500.000, maar de jury heeft ervoor gekozen om team VALENCIA IA4COVID19 als eerste te onderscheiden vanwege hun voorbeeldige inzendingen. In totaal deden aanvankelijk meer dan 100 teams over de hele wereld mee aan de wedstrijd.

De Pandemic Response Challenge vereiste van teams dat ze effectieve datagestuurde AI-systemen zouden bouwen die in staat waren om nauwkeurig de overdrachtssnelheden van COVID-19 te voorspellen en interventie- en risicobeperkende maatregelen voor te schrijven die, met testen in ‘wat-als’-scenario’s, aantonen dat de infectiepercentages en negatieve economische gevolgen worden geminimaliseerd. De winnende modellen worden beschikbaar gesteld aan beleidsmakers, bedrijfsleiders en gezondheidsfunctionarissen over de hele wereld die strategieën overwegen om de maatschappij veilig te heropenen en de wereldeconomie te herstellen.

“We zijn absoluut verheugd om de winnaars van de Pandemic Response Challenge aan te kondigen en zijn Cognizant buitengewoon dankbaar voor hun steun tijdens deze wedstrijd”, zei Amir Banifatemi, Chief Innovation and Growth Officer van XPRIZE. “Deze maand markeert een jaar sinds het begin van de COVID-19-uitbraak wereldwijd en sindsdien hebben we verschillende manieren gezocht waarop XPRIZE kan helpen om mogelijke oplossingen voor COVID-19 te identificeren en te versnellen, evenals strategieën om mensen te beschermen tijdens het verlichten van maatregelen voor een terugkeer naar de normale wereld. We hopen nu de methodologie en technologie die via deze uitdaging zijn geïdentificeerd, te implementeren in rampenplannen voor lokale overheden over de hele wereld, waarbij kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om iedereen, van de meest kwetsbaren in onze samenleving tot de meest essentiële werknemers, beter te beschermen tegen toekomstige pandemieën.”

“We prijzen de vindingrijkheid en toewijding van de twee winnende teams van de Pandemic Response Challenge, VALENCIA IA4COVID19 en JSI versus COVID, en bedanken iedereen die heeft deelgenomen aan deze wereldwijde wedstrijd”, zei Brian Humphries, CEO van Cognizant. “Het is geweldig wat er kan gebeuren als je creatieve geesten in datawetenschap, computerprogrammering, machine learning en epidemiologie samenbrengt. Hun datagestuurde, op AI gebaseerde modellen helpen beleidsmakers en gezondheidsfunctionarissen om economieën veilig opnieuw op te starten en te leren hoe ze deze technologieën kunnen gebruiken om een toekomstige volksgezondheidscrisis aan te pakken.”

De AI-modellen van de deelnemers werden geëvalueerd door een onafhankelijke jury bestaande uit onder meer academici, specialisten op het gebied van reacties op pandemieën, AI-deskundigen en epidemiologen. Beide hoofdprijs winnende teams slaagden erin om effectieve modellen te creëren en te voldoen aan beoordelingscriteria die zowel kwantitatieve statistieken en kwalitatieve factoren omvatten zoals:

 • Uitvoerbaarheid en bruikbaarheid van de modellen in levensechte situaties;
 • Inclusiviteit en rechtvaardigheid, waarin werd beoordeeld hoe in de modellen rekening wordt gehouden met bijzonder kwetsbare groepen;
 • Gezamenlijke bijdragen die teams beloonde die open source-modellen hebben gemaakt of gegevens en modellen hebben bijgedragen voor het gedeelde succes van iedereen;
 • Innovatie, waarin werd overwogen of teams innovatieve manieren vonden om de reikwijdte van de uitdaging uit te breiden.

De volledige beoordelingscriteria en uitdagingsrichtlijnen zijn beschikbaar op de XPRIZE-website.

VALENCIA IA4COVID19 werkt sinds maart 2020 samen met de overheid van Valencia om datawetenschap in te zetten in de strijd tegen COVID-19. Uiteindelijk voorspelde het winnende model van het team met succes de epidemiologische evolutie door hun gebruik van AI en datawetenschap. JSI versus COVID werkten om nauwkeurige voorspellers van COVID-19-infecties te ontwikkelen met behulp van een combinatie van een SEIR-epidemiologisch model en machine learning. Door de Challenge hopen beide teams nauwkeurigere modellen te krijgen voor het voorspellen van de evolutie van COVID-19 die in hun respectievelijke landen en daarbuiten kunnen worden gebruikt.

Naast de twee winnaars van de hoofdprijs hebben acht andere teams eervolle vermeldingen ontvangen en ontvangen zij elk $ 3.000 aan AWS-credits voor cloud- en computerdiensten, met dank aan AWS, een ondersteunende partner van de Challenge. Deze teams zijn:

 • metis2020 (Los Angeles, Californië, VS)
 • mvsm (Berlijn, Duitsland)
 • CoronaSurveys (Madrid, Spanje)
 • Nixtamal AI (Mexico-Stad, Mexico)
 • Shanvi (San Diego, Californië, VS)
 • Kangaroos (Ultimo, Australië)
 • ADVANCE4COVID (Rochester, New York, VS)
 • Nebraska team (Omaha, Nebraska, VS)

Alle teams die meededen aan de Pandemic Response Challenge gebruikten het fundamentele onderzoek van Cognizant en Evolutionary AI™-modellering als basis, waarbij ze hun modellen uitbouwden met behulp van gegevens die waren verzameld door de Oxford COVID-19 Government Response Tracker (gebaseerd op de Blavatnik School of Government van Oxford University). De Pandemic Response Challenge werd voor het eerst gelanceerd in november 2020 en bestond uit twee fasen:

 • Fase 1, afgerond in januari 2021: De deelnemers analyseerden lokale COVID-19-gegevens, bestaande interventiestrategieën en gemeenschappelijk mitigatiebeleid om voorspellingsmodellen te ontwikkelen en te testen die kunnen anticiperen op wereldwijde infectiepieken.
 • Fase 2, afgerond in februari 2021: De deelnemers ontwikkelden een ‘voorschrijvingsmodel’, dat realistische interventieplannen kan voorstellen voor het heropenen van wereldeconomieën, terwijl het aantal COVID-19-gevallen en de kosten voor het implementeren van interventieplannen tot een minimum worden beperkt.

Om de ontwikkeling van hun voorgestelde oplossingen te faciliteren, kregen teams gratis cloud- en computerdiensten aangeboden van AWS.

De COVID-19-pandemie heeft geleid tot een breed spectrum van ongekende interventies van de overheid en de gemeenschap. De Pandemic Response Challenge gebruikte de meest geavanceerde AI-technologie, in combinatie met enkele van de meest creatieve geesten op het gebied van datawetenschap, computerprogrammering, machine learning en meer, om nieuwe strategieën op gang te brengen voor het effectief heropenen van maatschappijen en het veilig herstarten van economieën voor iedereen, evenals testscenario’s die in de toekomst kunnen worden toegepast.

In de toekomst breiden XPRIZE en Cognizant, samen met de International Telecommunication Union (ITU), deze inspanningen uit buiten de reikwijdte van deze wedstrijd naar een openbaar platform en ecosysteem dat het samenkomen van AI en data aanmoedigt en tegelijkertijd de bijdragen van deskundigen en opinieleiders van de wereldwijde gemeenschap van volksgezondheid mogelijk maakt. Details van het openbare platform worden binnenkort bekendgemaakt. Degenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan en bij te dragen aan deze inspanningen, worden aangeraden om contact op te nemen met XPRIZE op pandemicresponse@xprize.org​.

Bekijk voor meer informatie deze film waarin de Pandemic Response Challenge wordt uitgelegd.

Over XPRIZE

XPRIZE, een 501(c)(3)-non-profitorganisatie, is de wereldleider in het ontwerpen en implementeren van innovatieve competitiemodellen om de grootste uitdagingen ter wereld op te lossen. Actieve competities omvatten de XPRIZE Carbon Removal van $ 100 miljoen, NRG COSIA Carbon XPRIZE van $ 20 miljoen, de XPRIZE Feed the Next Billion van $ 15 miljoen, de XPRIZE Rainforest van $ 10 miljoen, de ANA Avatar XPRIZE van $ 10 miljoen, de XPRIZE Rapid COVID Testing van $ 6 miljoen, de IBM Watson AI XPRIZE van $ 5 miljoen, de XPRIZE Rapid Reskilling van $ 5 miljoen, en de Pandemic Response Challenge van $ 500.000. Bezoek voor meer informatie xprize.org.

Over COGNIZANT

Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) is een van ‘s werelds toonaangevende professionele dienstverleners en transformeert de zakelijke, operationele en technologiemodellen van klanten voor het digitale tijdperk. Onze unieke branchegerichte, adviserende aanpak helpt klanten bij het bedenken, bouwen en runnen van innovatievere en efficiëntere bedrijven. Cognizant, met het hoofdkantoor in de VS, staat op de 194e plaats in de Fortune 500 en wordt consistent vermeld als een van de meest bewonderde bedrijven ter wereld. Ontdek hoe Cognizant klanten helpt om te leiden met digitale technologie op www.cognizant.com of volg ons @Cognizant.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sunshine Sachs
xprize@sunshinesachs.com

Nicole Ryan, XPRIZE
prcontact@xprize.org

Jodi Sorensen, Cognizant
jodi.sorensen@cognizant.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr