08:12 uur 26-02-2021

TAWAZUN STRATEGIC DEVELOPMENT FUND LLC en TITOMIC LTD ondertekenen MOU om samen te werken aan het opzetten van een geavanceerde productiefaciliteit voor 3D-printen op industriële schaal in de Verenigde Arabische Emiraten

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten – (BUSINESS WIRE) – Tawazun en het Australische bedrijf TITOMIC hebben een MOU ondertekend om het potentieel te beoordelen van het opzetten van een joint venture tussen de partijen om een lokale productielijn op te zetten om geavanceerde 3D-printtechnologieën te produceren voor grote producten en componenten op industriële schaal voor een verscheidenheid aan sectoren die zich voornamelijk richten op lucht- en ruimtevaart, defensieolie en -gas en mijnbouw in de VAE.

TITOMIC is een in Australië genoteerd beursgenoteerd bedrijf (ASX: TTT) dat gebruik maakt van gepatenteerde additive manufacturing-technologie (3D-printen) met een verminderde koolstofvoetafdruk, robotautomatisering, Industry 4.0 en expertise op het gebied van speciale materialen om hoogwaardige producten te creëren en complexe technische uitdagingen op te lossen.

TAWAZUN STRATEGIC DEVELOPMENT FUND LLC and TITOMIC LTD Sign MOU to Collaborate Towards Setting up an Advanced Industrial Scale 3D Printing Manufacturing Facility in the United Arab Emirates

ABU DHABI, United Arab Emirates–(BUSINESS WIRE)– Tawazun and Australian company TITOMIC have signed an MOU to assess the potential of setting up a joint venture between the parties to establish a local manufacturing line in order to produce advanced 3D printing technologies for large products and components at industrial scale for a variety of industries mainly focusing on aerospace, defence oil and gas and mining in UAE.

TITOMIC is an Australian listed public company (ASX:TTT) that utilises patented additive manufacturing (3D Printing) technology with a reduced carbon footprint, robotic automation, Industry 4.0, and specialty materials expertise to create high-performance products and solves complex engineering challenges.

The advanced technology additive manufacturing (3D Printing) plant will employ next-generation Industry 4.0 methods and industrial-scale automated production using high-performance metal alloys, including titanium, for a variety of industry applications. The potential joint venture between the parties will provide industrial scale 3D printing capability for the region. In addition, the 3D printing and manufacturing plant would also act as the distributor and after sale services center for TITOMIC products.

The MOU was signed by Dr Andreas Schwer, Chairman of TITOMIC Limited, and Mohamed Musabah Al Mazrouei – Director, Ventures Investments, SDF.

Strategic Development Fund (SDF), the investment arm of Tawazun Economic Council, is focused on financial return and economic impact within UAE’s strategic sectors, through equity investment in local and international partnerships and developmental funding towards UAE’s private sector.

About Tawazun Economic Council:

Founded in 1992, Tawazun Economic Council (Tawazun) has enabled the creation of more than 111 companies and investment vehicles within twelve sectors, and now serves as the catalyst for both economic growth and the development of the UAE defence and security industry.

Tawazun drives economic value through the Tawazun Economic Program and the Strategic Development Fund, facilitating ecosystem growth and human capability development through global and local partnerships, and empowering technology & innovation through the defense and security R&D ecosystem.

About TITOMIC Limited:

For more information please visit: www.titomic.com.

Contacts

Tawazun – towards an agile future
For more information, please contact Corporate Communication Dept.

Via email: corpcomm@tawazun.ae
Or mobile no.: +971 (0)50 122 2422

Titomic Limited
For more information, please contact:

Via email: investors@titomic.com
Or mobile: +61 (0)411 411 485

Check out our twitter: @NewsNovumpr