14:41 uur 22-02-2021

Blackstone maakt de benoeming bekend van Iain Conn, voormalige CEO van Centrica, als Senior Advisor voor investeringen in energie en duurzaamheid

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Blackstone (NYSE:BX) heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Iain Conn, voormalige CEO van Centrica, als Senior Advisor voor investeringen in energie en duurzaamheid. Conn beschikt over grondige kennis van de energiesector, het klimaat en duurzaamheid en zal deze aanwenden om adviezen te geven voor de infrastructuur- en energieactiviteiten van het bedrijf.

Blackstone heeft een lange geschiedenis van overname, opbouw en financiering van projecten voor duurzame energie en energiebesparing. Alleen al in de afgelopen twaalf maanden heeft Blackstone aanzienlijke investeringen verricht in onder andere Aypa (voorheen bekend als NRstor), een pionier op het gebied van energieopslag in batterijen, en Therma Holdings LLC, een vooraanstaande leverancier van mechanische, elektrische en energiebesparingsdiensten. De benoeming van Iain zal ook deze inspanningen verder bevorderen.

Over deze benoeming zei Sean Klimczak, Global Head van Blackstone Infrastructure Partners het volgende: “Iain’s kennis van de energiesector zal van onschatbare waarde zijn bij onze investeringen in infrastructuur die de energietransitie naar een meer duurzame, kooldioxidevrije toekomst ondersteunt. We verheugen ons op de vruchten van de inzichten van Iain, die het bedrijf naar een hoger plan zullen stuwen en ons portfolio voor onze beleggers zullen versterken.”

David Foley, Global Head van Blackstone Energy Partners, zei het volgende: “Ik ken Iain al twee decennia en kijk ernaar uit samen met hem te werken aan private equity beleggingsmogelijkheden, met name op het gebied van energiebesparing en de levering van elektriciteit aan eindgebruikers.”

Iain Conn, voormalige CEO van Centrica CEO, zei het volgende: “Ik voel me vereerd Blackstone te mogen adviseren. Ze investeren nu al in de energietransitie en tonen leiderschap op het gebied van de aanpak van klimaatverandering door te streven naar een verlaging van de uitstoot van kooldioxide van 15% bij alle nieuwe investeringen waar het bedrijf zeggenschap heeft over het energieverbruik. Ik verheug me erop te zien wat de toekomst zal brengen voor het bedrijf en voor het portfolio van Blackstone.”

Conn heeft meer dan 34 jaar ervaring op directieniveau in de energiesector, waaronder 29 jaar bij BP plc, als laatste als CEO Downstream in de periode 2007-2014. Meest recentelijk, in de periode 2015-2020, vervulde hij de functie van Group Chief Executive van Centrica plc, een Fortune 500- en FTSE 100-bedrijf dat actief is op het gebied van energie, diensten en kooldioxidereducerende oplossingen. Centrica, waarvan British Gas onderdeel is, had een omzet van GBP 30 miljard en meer dan 25.000 werknemers. Conn was de motor achter de strategie om het bedrijf te herpositionerem naar een benadering waarbij de klant weer centraal staat en die is gericht op diensten en oplossingen die de weg vrijmaken voor de transitie naar een kooldioxide-arme toekomst.

Conn, opgeleid als scheikundig ingenieur, beschikt over een grondig inzicht in de energiesector, opgebouwd terwijl hij vrijwel zijn hele leven actief is geweest binnen de sector. Hij heeft een uitstekende reputatie wat betreft het opstellen en ten uitvoer leggen van strategieën, transacties en grote projecten, commerciële innovatie, en opzienbarend herstel van grote organisaties, vaak onder zeer uitdagende omstandigheden.

In de loop van zijn carrière heeft Iain overheden geadviseerd met betrekking tot energie- en klimaatbeleid, en in de periode 2017-2020 was Iain een van de voorzitters van het systeeminitiatief van het Wereldeconomisch Forum voor de toekomst van energie. Het systeeminitiatief was erop gericht de basis te leggen voor een effectieve overgang naar een meer duurzaam, betaalbaar, veilig en inclusief energiesysteem door het bevorderen van de ontwikkeling van effectief beleid, actie in de particuliere sector en samenwerking tussen de publieke en particuliere sector.

Over Blackstone

Blackstone is een van de meest vooraanstaande beleggingsbedrijven ter wereld. We streven naar een positieve economische impact en duurzaam rendement voor onze beleggers, de bedrijven waarin we beleggen, en de gemeenschappen waarbinnen we actief zijn. We doen dit door de inzet van buitengewone mensen en flexibel kapitaal om bedrijven te helpen bij het oplossen van problemen. De USD 619 miljard aan activa die we onder beheer hebben, omvat onder andere beleggingsinstrumenten die zijn gefocust op private equity, vastgoed, staatsschulden en -equity, biowetenschappen, groeikapitaal, opportunistisch krediet, reële activa en secundaire fondsen, allemaal op wereldwijde basis. Meer informatie: www.blackstone.com. Volg Blackstone op Twitter @Blackstone.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Blackstone

Paula Chirhart

Paula.Chirhart@blackstone.com
+1-347-463-5453

Check out our twitter: @NewsNovumpr