20:15 uur 16-02-2021

Spotify kondigt aanvulling op raad van bestuur aan

NEW YORK (VS)–(BUSINESS WIRE)– Spotify (NYSE: SPOT) heeft vandaag aangekondigd dat Mona Sutphen in april 2021 lid zal worden van de raad van bestuur, na goedkeuring van de aandeelhouders. Mevr. Sutphen is een adviseur privaat vermogen en medeoprichtster/adviseur voor verschillende technologiestartups en was een seniorofficial in het Witte Huis tijdens de regering van President Obama.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210216006068/nl/

Mona Sutphen (Photo: Business Wire)

Mona Sutphen (Photo: Business Wire)

“Mona heeft een carrière in de privé- en openbare sector opgebouwd door advies te geven aan leiders over internationaal en Amerikaans binnenlands beleid, technologie, macro-economie en handel, en mensenrechten… en dat is slechts het topje van de ijsberg”, zegt Daniel Ek, oprichter van Spotify, CEO en voorzitter van de raad van bestuur. “Mona zorgt voor een nieuw en waardevol perspectief voor de raad bij onze focus op onze strategie richting de toekomst in deze tijd van ongekende verandering wereldwijd.”

“Ik kijk er naar uit om onderdeel te worden van de raad van bestuur van Spotify”, zei Mevr. Sutphen. “Spotify is revolutionair en een indrukwekkende innovator in de audio-industrie geweest, die heeft gezorgd voor een transformatie van dit landschap wereldwijd. Ik kan niet wachten om onderdeel te worden van toekomstige evolutie en uitbreiding.”

Mevr. Sutphen is op dit moment senioradviseur bij The Vistria Group, een bedrijf op het gebied van privaat vermogen uit Chicago, en is een zakelijk adviseur en medeoprichtster van verschillende technologische startups. Daarvoor was ze partner bij Macro Advisory Partners (MAP), waar ze leiding gaf aan de praktijk in de V.S. die advies gaf aan wereldwijde ondernemingen over potentiële risico’s en kansen in verschillende sectoren, zoals technologieplatformregelgeving, markttoegangsstrategieën en politieke dynamiek en regelgevingsrisico’s in de VS, China en Europa. Daarvoor was Mevr. Sutphen Managing Director bij UBS AG, waar ze nieuwe hulpmiddelen ontwikkelde voor politieke risico-evaluatie met een impact op kapitaalmarkten.

Tussen 2009 en 2011 was ze Deputy Chief of Staff voor beleid in het Witte Huis voor President Barack Obama, met als taak het bevorderen van de beleids- en regelgevende agenda van de regering, inclusief op het gebied van technologiebeleid, en was onderdeel van de Intelligence Advisory Board van de President van 2013 tot 2016. Mevr. Sutphen is een Independent Director voor Pattern Energy en een Trustee van Putnam Mutual Funds. Ze is lid van de Council on Foreign Relations, is onderdeel van de raden van bestuur van het International Rescue Committee en Human Rights First, en is een Trustee van Mount Holyoke College.

De aanstelling moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders bij de jaarlijkse algemene vergadering van Spotify op 21 april 2021.

Over Spotify Technology S.A.

Spotify is ’s werelds meest populaire abonnementsdienst voor audiostreaming met een gemeenschap van meer dan 345 miljoen maandelijks actieve gebruikers en 155 miljoen Premium-abonnees. Het bedrijf is aanwezig in 93 markten en heeft meer dan 70 miljoen tracks, waarvan 2,2 miljoen podcasttitels, en heeft voor een revolutie gezorgd in de manier waarop mensen genieten van muziek en podcasts.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties:
Bryan Goldberg

ir@spotify.com
investors.spotify.com

Public Relations:
Dustee Jenkins

press@spotify.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr