22:15 uur 10-11-2020

Spotify kondigt strategische overname aan van leider in podcasttechnologie, Megaphone

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Spotify Technology S.A. (NYSE: SPOT), ‘s werelds populairste abonnementsservice voor audiostreaming, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een definitieve overeenkomst heeft gesloten om Megaphone over te nemen, een van’ s werelds meest innovatieve platforms voor podcastreclame en -publicatie. Samen helpen Spotify en Megaphone adverteerders en podcastuitgevers om het volledige potentieel van podcasts te realiseren. De twee bedrijven zullen dit bereiken door de kracht van de Megaphone Targeted Marketplace en door Streaming Ad Insertion voor het eerst beschikbaar te maken voor externe podcastuitgevers.

Met deze overname blijft Spotify zijn doel bereiken om ‘s werelds toonaangevende audioplatform te worden en zich concentreren op het genereren van inkomsten uit audio in de hele branche. De overname volgt op Spotify’s lancering van Streaming Ad Insertion, een innovatieve podcast-advertentietechnologie die de intimiteit en kwaliteit van traditionele podcast-advertenties levert met de precisie en transparantie van moderne digitale marketing.

Adverteerders kunnen nu activeren in de originele en exclusieve podcasts van Spotify terwijl ze hun bereik vergroten via de Megaphone Targeted Marketplace. Voor uitgevers van podcasts zal de overname zorgen voor innovatieve tools waarmee ze meer kunnen verdienen aan hun werk. Dit omvat de mogelijkheid voor aanmelding om inkomsten te genereren met hun inhoud, waardoor hun luisteraars worden gekoppeld aan een nog grotere vraag van adverteerders. Na afronding van de transactie zal Spotify de Streaming Ad Insertion binnenkort beschikbaar stellen aan alle podcastuitgevers op Megaphone; dit is de eerste keer dat deze technologie beschikbaar wordt gesteld aan derden. Met Streaming Ad Insertion kunnen podcastuitgevers de adverteerders waardevollere podcast-doelgroepen bieden op basis van bevestigde advertentievertoningen.

“We bevinden ons nog in de eerste hoofdstukken van het verhaal van de streamingaudio-industrie, maar het is absoluut duidelijk dat het potentieel aanzienlijk is,” aldus Dawn Ostroff, Chief Content & Advertising Business Officer bij Spotify. “We kijken ernaar uit dat Megaphone zich bij Spotify voegt op onze missie om de slimme generatie van podcast-inkomsten voor adverteerders en podcastuitgevers te versnellen, mogelijk gemaakt door een geschaald publiek en de allernieuwste technologie.”

“We zijn ongelooflijk verheugd om ons bij Spotify aan te sluiten om het podcastmedium voor zowel uitgevers als adverteerders vooruit te helpen,” stelde Brendan Monaghan, CEO van Megaphone. “Wij zijn van mening dat de gedeelde waarde van Megaphone en Spotify op het gebied van innovatie het ecosysteem van podcasts over de hele wereld zal stimuleren.”

De afronding van de transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties.

Over Spotify Technology S.A.

Spotify veranderde het luisteren naar muziek voor altijd toen het in 2008 werd gelanceerd. Ontdek, beheer en deel gratis meer dan 60 miljoen nummers, waaronder meer dan 1,9 miljoen podcasttitels, of upgrade naar Spotify Premium om toegang te krijgen tot exclusieve muziekfuncties, waaronder verbeterde geluidskwaliteit en een on-demand, offline en reclamevrije luisterervaring.

Tegenwoordig is Spotify ‘s werelds populairste abonnementsservice voor audiostreaming met 320 miljoen gebruikers, waaronder 144 miljoen abonnees, verspreid over 92 markten.

We gebruiken onze Investors- en For the Record-websites en andere sociale media die staan vermeld op het tabblad ‘Bronnen – Sociale media’ van onze investeerderswebsite om materiële bedrijfsinformatie vrij te geven. Ga voor meer informatie, afbeeldingen of om contact op te nemen met het persteam naar https://newsroom.spotify.com/.

About Megaphone

Megaphone is een podcasttechnologiebedrijf dat voorziet in mogelijkheden voor hosting en het invoegen van advertenties voor uitgevers en gerichte advertentieverkoop voor merkpartners. Het Megaphone-platform verbindt podcasters en mediabedrijven van ondernemingsniveau met de beste tools in hun klasse om hun audiocontent te publiceren, er geld mee te verdienen en deze te meten. Megaphone Targeted Marketplace (MTM) zorgt voor een revolutie in podcastreclame door merken een ongekend luisterbereik, echte metingen, efficiënte uitvoering en gegarandeerde merkveiligheid te bieden. Megaphone Creative Solutions (MCS) biedt creatieve end-to-end services voor adverteerders en ontwikkelt baanbrekende audioadvertenties die de aandacht van de gebruiker grijpen en resultaten opleveren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Perscontact:
Spotify Communications

press@spotify.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr