21:21 uur 01-02-2021

Tilray® krijgt de eerste en enige marktautorisatie om medicinale cannabisproducten in Portugal aan te bieden

Met een nieuwe marktvergunning bevestigt Tilray zijn ontwikkeling in de internationale medische cannabissector en zijn leidende positie in de EMEA-regio

Portugal wordt het 16e land waar patiënten toegang hebben tot de medicinale cannabisproducten van Tilray

NANAIMO, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– Tilray, Inc. (NASDAQ: TLRY), een wereldwijde pionier op het gebied van onderzoek, teelt, productie en distributie van cannabis, heeft vandaag aangekondigd dat het de nodige goedkeuringen en marktautorisatie heeft ontvangen in overeenstemming met de Portugese wetgeving om Tilray medicinale cannabisproducten aan te bieden in Portugal vanuit zijn GMP-gecertificeerde EU-vestiging in Cantanhede, Portugal. De vergunning voor het in de handel brengen is afgegeven door Infarmed, de Portugese Nationale Autoriteit voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, wiens rigoureuze proces bij het verstrekken van dergelijke toestemming internationaal wordt erkend.

Dit is de eerste keer dat een volledig kwaliteitsdossier vereist is en wordt afgeleverd om in Europa een markttoelating voor een medicinaal cannabisproduct te verkrijgen, en dat proces is nu voltooid. De goedkeuring van Infarmed bevestigt de kwaliteits- en veiligheidsnormen van Tilray’s GMP (Good Manufacturing Processes)-gecertificeerde productie.

Volgens de voorschriften van Infarmed en de Portugese voorschriften voor medicinale cannabis zijn de medicinale cannabisproducten van Tilray goedgekeurd voor de behandeling van spasticiteit geassocieerd met multiple sclerose of ruggenmergletsel; misselijkheid, braken (als gevolg van chemotherapie, bestralingstherapie en gecombineerde hiv-medicatie voor hepatitis C); stimulering van de eetlust bij de palliatieve zorg van patiënten die oncologische behandeling ondergaan of met hiv/aids; Tourette-syndroom, epilepsie en behandeling van ernstige convulsies bij kinderen; therapeutisch resistent glaucoom en chronische pijn (geassocieerd met oncologische of zenuwstelselaandoeningen zoals neuropathische pijnschade veroorzaakt door zenuwbeschadiging, fantoompijn in de ledematen, trigeminusneuralgie of na herpes zoster).

Brendan Kennedy, Chief Executive Officer van Tilray, stelde: “Tilray zet zich in voor kwaliteit en patiëntveiligheid en we kijken ernaar uit om de kwaliteit van leven van Portugese patiënten aanzienlijk te verbeteren door middel van onze medicinale cannabisproducten.”

Sascha Mielcarek, Managing Director van Tilray in Europa, verklaarde: “We zijn erg trots op de marktautorisatie van Infarmed, die bevestigt dat de medicinale cannabisproducten van Tilray voldoen aan de hoogste nationale en internationale kwaliteitsnormen.” Hij vervolgde: “De vraag van patiënten neemt toe in Portugal en in heel Europa, en onze doelstellingen zijn om hen de veiligste en hoogwaardigste medicinale cannabisproducten te bieden. Patiënten hebben toegang tot de producten van Tilray via belangrijke farmaceutische distributiekanalen in Portugal en andere Europese markten. We zijn ervan overtuigd dat naarmate de vraag over de hele wereld toeneemt en er meer (gereguleerde of geautoriseerde) markten voor medicinale cannabis ontstaan, de EU-campus van Tilray klaar is om meer partners en patiënten in de EU en andere internationale medische markten te bedienen.”

In mei 2020 ontving Tilray zijn derde en volledige Good Manufacturing Practice (GMP)-certificering voor Tilray Portugal. De volledige GMP-certificering stelt Tilray in staat om medicinale cannabisextracten in eigen huis te produceren en GMP-geproduceerde medicinale cannabiseindproducten, zowel gedroogde bloemen als olie, te exporteren vanuit Portugal naar de hele Europese Unie en andere internationale markten met geautoriseerde nationale medicinale cannabisprogramma’s. De certificering geeft Tilray ook toestemming om ter plaatse bulkextracten te vervaardigen om te verkopen als cannabis API (actieve farmaceutische ingrediënten) en biedt extra laboratoriumcapaciteit voor kwaliteitscontrole om het vermogen van het bedrijf voor productinnovatie en onderzoek verder te vergroten.

Over Tilray®

Tilray is een wereldwijde pionier in het onderzoek, de teelt, de productie en de distributie van cannabis en cannabinoïden en bedient momenteel tienduizenden patiënten en consumenten in 16 landen verspreid over vijf continenten.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat “toekomstgerichte verklaringen” in de zin van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995 en “toekomstgerichte informatie” in de zin van Canadese effectenwetten, of gezamenlijk, toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden als “kunnen”, “zouden”, “konden”, “zullen”, “waarschijnlijk”, “verwachten”, “anticiperen”, “geloven”, “van plan zijn”, “plannen”, “voorspellen”, “projecteren”, “schatten”, “vooruitzichten” en andere soortgelijke uitdrukkingen. Toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en zijn gebaseerd op een aantal schattingen en veronderstellingen van het management in het licht van de ervaring van het management en de perceptie van trends, de huidige omstandigheden en verwachte ontwikkelingen, evenals andere factoren die volgens het management relevant en redelijk zijn in de gegeven omstandigheden, inclusief veronderstellingen met betrekking tot de huidige en toekomstige Europese marktomstandigheden, de huidige en toekomstige regelgevende omgeving en toekomstige goedkeuringen en vergunningen. De werkelijke resultaten, prestaties of verwezenlijkingen kunnen wezenlijk verschillen van die uitgedrukt in of geïmpliceerd door enige toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, en dienovereenkomstig dient u niet overmatig te vertrouwen op dergelijke toekomstgerichte verklaringen, en ze zijn geen garanties voor toekomstige resultaten. Zie de rubriek “Risicofactoren” in het kwartaalrapport van Tilray op Formulier 10-Q, dat op 9 november 2020 is ingediend bij de Securities and Exchange Commission, voor een bespreking van de materiële risicofactoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de toekomstgerichte informatie. Tilray verbindt zich er niet toe om toekomstgerichte verklaringen die hierin zijn opgenomen bij te werken, behalve in overeenstemming met de toepasselijke effectenwetten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:
Tilray Global:

Berrin Noorata

news@tilray.com

Om een interview aan te vragen:

Media
Ranjit Dhatt

647-890-2445

ranjit@pomppr.com

Beleggers
Raphael Gross

203-682-8253

Raphael.Gross@icrinc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr