19:41 uur 26-01-2021

Tilray® geselecteerd door Frans nationaal agentschap om GMP-gecertificeerde medicinale cannabisproducten in Frankrijk te leveren

Het Frans nationaal agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (ANSM) kiest voor Tilray voor eerste medicinale cannabis-experiment met patiënten in Frankrijk

NANAIMO, British Columbia & PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Tilray, Inc. (NASDAQ: TLRY), een wereldwijde pionier op het gebied van cannabisproductie, -onderzoek, -teelt en -distributie, heeft aangekondigd dat het is geselecteerd door het Frans nationaal agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (ANSM) om GMP (Good Manufacturing Processes)-gecertificeerde medicinale cannabisproducten voor experimenten in Frankrijk te leveren. Tilray zal GMP-geproduceerde medicinale cannabisproducten leveren om patiënten in nood te bedienen gedurende de termijn van het Franse experiment (18-24 maanden), dat in het eerste kwartaal van 2021 van start gaat.

Tilray-producten zullen worden toegediend aan in aanmerking komende patiënten in het Franse experiment, voor wie bestaande behandelingen onvoldoende verlichting van hun symptomen bieden, en voor therapeutische indicaties, waaronder:

  • Neuropathische pijn die ongevoelig is voor momenteel beschikbare therapieën (medicamenteuze of niet-medicamenteuze behandelingen);
  • Bepaalde vormen van epilepsie die resistent zijn tegen geneesmiddelen;
  • Bij bepaalde aanhoudende symptomen in de oncologie, gerelateerd aan kanker of antikankerbehandeling;
  • In palliatieve zorgsituaties;
  • Bij de pijnlijke spasticiteit van multiple sclerose of andere pathologieën van het centrale zenuwstelsel.

Tilray heeft de nodige wettelijke goedkeuringen ontvangen om deel te nemen aan het ANSM-experiment in Frankrijk en zal medicinale cannabisproducten exporteren vanuit haar GMP-gecertificeerde faciliteit in Cantanhede, Portugal.

Brendan Kennedy, Chief Executive Officer van Tilray, verklaarde: “De aankondiging van vandaag markeert een nieuwe mijlpaal voor Tilray nu we onze activiteiten in Europa uitbreiden. We zijn er trots op dat we het ANSM toegang kunnen bieden tot een verscheidenheid aan hoogwaardige medicinale cannabisproducten van farmaceutische kwaliteit en tegelijkertijd patiënten in nood in Frankrijk kunnen ondersteunen.”

Sascha Mielcarek, General Manager voor Europa bij Tilray, merkte op: “We zijn verheugd dat we zijn gekozen door het ANSM en waarderen ten volle de inzet van dit experiment voor Franse patiënten, en we zijn vastbesloten actief bij te dragen aan het succes ervan. Tilray profileert zich opnieuw als een belangrijke speler met gedegen expertise ten dienste van het welzijn van patiënten.”

De E.U. Campus van Tilray in Portugal is een veelzijdige productiefaciliteit met onder meer onderzoeks- en kwaliteitscontrolelaboratoria, verpakkings- en distributielocaties voor medicinale cannabis. Het dient ook als hub ter ondersteuning van de inspanningen van Tilray op het gebied van klinisch onderzoek en productontwikkeling in heel Europa. Tilray heeft verkoop- en distributieregelingen opgesteld om medicinale cannabis te leveren via grote farmaceutische distributiekanalen in heel Duitsland en de EU, die zullen dienen als een middel om patiënten toegang te geven tot de GMP-gecertificeerde afgewerkte medicinale cannabis van Tilray.

Over Tilray®

Tilray (NASDAQ: TLRY) is een wereldwijde pionier in het onderzoek, de teelt, de productie en de distributie van cannabis en cannabinoïden en bedient momenteel tienduizenden patiënten en consumenten in 15 landen verspreid over vijf continenten.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat “toekomstgerichte verklaringen” in de zin van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995 en “toekomstgerichte informatie” in de zin van Canadese effectenwetten, of gezamenlijk, toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden als “kunnen”, “zouden”, “konden”, “zullen”, “waarschijnlijk”, “verwachten”, “anticiperen”, “geloven”, “van plan zijn”, “plannen”, “voorspellen”, “projecteren”, “schatten”, “vooruitzichten” en andere soortgelijke uitdrukkingen. Toekomstgerichte verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en zijn gebaseerd op een aantal schattingen en veronderstellingen van het management in het licht van de ervaring van het management en de perceptie van trends, de huidige omstandigheden en verwachte ontwikkelingen, evenals andere factoren die volgens het management relevant en redelijk zijn in de gegeven omstandigheden, inclusief veronderstellingen met betrekking tot de huidige en toekomstige Europese marktomstandigheden, de huidige en toekomstige regelgevende omgeving en toekomstige goedkeuringen en vergunningen. De werkelijke resultaten, prestaties of verwezenlijkingen kunnen wezenlijk verschillen van die uitgedrukt in of geïmpliceerd door enige toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht, en dienovereenkomstig dient u niet overmatig te vertrouwen op dergelijke toekomstgerichte verklaringen, en ze zijn geen garanties voor toekomstige resultaten. Zie de rubriek “Risicofactoren” in het kwartaalrapport van Tilray op Formulier 10-Q, dat op 9 november 2020 is ingediend bij de Securities and Exchange Commission, voor een bespreking van de materiële risicofactoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de toekomstgerichte informatie. Tilray verbindt zich er niet toe om toekomstgerichte verklaringen die hierin zijn opgenomen bij te werken, behalve in overeenstemming met de toepasselijke effectenwetten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor nadere informatie:
Media, Tilray Global: news@tilray.com

Om een interview aan te vragen:

Media
Amy Bonwick

647-515-3748

amy@pomppr.com

Ranjit Dhatt

647-890-2445

ranjit@pomppr.com

Beleggers
Raphael Gross

203-682-8253

Raphael.Gross@icrinc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr