08:55 uur 15-01-2021

Tigo Energy haalt $ 20 miljoen aan financiering op

Investeringen zullen de klantervaring en de uitbreiding van de fondsmarkt versterken

CAMPBELL, Californië – (BUSINESS WIRE) – Tigo Energy, Inc., de wereldwijde leider in Flex-MLPE (Module Level Power Electronics) heeft vandaag een investeringsronde van $ 20 miljoen aangekondigd, geleid door Energy Growth Momentum.

“2020 was een doorbraakjaar voor Tigo en 2021 heeft het potentieel voor nog meer succes”, aldus Zvi Alon, voorzitter en CEO van Tigo. “We zijn verheugd met de steun van het EG Momentum-team en hun werkkapitaal zal ons in staat stellen om ons huidige klantenbestand beter van dienst te zijn en te investeren in de toekomstige uitbreiding met nieuwe klanten, nieuwe partners en nieuwe projecten.”

De investering zal worden gebruikt om bestaande producten te verbeteren en de volgende generatie oplossingen te ontwikkelen die het rendement voor PV-klanten maximaliseren. Een deel van het nieuwe geld zal worden gebruikt om efficiënt en effectief te schalen. De groei van Tigo is recentelijk aanzienlijk versneld doordat de producten van het bedrijf meer klantsegmenten en landen over de hele wereld hebben bereikt. Met meer dan 40.000 installaties in meer dan 100 landen op alle 7 continenten, genereren Tigo-systemen meer dan 1 GWh aan dagelijkse zonne-energieproductie. De oplossingen van Tigo worden toegepast in zonne-energiegeneratoren, variërend van enkele kilowatt residentiële zonne-installaties tot multi-megawatt utiliteitsschaal, daken, grondmontage en drijvende systemen.

Tigo Energy Raises $20 Million in Funding

Investment Will Bolster Customer Experience and Fund Market Expansion

CAMPBELL, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Tigo Energy, Inc., the worldwide leader in Flex-MLPE (Module Level Power Electronics) today announced a $20 million round of investment, led by Energy Growth Momentum.

“2020 has been a breakout year for Tigo and 2021 has the potential for even greater success,” stated Zvi Alon, Chairman and CEO of Tigo. “We are excited to have the EG Momentum team’s support and their working capital will enable us to better serve our current customer base and invest in the future expansion with new customers, new partners and new projects.”

The investment will be used to improve upon existing products and develop next generation solutions that maximize returns for PV customers. A portion of the new funds will be used to efficiently and effectively scale. Tigo’s growth has accelerated significantly recently as the company’s products have reached more customer segments and countries throughout the world. With over 40,000 installations in over 100 countries on all 7 continents, Tigo systems generate more than 1 GWh of daily solar production. Tigo’s solutions are deployed in solar energy generators ranging from single kilowatt residential solar installations to multi-megawatt utility scale sites, roof-top, ground mount and floating systems.

Tigo will continue to invest in the personnel, systems and business process improvement to market and support this breadth of customers.

Tigo’s products are certified globally. A major differentiator is the UL-system-certification focus. Tigo’s solutions secured certification with hundreds of inverters from more than 15 manufacturers – giving customers significantly more options than any other company in the industry. This UL certification is part of Tigo’s multivendor initiative providing customers with the freedom to choose the features they want with the inverter they want.

“We look for talented and experienced management in order to support digital and renewable energy investments that simultaneously increase market value and reduce carbon emissions,” stated John Wilson, founding partner at Energy Growth Momentum, “And the combination of Zvi and Tigo Energy represents just such an investment.”

For more information and inquiries, contact sales@tigoenergy.com

About Tigo

Tigo is the worldwide leader in flexible module level power electronics (MLPE) with innovative solutions that significantly enhance safety, increase energy production, and decrease operating costs of photovoltaic (PV) systems. Tigo’s TS4 platform maximizes the benefit of PV systems and provides customers with the most scalable, versatile, and reliable MLPE solution available. Tigo was founded in Silicon Valley in 2007 to accelerate the adoption of solar energy worldwide. Tigo systems operate on 7 continents and produce gigawatt hours of reliable, clean, affordable and safe solar energy daily. Tigo’s global team is dedicated to making the best MLPE on earth so more people can enjoy the benefits of solar. Visit us at www.tigoenergy.com.

Contacts

Media Contact for Tigo
John Lerch

408.402.0802 x430

marketing@tigoenergy.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr