08:00 uur 14-01-2021

Patron Capital betreedt Belgische markt met overname van kantoor in Brussel

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Patron Capital, de pan-Europese institutionele belegger die zich toelegt op door vastgoed gedekte investeringen, heeft samen met zijn joint venture-partner Suprema het Aramis-gebouw verworven, gelegen in het Corporate Village in het luchthavengebied van Brussel.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210113005312/nl/

The Aramis Building (Photo: Business Wire)

The Aramis Building (Photo: Business Wire)

Het moderne gebouw met 11 verdiepingen, dat werd voltooid in 2009, omvat 18.787 m2 kantoorruimte, 376 parkeerplaatsen, een indrukwekkende receptie met conciërge, gedeelde vergaderruimten en een café en restaurant op het terrein. Het ligt op 1,5 km van de luchthaven van Brussel, die vluchten verzorgt naar ongeveer 250 bestemmingen. Het biedt snelle toegang tot de belangrijkste ringweg rond de stad en tot het autowegennet dat verbinding maakt met het centrum van Brussel en andere nationale en Europese bestemmingen. Het is ook 800 meter van het treinstation van Zaventem, met treinen die elke 20 minuten naar het stadscentrum vertrekken, terwijl er regelmatig acht openbare buslijnen stoppen op het terrein.

Het luchthavengebied wordt een steeds populairdere locatie voor internationale bedrijven, met Canon, Cisco, Deloitte, Samsung, Toyota, 3M, EY, KPMG, IBM en HP allemaal in de buurt. Verdere lokale infrastructuurprojecten in de pijplijn, waaronder nieuwe fietsroutes en nieuwe tramlijnen die de luchthaven verbinden met het stadscentrum en de noordelijke wijken van Brussel, zullen het gebied nog aantrekkelijker maken. De uitbreidings- en verbeteringsplannen van de Brusselse luchthaven, die het aantal banen op en rond het luchthaventerrein tot 2040 kunnen verdubbelen, zullen ook ten goede komen aan deze locatie.

Het gebouw is voor 32% verhuurd aan huurders, waaronder de banensite Indeed, medisch technologiebedrijf Avanos, ICT-dienstverlener Cheops Technology, medisch technologiebedrijf Ortho Clinical Diagnostics en leverancier van flexibele werkplekken Interoffices.

Financiering voor de overname kwam uit het onlangs gesloten Fonds VI van Patron Capital.

Christoph Ignaczak, Investment Director en Senior Partner bij Patron Capital, verklaarde:

“Het Aramis-gebouw biedt ons een uitgelezen kans om de Belgische markt te betreden, samen met onze partner Suprema, met wie we al aan succesvolle projecten in Duitsland hebben gewerkt. Het luchthavengebied heeft sinds 2012 een continue huurgroei gekend en heeft consequent beter gepresteerd dan de opname-activiteit in de meeste CBD-submarkten. Het heeft ook sterke vooruitzichten op lange termijn dankzij nieuwe transportinfrastructuur, een groeiende trend van gebruikers die verhuizen naar locaties buiten het stadscentrum en de beperkte beschikbaarheid van klasse A-ruimte. Aangezien het gebouw voor slechts een derde bezet is, zien we een aanzienlijk potentieel om nieuwe huurders aan te trekken door de ruimte te upgraden, het niveau van dienstverlening en voorzieningen te verbeteren en door actief activabeheer.”

Daniel Cukierman, Managing Partner van Suprema, stelde:

“Met de groeiende vraag naar ruimte in het luchthavengebied, zijn we verheugd om deze overeenkomst met Patron Capital af te ronden, waarbij we zullen samenwerken om dit actief te verbeteren en te herpositioneren. Hiermee brengen we ongeveer 13.000 m2 aan momenteel leegstaande hoogwaardige kantoorruimte op de markt. Onze focus zal liggen op het creëren van een omgeving die de flexibiliteit, service en voorzieningen biedt die moderne gebruikers willen in een post-Covid-wereld.”

Over Patron Capital

Patron vertegenwoordigt ongeveer € 4,3 miljard aan kapitaal verdeeld over verschillende fondsen en aanverwante co-investeringen, en investeert in onroerend goed en operationele bedrijfsentiteiten waarvan de waarde voornamelijk wordt ondersteund door vastgoedactiva en noodlijdende schulden en kredietgerelateerde activiteiten.

Sinds de oprichting in 1999 heeft Patron meer dan 170 transacties uitgevoerd verspreid over 84 investeringen en programma’s van meer dan 6 miljoen vierkante meter in 16 landen, waarbij veel van deze investeringen zijn gerealiseerd.

Beleggers vertegenwoordigen een verscheidenheid aan staatsinvesteringsfondsen, vooraanstaande universiteiten, grote instellingen, particuliere stichtingen en vermogende particulieren verspreid over Noord-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten. De belangrijkste beleggingsadviseur van het Fonds is Patron Capital Advisers LLP, gevestigd in Londen, en Patron heeft andere kantoren in Europa, waaronder Barcelona en Luxemburg; de groep bestaat uit 71 mensen, waaronder een beleggingsteam van 40 personen.

www.patroncapital.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Newgate Communications

Henry Columbine/Polly Warrack

+44 (0)7917 839251

patron@newgatecomms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr