15:03 uur 06-01-2021

Baanbrekend in de Arabische woestijn: het MyHeritage-sponsorteam doet mee aan de Dakar-rally van 2021

LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)– MyHeritage, het toonaangevende wereldwijde platform voor het ontdekken van uw verleden en het versterken van uw toekomst, heeft vandaag aangekondigd dat het een raceteam sponsort in de Dakar Rally 2021 – de beroemde offroad-competitie die momenteel plaatsvindt in Saoedi-Arabië. Het MyHeritage-team bestaat uit coureur Danny Pearl, een veteraan in off-road racen, en navigator Charly Gotlib, die in de loop der jaren meer dan 30 keer heeft deelgenomen aan de Dakar Rally en een ere-onderscheiding van Dakar Legend heeft ontvangen van de raceorganisatoren. Het team wordt geleid door Omer Pearl, de zoon van Danny. In de afgelopen jaren heeft Omer het Pearl Racing Team geleid in verschillende competities over de hele wereld. Het team heet het MyHeritage Team en doet mee in de categorie Lichtgewicht voertuigen van Dakar.This press release features multimedia.

Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20210105005542/en/

Als internationale marktleider voor het verkennen van familiegeschiedenis en het vinden van familieleden, ontwikkelt MyHeritage innovatieve zoek- en matchingtechnologieën en heeft het een wereldwijde database met historische gegevens om miljoenen mensen te helpen verbinding te maken met hun familiegeschiedenis. Het sponsoren van een team onder leiding van een vader-zoon-duo is gebruikelijk voor MyHeritage. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis van samenwerking met topsporters, sportteams en culturele personen om hun familiegeschiedenis te onthullen, banden te smeden met hun familieleden en het belang van het kennen van iemands wortels te onderstrepen.

Danny en Omer Pearl hebben het Pearl Racing Team opgericht vanuit hun passie voor motorsport. Het team heeft jarenlang deelgenomen aan de SSV-categorie en deed mee aan tal van internationale wedstrijden.

Trailblazing in the Arabian Desert: MyHeritage Sponsors Team Competing in 2021 Dakar Rally

LEHI, Utah–(BUSINESS WIRE)– MyHeritage, the leading global platform for discovering your past and empowering your future, announced today that it is sponsoring a racing team in the 2021 Dakar Rally — the elite off-road endurance competition currently taking place in Saudi Arabia. The MyHeritage team comprises driver Danny Pearl, a veteran of off-road racing, and navigator Charly Gotlib, who has participated in the Dakar Rally more than 30 times over the years, and has received an honorary distinction of Dakar Legend from the race organizers. The team is managed by Omer Pearl, Danny’s son. In recent years, Omer has managed the Pearl Racing Team in different competitions around the world. The team is named the MyHeritage Team and is competing in the Dakar’s Lightweight Vehicle category.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20210105005542/en/

Trailblazing in the Arabian Desert: MyHeritage Sponsors Team Competing in 2021 Dakar Rally (Photo: Business Wire)

Trailblazing in the Arabian Desert: MyHeritage Sponsors Team Competing in 2021 Dakar Rally (Photo: Business Wire)

As the international market leader for exploring family history and finding relatives, MyHeritage develops innovative search and matching technologies and has a global database of historical records to help millions of people connect to their family history. Sponsoring a team led by a father-son duo is par for the course for MyHeritage. The company has a long history of partnering with top athletes, sports teams, and cultural figures to reveal their family history, forge connections with their relatives, and underscore the importance of knowing one’s roots.

Danny and Omer Pearl founded the Pearl Racing Team out of their passion for motorsports. The team has competed for many years in the SSV category, racing in numerous international competitions.

The Dakar Rally is considered the toughest and most grueling off-road competition in the world. This is the second year the competition is being held in Saudi Arabia, following its relocation from South America, where it was held for the last decade. The race spans more than 7,000 kilometers and 12 days over the challenging and beautiful Saudi terrain. This year’s race departed from Jeddah and will traverse the entire Arabian desert in a circular course. Each day the team will navigate under the most extreme conditions, using a Road Book produced by the rally organizer.

“As leaders in the field of exploring and discovering family history, we are thrilled to support a team that includes a father and son who are competing in one of the world’s most difficult competitions,” said Gilad Japhet, Founder and CEO of MyHeritage. “Particularly during these challenging times, we appreciate the significance of supporting family members coming together in bold and creative ways, working as a team to achieve the impossible. Just like the Dakar, family history can be an enjoyable and adventurous journey.”

“It is with great pride and excitement that we enter this legendary race,” said Omer Pearl. “We believe that determination and perseverance yield results, and our family bond is one of the driving forces behind our success. We hope that our efforts will inspire more families to team up and work together to pursue their dreams.”

The Dakar Rally is taking place between January 3–15, 2021.

About MyHeritage

MyHeritage is the leading global discovery platform for exploring family history. With billions of historical records and family tree profiles, and with sophisticated matching technologies that work across all its assets, MyHeritage allows users to discover their past and empower their future. Launched in 2016, MyHeritage DNA has become one of the world’s largest consumer DNA databases, with more than 4.6 million customers. Since 2020, MyHeritage is home to the world’s best technologies for enhancing and colorizing historical photos. MyHeritage is the most popular DNA test and family history service in Europe. www.myheritage.com

Contacts

MyHeritage

Rafi Mendelsohn

Director of PR & Social Media

Phone: 917-725-5018

Email: pr@myheritage.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr