14:48 uur 26-09-2018

MyHeritage wordt presentatiepartner van het Eurovisiesongfestival 2019

TEL AVIV, Israël & GENÈVE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– MyHeritage, het toonaangevende wereldwijde bedrijf voor familiegeschiedenis en DNA, is vandaag door de European Broadcasting Union (EBU) gepresenteerd als de presentatiepartner van het Eurovisiesongfestival 2019. Als hoofdsponsor van het evenement zijn aan MyHeritage uitgebreide wereldwijde samenwerking en evenementrechten, mediarechten en digitale rechten verleend voor het komende songfestival, dat in Tel Aviv zal worden gehouden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180926005467/nl/

De diensten van MyHeritage maken het voor iedereen, waar dan ook, gemakkelijk om aan een fascinerende reis te beginnen om hun roots te ontdekken. Door middel van de MyHeritage DNA-test, het geïntegreerde platform voor het opzetten van stambomen en collecties met 9 miljard historische gegevens, stelt MyHeritage miljoenen mensen in staat om het verleden van hun familie te ontdekken en te leren hoe ze in het wereldwijde menselijke weefwerk passen.

Dit partnerschap met het Eurovisiesongfestival is tot stand gekomen kort nadat MyHeritage de meest populaire dienst voor familiegeschiedenis en DNA in Europa is geworden, na een groeiende interesse in DNA-tests om familieleden en etnische herkomst te ontdekken.

MyHeritage zal nauw met de EBU samenwerken om het hele jaar door inhoud te creëren die gericht is op het rijke erfgoed van het Eurovisie Songfestival. Daarbij zullen de relaties worden onthuld tussen winnaars, deelnemers en fans van de show.

Jon Ola Sand, de uitvoerend supervisor van het Eurovisiesongfestival namens de EBU zegt: “Het doet ons veel genoegen dat MyHeritage meedoet als presentatiepartner van het Eurovisiesongfestival 2019. Dit nieuwe partnerschap past perfect en onderstreept onze kernwaarden van diversiteit en inclusie, door verschillende landen en nationaliteiten samen te brengen in een geest van ontdekking en creativiteit.”

“We zijn verheugd om met het Eurovisiesongfestival samen te werken”, vertelt Aviram Levi, Chief Marketing Officer van MyHeritage. “We delen de waarden van het Eurovisiesongfestival, als een van de grootste evenementen ter wereld waar culturele diversiteit en creativiteit worden gevierd. Door mensen te helpen om de band met hun familie te versterken en een verbinding te maken met hun familiegeschiedenis en culturen van herkomst, beseffen ze dat we allemaal uniek zijn, maar ook dat we meer op elkaar lijken en met elkaar verbonden zijn dan we denken.”

De halve finales van het Eurovisiesongfestival zullen op 14 en 16 mei 2019 plaatsvinden en de grote finale zal op 18 mei worden gehouden in het EXPO International Convention Center in Tel Aviv, Israël. De shows zullen een coproductie zijn van de Israëlische publieke omroep KAN en de EBU.

Over MyHeritage

MyHeritage is Europa’s leidende dienstverlener op het gebied van familiegeschiedenis en DNA-tests, met 100 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd. Als leider in technologie heeft MyHeritage het ontdekken van familiegeschiedenis getransformeerd tot een toegankelijke en direct lonende activiteit. De wereldwijde community van gebruikers heeft toegang tot een enorme database van historische documenten, de universeelste verzameling stambomen en baanbrekende zoek- en matchingtechnologieën. MyHeritage DNA is gelanceerd in 2016 en is een technologisch geavanceerde, betaalbare DNA-test waarmee iemands etnische herkomst en voorheen onbekende verwanten worden achterhaald. Miljoenen families rekenen op MyHeritage als een gemakkelijke manier om familieleden te vinden, hun etnische herkomst te ontdekken en familieverhalen uit het heden en verleden voor toekomstige generaties te bewaren. MyHeritage is beschikbaar in 42 talen. www.myheritage.nl

Over de EBU

De European Broadcasting Union (EBU) is ’s werelds belangrijkste alliantie van publieke omroepen en het is haar missie is om de publieke omroep onmisbaar te maken. De EBU heeft 119 lidorganisaties in 56 Europese landen en nog eens 33 partnerorganisaties in Azië, Afrika, Australazië en Amerika. De leden beheren 2000 televisie- en radiokanalen, naast talrijke onlineplatforms. Samen bereiken ze een publiek van meer dan een miljard mensen over de hele wereld en zenden ze uit in meer dan 160 talen.

De EBU streeft ernaar om een duurzame toekomst voor publieke media veilig te stellen, haar leden van programma’s van wereldklasse te voorzien, van nieuws tot sport en muziek, en, voortbouwend op haar grondbeginselen van solidariteit en samenwerking, een centrum voor leren en delen te creëren.

Eurovisie Services, de commerciële tak van de EBU, heeft een uitstekende wereldwijde reputatie en is als mediadienstverlener de eerste keuze voor veel mediaorganisaties en sportfederaties over de hele wereld. De EBU heeft kantoren in Brussel, Rome, Dubai, Moskou, New York, Washington DC, Singapore en Beijing en een hoofdkantoor in Genève.

Ontdek meer over de EBU op www.ebu.ch.

 

Contacts

MyHeritage
Willeke Binnendijk
T: 06-83650393
Country Manager Nederland
willeke@myheritage.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr