15:41 uur 22-12-2020

Temenos wint grote prijzen op IBS Intelligence Global FinTech Innovation Awards 2020

Temenos-projecten met Varo Bank, EQ Bank en Flowe erkend voor uitmuntendheid in implementaties en innovatief gebruik van cloud-native, open API-technologie in het bankwezen

GENÈVE–(BUSINESS WIRE)– Temenos (SIX: TEMN), het banksoftwarebedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het drie prijzen heeft gewonnen tijdens de IBS Intelligence Global FinTech Innovation Awards, 2020. De prestigieuze onderscheidingen erkennen technologiespelers en banken voor hun uitmuntendheid bij het stimuleren van impact door implementaties van banktechnologie en innovaties met behulp van opkomende technologieën, zoals cloud, open API’s, kunstmatige intelligentie en machine learning.

IBS Intelligence is een toonaangevend wereldwijd fintech nieuws-, onderzoeks- en analistenbureau en de innovatieprijzen zijn een werkelijk wereldwijde viering van het beste in het bankwezen en fintech met 220 inzendingen in 52 landen en met 122 banken die dit jaar deelnamen aan de 30 categorieën.

Temenos won in de categorie ‘Best Banking Technology Implementation’ ter erkenning voor uitmuntendheid in implementaties en in de categorie ‘Best FinTech Innovation’ ter erkenning van het innovatief gebruik van cloud- en open API-technologie, waaronder:

‘Most Impactful Project – Core Banking’ met Varo Bank. Varo is de eerste fintech voor consumenten die in de VS een charter van de nationale bank heeft gekregen. Met Temenos schat Varo dat de kosten voor het bedienen van een klant 25% zullen zijn van wat het bij een traditionele bank zal kosten.

‘Most Innovative Project – Innovative Cloud Deployment’ met EQ Bank. EQ Bank was de eerste bank in Canada die in de cloud werd gehost. Met Temenos bereikte de bank haar groeidoelstelling voor vijf jaar in de helft van de verwachte tijd.

‘Best Original & Adoptable Concept – Innovative API / Open Banking’ met Flowe. De Italiaanse uitdagerbank Flowe ging in een recordtijd van slechts 5 maanden live. Met de API-first technologie van Temenos kan Flowe de implementatietijd en -kosten verminderen en gemakkelijk verbinding maken met derden.

Max Chuard, Chief Executive Officer, Temenos, merkte op: “We zijn enorm trots om deze gewaardeerde onderscheidingen te ontvangen met enkele van onze meest visionaire klanten die we Changemakers noemen. Deze bekroonde projecten zijn geweldige voorbeelden van hoe we in samenwerking met onze klanten de toekomst van het bankwezen opnieuw kunnen uitvinden en vormgeven. Felicitaties aan Varo Bank, EQ Bank en Flowe voor hun fantastische prestaties en voor het verbeteren van bankieren, samen met Temenos.”

Temenos Changemakers zijn leiders, disrupters, pioniers en risiconemers die geloven in het veranderen van het banklandschap door gebruik te maken van de kracht van technologie. Ze ontketenen het volledige vermogen van het Temenos-technologieplatform om uitstekende bankervaringen te bedenken, te creëren en te leveren aan 1,2 miljard mensen over de hele wereld, waarbij ze tegenwoordig op Temenos vertrouwen voor hun bankbehoeften.

Robin Amlot, hoofdredacteur, IBS Intelligence, verklaarde: “We feliciteren Temenos en haar klanten met hun opvallende prestatie. Dit jaar is de absolute behoefte aan digitalisering in financiële dienstverlening naar voren gekomen. De talrijke uitdagingen die door de wereldwijde pandemie zijn verergerd, hebben financiële dienstverleners gedwongen te innoveren met een nooit eerder vertoonde snelheid. Het winnen van deze prijzen is een erkenning dat Temenos de gelegenheid heeft aangegrepen en de industrie drastisch heeft veranderd.”

– Einde –

Over Temenos

Temenos AG (SIX: TEMN) is de wereldleider op het gebied van banksoftware. Meer dan 3.000 banken over de hele wereld, waaronder 41 van de 50 beste banken, vertrouwen op Temenos om zowel de dagelijkse transacties als de klantinteracties van meer dan 1,2 miljard bankklanten te verwerken. Temenos biedt cloud-native, cloud-agnostische en AI-gestuurde frontoffice-, bancaire kern-, betalings- en fondsenbeheersoftware waarmee banken probleemloze, omnichannel-klantervaringen kunnen leveren en operationele uitmuntendheid kunnen bereiken.

Het is bewezen dat Temenos-software zijn best presterende klanten in staat stelt om kosten-inkomstenverhoudingen te behalen van 26,8%, de helft van het branchegemiddelde, en een rendement op eigen vermogen van 29%, drie keer het branchegemiddelde. Deze klanten investeren ook 51% van hun IT-budget in groei en innovatie versus onderhoud, wat het dubbele is van het branchegemiddelde, wat bewijst dat de IT-investering van de banken tastbare waarde toevoegt aan hun bedrijf.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.temenos.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten
Jessica Wolfe & Scott Rowe
Temenos Global Public Relations

Tel.: +1 610 232 2793 & +44 20 7423 3857

E-mail: press@temenos.com

Alistair Kellie & Andrew Adie
Newgate Communications namens Temenos

Tel.: +44 20 7680 6550

E-mail: allnewgatetemenos@newgatecomms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr