10:00 uur 17-12-2020

Kaye introduceert het Kaye® Log -80 Vaccine Temperatuurlogger voor de Koude Keten Markt om de COVID-19 Vaccin Opslag en Transport Eisen aan te pakken

PFORZHEIM, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Kaye is al meer dan 60 jaar toonaangevend in het valideren en monitoren van kritische procesgegevens. Met de introductie van het Kaye Log -80 Vaccine Temperature Logger en KayeTrack Cloud heeft Kaye dezelfde kwaliteitsprincipes toegepast om de validatie en veiligheid van de Koude Keten te garanderen. Deze NFC Logger met externe sonde maakt het mogelijk om producten die gebruik maken van Dry Ice pellets voor Cold Chain verzending en opslag nauwkeurig te registreren en te monitoren. Zendingen van vaccins en plasma bij -70°C (-94°F) zijn zeer gevoelig voor het verbreken van de afdichting van de container, waardoor de interne temperatuur snel tot een kritisch niveau kan stijgen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201217005383/nl/

Kaye Log -80 Vaccine Temperature Logger (Photo: KAYE)

Kaye Log -80 Vaccine Temperature Logger (Photo: KAYE)

Geneesmiddelen, vaccins, bloed en biologische materialen zijn zeer gevoelig voor temperatuur fluctuaties. Ze moeten tijdens de opslag en het transport binnen een gecontroleerd temperatuurbereik worden bewaard en getransporteerd; dit zijn bekende feiten. Tijdens de recente strijd tegen de COVID-19-pandemie, kreeg de vraag naar 24/7-temperatuurbewaking binnen de Koude Keten een andere eis, ultralage metingen tot -70C. Naast de technologie van het monitoren bij ultra-koude temperaturen, is de eis van snelle toegang tot de temperatuurgegevens zonder de integriteit van de verpakking te verstoren, van het grootste belang. Het verwijderen van het loggingsapparaat uit de verpakking, het gebruik van USB en lokale softwaretoepassingen zal de processtroom belemmeren. Met Threshold LEDS kan de ontvanger snel zien of de drempelwaarden zijn overschreden en met een snelle veegbeweging van een NFC-apparaat worden alle gegevens geladen naar een lokale smartphone-toepassing en naar de KayeTrack-cloud, met de bijbehorende e-mailwaarschuwingen, gemailde PDF-rapporten en GPS-locatie-informatie.

De Kaye Log Vaccine -80 Temperature Logger is een uitbreiding van Kaye’s Cold Chain oplossing. Van Thermische Validatie, Continuous Monitoring en Cold Chain Loggers, is Kaye toegewijd aan het leveren van nauwkeurige, betrouwbare en veilige data en systemen om de kwaliteit van alle Pharma/Biotech producten te helpen waarborgen.

Voor informatie over het product kunt u terecht op https://www.kayeinstruments.com/kaye-log-80-vaccine-temperature-logger

Over Kaye

Al meer dan zestig jaar loopt Kaye voorop in het meten van processen met hoge nauwkeurigheid, voor toepassingen van thermische procesvalidatie en milieu- en koudeketenbewaking, tot sensorkalibratie. https://www.kayeinstruments.com

Kaye is een dochteronderneming van Amphenol Corporation.

Contacts

Nicole Rauenbühler; Global Marketing Manager

E-mail: news@amphenol-sensors.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr