17:17 uur 15-12-2020

Alpian kiest voor Temenos SaaS om baanbrekende nieuwe digitale bank te lanceren en Zwitserse private banking-ervaring naar bemiddelde particulieren te brengen

  • Alpian zal digitale private banking- en vermogensbeheerdiensten aanbieden, gecombineerd met menselijke expertise, om te profiteren van een private banking-kans van CHF 660 miljard
  • Met Temenos SaaS zal de nieuwe Zwitserse digitale bank een snelle time-to-market en een hyperefficiënt kostenmodel realiseren om schaalbare, gepersonaliseerde private banking te bieden via een gemakkelijk toegankelijke app
  • Temenos is de de facto technologieleverancier voor digitale banken over de hele wereld die snel willen innoveren

GENÈVE–(BUSINESS WIRE)– Temenos (SIX: TEMN), het banksoftwarebedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat Alpian SA (‘Alpian’) heeft gekozen voor Temenos Transact voor bancaire kernactiviteiten en Temenos Payments als SaaS om baanbrekende digitale private banking- en vermogensbeheerdiensten in Zwitserland mogelijk te maken. Temenos SaaS-technologie zal Alpian in staat stellen om snel haar nieuwe bank te lanceren en innovatieve bankdiensten te leveren, toegespitst op de ‘beter bemiddelde particulieren’ (mensen met een investeringsvermogen tussen CHF 100k – 1 miljoen). Dit is volgens Alpian een onaangeboorde markt van 2,6 miljoen mensen in Zwitserland met naar schatting CHF 660 miljard aan activa.

Alpian, geïncubeerd door de toonaangevende innovatieve bankgroep REYL, is van plan om begin 2021 te lanceren als een bank met volledige vergunning. Met Temenos SaaS, gecombineerd met het unieke vermogen van de onderliggende technologieën van Temenos Transact en Temenos Payments, zal Alpian nieuwe producten sneller op de markt kunnen brengen en de gepersonaliseerde digitale ervaringen kunnen aanbieden die haar service onderscheiden.

Alpian streeft ernaar de eerste bank te zijn die de stabiliteit, veiligheid en persoonlijke zorg van Zwitserse private banking aan een breder spectrum van klanten biedt via een open en responsief state-of-the-art digitaal platform. De bank zal op maat gemaakte investeringsboetiekproducten, veilige digitale persoonlijke toegang tot financiële adviseurs en vereenvoudigde, transparante dagelijkse bankdiensten aanbieden – allemaal mogelijk gemaakt door Temenos-technologie.

Met Temenos Transact geleverd als SaaS kan Alpian sneller op de markt komen, de operationele kosten verlagen en profiteren van een hogere ROE. Temenos Payments verkort de time-to-market voor de betalingsdiensten van Alpian en stelt de bank in staat naadloze en veilige traditionele en directe betalingen aan te bieden die voldoen aan de nieuwste IS20022- en PSD2-voorschriften.

Met Temenos-technologie geleverd als abonnementsservice beschikt Alpian over de mogelijkheid om op te schalen op basis van de zakelijke vraag en een hyperefficiënte kostenstructuur te creëren om meer waarde aan klanten te leveren. Geschat wordt dat banken die op de moderne technologiestack van Temenos draaien, kunnen functioneren op 10 procent van de kosten in vergelijking met banken die op oudere systemen werken. Dit zal Alpian helpen om winstgevend te groeien en tegelijkertijd een uitzonderlijke service te bieden tegen een eerlijke en transparante prijs.

Een belangrijke nieuwe service binnen Temenos Transact stelt de klanten van Alpian in staat om toegang te krijgen tot hun geld en dit te beheren met behulp van een enkele bankrekening met meerdere valuta’s voor Zwitserse franken en euro’s. Temenos Transact zal Alpian helpen producten sneller te innoveren en te herhalen en het aanbod uit te breiden met toegang tot meer dan 700 open API’s, het grootste FinTech-ecosysteem.

De Swiss Model Bank van Temenos biedt gelokaliseerde, vooraf geconfigureerde bankfunctionaliteit, zodat Alpian de technologie zonder aanpassingen kan implementeren. Dit helpt de ontwikkeling te verminderen en versnelt de time-to-market. In eerste instantie bedient Alpian klanten in Zwitserland, maar de bank is van plan uit te breiden naar andere Europese landen, en Temenos SaaS biedt elastische schaalbaarheid ter ondersteuning van het klantengroeiplan en de internationale expansie van Alpian.

Alpian sluit zich aan bij een groot aantal digitale banken over de hele wereld, zoals Alba, Banco del Sol, Flowe, Lunar, Next Commercial Bank, Varo Bank en WeLab Bank, die Temenos hebben geselecteerd als hun de facto technologieleverancier om hen te helpen snel te lanceren en te innoveren op snelheid.

Schuyler Weiss, Chief Executive Officer van Alpian, verklaarde: “Alpian zal een nieuwe manier introduceren voor vermogende klanten om te bankieren die is afgestemd op hoe ze hun vermogen willen beheren. Onze aanpak is klantgericht en wordt gedreven door technologie en innovatie. Met Temenos SaaS kunnen we onze middelen concentreren op het leveren van een uitzonderlijke service en ervaring voor onze klanten. We hebben een agressieve lanceringstermijn vastgesteld en met de moderne technologie van Temenos kunnen we ons doel bereiken en hebben we de vrijheid om te blijven innoveren en ons aanbod in de toekomst te differentiëren.”

Max Chuard, Chief Executive Officer van Temenos, voegde toe: “We zijn verheugd dat Alpian voor Temenos heeft gekozen om haar baanbrekende digitale service te leveren. Met Temenos Transact en Temenos Payments, geleverd als SaaS, kan Alpian de vruchten plukken van schaalbaarheid, efficiëntie en een elastische kostenstructuur. Alpian voegt zich bij onze groeiende gemeenschap van ‘s werelds meest ambitieuze neobanken en maakt gebruik van de kracht van Temenos SaaS om te innoveren en te groeien zonder de beperking van verouderde technologie. Alpian heeft een echte lacune in de markt geïdentificeerd en haar slimme benadering ten aanzien van technologie zal het bedrijf helpen de concurrentie een stap voor te blijven.”

– Einde –

Over Temenos

Temenos AG (SIX: TEMN) is de wereldleider op het gebied van banksoftware. Meer dan 3.000 banken over de hele wereld, waaronder 41 van de 50 beste banken, vertrouwen op Temenos om zowel de dagelijkse transacties als de klantinteracties van meer dan 500 miljoen bankklanten te verwerken. Temenos biedt cloud-native, cloud-agnostische en AI-gestuurde frontoffice-, bancaire kern-, betalings- en fondsenbeheersoftware waarmee banken probleemloze, omnichannel-klantervaringen kunnen leveren en operationele uitmuntendheid kunnen bereiken.

Het is bewezen dat Temenos-software zijn best presterende klanten in staat stelt om kosten-inkomstenverhoudingen te behalen van 26,8%, de helft van het branchegemiddelde, en een rendement op eigen vermogen van 29%, drie keer het branchegemiddelde. Deze klanten investeren ook 51% van hun IT-budget in groei en innovatie versus onderhoud, wat het dubbele is van het branchegemiddelde, wat bewijst dat de IT-investering van de banken tastbare waarde toevoegt aan hun bedrijf.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.temenos.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media
Jessica Wolfe & Scott Rowe
Temenos Global Public Relations

Tel.: +1 610 232 2793 & +44 20 7423 3857

E-mail: press@temenos.com

Alistair Kellie & Andrew Adie
Newgate Communications namens Tenemos

Tel.: +44 20 7680 6550

E-mail: allnewgatetemenos@newgatecomms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr