02:20 uur 09-12-2020

De BMW Group en AWS slaan de handen ineen om de datagestuurde innovatie in de automobielindustrie te versnellen.

AWS en de BMW Group zullen samen innovatieve, voor de cloud bestemde oplossingen ontwikkelen en maximaal 5000 aan de BMW Group verbonden softwaretechnici opleiden in cloudtechnologieën.

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Vandaag hebben Amazon Web Services (AWS), een bedrijf van Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), en de BMW Group (OTCMKTS: BMWYY) een uitgebreide strategische samenwerking aangekondigd voor de verdere verhoging van het innovatietempo van de autofabrikant door het in het middelpunt van een besluitvorming plaatsen van data en analytische gegevens. De bedrijven zullen hun sterke punten als marktleiders combineren, om gezamenlijk voor de cloud geschikte oplossingen te ontwikkelen die de efficiëntie, de prestaties en de duurzaamheid binnen elk aspect van de levenscyclus van automobielen verbeteren, van voertuigontwerp tot en met aftersales dienstverlening. Als onderdeel van de brede samenwerking zal de BMW Group vanuit hun bedrijfsunits en bedrijven in meer dan 100 landen data migreren naar AWS. Deze actie zal een aantal van de belangrijkste IT-systemen van de BMW Group omvatten en databases voor functies zoals verkoop, productie en onderhoud en helpen bij het vergroten van de flexibiliteit, het verkrijgen van nieuwe inzichten en sneller innoveren van nieuwe klantervaringen. Bovendien zullen de bedrijven investeren in het autoriseren en trainen van maximaal 5000 softwaretechnici die verbonden zijn aan de BMW Group voor de meest recente AWS-technologieën en het personeel van het bedrijf wereldwijd in staat stellen om beter gebruik te maken van data.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201208006187/nl/

Centraal in deze strategie werkt de BMW Group aan het uitbreiden van een bedrijfsbreed ‘data lake’ gebouwd op de Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), de “Cloud Data Hub” genaamd, zodat deze data kan gebruiken om innovatie te leveren overal in de bedrijven wereldwijd. De Cloud Data Hub voorziet medewerkers overal binnen het bedrijf van een gemeenschappelijk bedrijfsbeeld van hun gehele organisatie en een centraal startpunt voor nieuwe ontwikkelingsinspanningen. Vanuit de Cloud Data Hub, zullen werknemers van de BMW Group toegang hebben tot alle AWS-services, waaronder Amazon SageMaker (de service van AWS die ontwikkelaars en datawetenschappers ondersteunt bij het snel opbouwen van, trainen in en gebruiken van machinelerenmodellen in de cloud en aan de rand) voor het verwerken, ondervragen en verrijken van verscheidene petabytes aan techniek, fabricage, verkoop en voertuigprestatiegegevens. De externe partners van de BMW Group, zoals autodealers, leveranciers en technologiebedrijven, zullen ook in staat zijn om veilig voertuiggebruiks- en onderhoudsgegevens bij te dragen aan de Cloud Data Hub en om te profiteren van inzichten gestuurd door machineleren. De BMW Group kan bijvoorbeeld machineleren toepassen om op wereldwijde schaal een voorspelling te geven voor de vraag naar hun assortiment voertuigmodellen en afzonderlijke apparatuur, alsmede de planning optimaliseren bij verkoop-, productie- en inkoopafdelingen, om verbeterde klantenervaringen te kunnen leveren.

AWS en de BMW Group zullen ook samenwerken op het gebied van innovatieve producten en oplossingen om de operationele prestaties te verbeteren en de transparantie in de toeleveringsketen te vergroten. Het PartChain Platform van de BMW Group gebruikt diensten van AWS zoals Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS) in combinatie met open-source blockchain managementtools voor het verbeteren van de traceerbaarheid van auto-onderdelen en belangrijke grondstoffen overal in de uiterst complexe wereldwijde toeleveringsketen van de automobielindustrie. Daardoor kan de BMW Group specifieke onderdelen en voertuigen koppelen om ondersteuning te geven bij onderzoek naar gebreken en valideren of die materialen afkomstig zijn van maatschappelijk verantwoorde bronnen. De BMW Group maakt ook gebruik van Amazon SageMaker voor het onderzoeken van data van voertuigsubsystemen, het verbeteren van machineleren om de prestaties te voorspellen van onderdelen, proactief onderhoud aan te bevelen en onderdelenleveranciers te informeren over mogelijke problemen met hun fabricageprocessen om de kwaliteit te verbeteren.

Als kernpunt van deze overeenkomst zullen de bedrijven medewerkers van de BMW Group verder opleiden en in staat stellen om data en analytische gegevens beter toe te passen bij de uitvoering van hun werkzaamheden en ten volle te profiteren van de meest recente cloudtechnologieën. Datawetenschappers van AWS Professional Services en de BMW Group zullen met medewerkers van de BMW Group samenwerken aan het vaststellen van zakelijke uitdagingen, het evalueren van opkomende technologieën en het ontwikkelen van nieuwe op de cloud gebaseerde oplossingen voor de automobielindustrie. De bedrijven zijn bijvoorbeeld van plan om een natuurlijke taalverwerkingsoplossing te ontwikkelen, geoptimaliseerd voor terminologie die wordt gebruikt in de automobielindustrie die automatisch data kan extraheren, verwerken en vertalen uit verschillende tekstbronnen zoals fabrieksrapporten, sociale media en op de klantgerichte chatbots, om een uitgebreider inzicht in problemen in de bedrijven van de BMW Group te bieden en inzichten te bepalen die relevant zijn voor klantenservice, marketing, naleving, onderhoud en bijbehorende functies. Met de ondersteuning van AWS Training and Certification is de BMW-groep van plan om maximaal 5000 softwaretechnici die aan het bedrijf zijn verbonden te trainen en meer dan 2000 van hen te certificeren op het gebied van AWS-diensten, met de nadruk op machineleren en gegevensanalyse, om de werknemers van het bedrijf in staat te stellen om te innoveren.

“De BMW Group stuurt digitalisering en innovatie in de automobielindustrie”, aldus Alexander Buresch, CIO en Senior Vice President, BMW Group IT. “Wij stellen data centraal in de manier waarop we werken en we zien uit naar de samenwerking met AWS om onze talenten te combineren en door te gaan met het hoger leggen van de lat voor innovatie onder autofabrikanten en het leveren van spannende nieuwe ervaringen voor onze klanten wereldwijd”.

“AWS levert de meest uitgebreide combinatie van cloud-aanbiedingen, om autofabrikanten in staat te stellen om applicaties te bouwen die bestemd zijn voor elk fase van de customer journey. Door het combineren van de domeinervaring van de BMW Group en het bewezen leiderschap van AWS in de cloud, breiden we onze impact in de automobielindustrie verder uit, zodat belanghebbenden van onderdelenfabrikanten tot en met monteurs kunnen profiteren van grotere zichtbaarheid en inzichten”, aldus Matt Garman, Vice President of Sales & Marketing, Amazon Web Services, Inc. “Nu de verwachtingen van de klanten zich verder ontwikkelen naast de autotechnologie, kunnen autofabrikanten rekenen op AWS om hen te ondersteunen bij het grijpen van kansen en het nemen van het voortouw op gebieden zoals elektrische en autonome voertuigen, carpoolen, dataservices en nog veel meer”.

Over Amazon Web Services

Al 14 jaar is Amazon Web Services ‘s werelds meest geavanceerde en omarmde cloudplatform. AWS biedt meer dan 175 volledig toegeruste diensten voor rekenkracht, opslag, databases, netwerken, analyse, robotica, machineleren en kunstmatige intelligentie (AI), internet der dingen (Internet of Things, IoT), mobiele, beveiligings- en hybride diensten, virtual en augmented reality (VR en AR ), media- en applicatieontwikkeling, implementatie en beheer vanuit 77 beschikbaarheidszones (AZ’s) binnen 24 geografische regio’s, met aangekondigde plannen voor 18 extra beschikbaarheidszones en nog zes extra AWS-regio’s in Australië, India, Indonesië, Japan, Spanje en Zwitserland. Miljoenen klanten waaronder snelgroeiende startups, de grootste bedrijven en toonaangevende overheidsinstellingen vertrouwen op AWS voor het functioneren van hun infrastructuur, om flexibeler te worden en kosten te besparen. Ga voor meer informatie over AWS naar aws.amazon.com.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor vindingrijkheid, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Klantbeoordelingen, winkelen met één klik, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-tablets, Fire TV, Amazon Echo en Alexa zijn enkele door Amazon geïntroduceerde producten en diensten. Ga voor meer informatie naar amazon.com/about en volg @AmazonNews.

Over de BMW Group

Met zijn vier merken, BMW, MINI, Rolls Royce en BMW Motorrad, is de BMW Group wereldmarktleider en een van de beste fabrikanten van automobielen en motoren en levert het ook hoogwaardige financiële en mobiliteitsdiensten. Het productienetwerk van de BMW Group bestaat uit 31 productie- en assemblagefaciliteiten in 15 landen; het bedrijf heeft een wereldwijd verkoopnetwerk in meer dan 140 landen. In 2019 verkocht de BMW Group meer dan 2,5 miljoen personenauto’s en meer dan 175.000 motoren. De winst voor belastingen in het financiële jaar 2019 was € 7,118 miljard, bij een opbrengst van € 104,210 miljard. Per 31 december 2019 had de BMW Group 126.016 medewerkers.

Het succes van de BMW Group is vanaf het begin gebaseerd op langetermijndenken en verantwoordelijk handelen. Het bedrijf heeft daarom ecologische en sociale duurzaamheid tot stand gebracht overal binnen de waardeketen, alsmede uitgebreide productverantwoordelijkheid en een duidelijk commitment aan het in stand houden van hulpbronnen als integraal onderdeel van hun strategie. www.bmwgroup.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amazon.com, Inc.

Media Hotline

Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr