01:53 uur 15-10-2021

NXP Semiconductors kiest AWS als cloudprovider van voorkeur voor versterking van elektronisch-ontwerpautomatisering in de cloud

Vooraanstaand Europees ontwerper en fabrikant van gespecialiseerde halfgeleiders gaat de bewezen infrastructuur en ongeëvenaarde portefeuille van cloudmogelijkheden van AWS gebruiken om de productiviteit van halfgeleiderontwerp en -verficatie te vergroten en de technici van het bedrijf vrij te maken om zich te kunnen focussen op chip-innovatie

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Vandaag heeft Amazon Web Services (AWS), een Amazon.com, Inc.-bedrijf (NASDAQ: AMZN), bekendgemaakt dat NXP Semiconductors N.V. AWS heeft gekozen als cloudleverancier van voorkeur en de grote meerderheid van hun werkbelasting op het gebied van elektronische ontwerpautomatisering (EDA) gaat migreren van de NXP-datacentra naar AWS. Door op de in wereldwijd leidende cloud te draaien vergroot de efficiency en het concurrentievoordeel van NXP in het ontwerp en de verificatie van geavanceerde halfgeleiders die zijn afgestemd op de vereisten van de automobiel-, de industriële internet-der-dingen (IoT)-, de mobiele en de communicatie-infrastructuurbranche. Het in Nederland gevestigde bedrijf gebruikt de bewezen wereldwijde infrastructuur en capaciteit van AWS in high performance computing (HPC), opslag, analyse en machineleren, om de samenwerking en de verwerkingscapaciteit van EDA te vergroten over de tientallen wereldwijde ontwerpcentra, alsmede om kosten te verlagen met flexibel opschalen van rekenmiddelen en het zoveel mogelijk beperken van risico’s voor ontwerpprojecten. Dankzij AWS’ virtueel onbeperkte schaal krijgen technici van NXP meer tijd om zich op innovatie te richten in plaats van op het beheren van rekenmiddelen.

Met het draaien op AWS richt NXP zich op het verkrijgen van lange-termijnprocesverbeteringen die veranderen hoe halfgeleiders worden ontworpen en getest. Voordat NXP nieuwe chips kan fabriceren, ondergaan de ontwerpen via het EDA-proces op grote schaal tests en validatie om te verzekeren dat zij functioneel veilig, betrouwbaar, van hoge kwaliteit en zeer goed presterend zijn. NXP’s complexe EDA-werkstromen bestaan onder meer uit front-endontwerp, prestatiesimulatie en -verificatie, samen met back-endwerkbelasting, waaronder timing- en krachtanalyse, ontwerpregelcontroles en andere applicaties om een chip voor te bereiden voor productie. Historisch gezien draaien halfgeleiderbedrijven deze zeer iteratieve werkstromen van datacentra op de eigen lokatie met vaste rekencapaciteit. Echter vanwege de enorme rekenkracht die elke cyclus met zich meebrengt en de complexiteit van de chipontwerpen, kan de productie van een nieuw apparaat veel maanden of zelfs jaren duren, tenzij de bedrijven extra rekeninfrastructuur nauwgezet voorspellen en installeren. Daarentegen verkrijgt NXP, door hun EDA krachtiger te maken met AWS, de schaal en alertheid om meerdere projecten naar behoefte tegelijkertijd te ontwikkelen, ongeacht hun complexiteit, en tientallen prestatiesimulaties parallel te draaien, om de tijd tot resultaat te versnellen.

Om schaal en complexiteit van hun ontwerpactiviteiten beter te beheren, vertrouwt NXP op de analytica en de machinelerendiensten van AWS om hun onderzoeks- en ontwikkelingswerkstromen continu te verfijnen. NXP gebruikt Amazon QuickSight (met machineleren krachtiger gemaakte bedrijfsintelligentieservice van AWS gebouwd voor de cloud) om krachtigere technische en operationele inzichten te genereren die helpen bij het verbeteren van de werkstroomefficiency. Door bijvoorbeeld snel resultaten van één teststap te vertalen in wijzigingen voor een andere stap, kan NXP de tijd die vereist is om chipontwerpen te herhalen verkorten. NXP gebruikt ook Amazon SageMaker (dienst van AWS die ontwikkelaars en datawetenschappers helpt modellen voor machineleren snel te bouwen, te trainen en in te zetten, in de cloud en ‘at the edge’) om te optimaliseren hoe deze reken- opslag- en derdensoftwareapplicatielicenties structureert. Om dit werk te ondersteunen bouwt NXP een ‘data lake’ op AWS met gebruikmaking van Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en AWS Glue (dienst van AWS voor kosteneffectief data extraheren, transformeren en laden).

Daarnaast profiteert NXP van AWS’ reeks van gespecialiseerde voorbeelden voor HPC om hun EDA-werkstromen verder te stroomlijnen. De selectie voorbeeldtypes stelt NXP in staat te voldoen aan unieke vereisten van elk ontwerpproject terwijl daarnaast de prijsprestatie die wordt bereikt zeer goed is. NXP gebruikt Amazon FSx voor Lustre (dienst van AWS die kosteneffectieve, goed presterende, schaalbare opslag voor rekenwerkbelastingen zoals EDA biedt) om petabytes ontwerpsimulatiedata op te slaan en snel beschikbaar te maken voor analyse.

“We zijn van mening dat op de cloud gebaseerde EDA cruciaal is voor het versnellen van halfgeleiderinnovatie en sneller in de handel brengen van nieuwe ontwerpen, om een steeds groter wordende digitale wereld krachtiger te maken waar steeds meer apparaten en infrastructuur verbonden zijn. AWS geeft ons de beste schaal, wereldwijde aanwezigheid en selectie van reken- en opslagmogelijkheden, met de continue verbeteringen in prijsprestatie die we nodig hebben,” aldus Olli Hyyppa, CIO en senior vice president, NXP Semiconductors N.V. “We zijn er zeer enthousiast over dat we onze relatie met AWS kunnen uitbreiden om de volgende generatie EDA-werkbelastingen in de cloud te versterken. Dit zal onze ontwerptechnici kostbare tijd teruggeven, zodat zij zich kunnen focussen op innovatie en de transformatie van de halfgeleiderindustrie kunnen leiden.”

“Bij AWS zien we onszelf als een community van bouwers en deze overeenkomst met NXP bekrachtigt wat mogelijk is als je bouwers de vrijheid geeft om in de beste omgeving te werken, met de infrastructuur en mogelijkheden die zij nodig hebben,” aldus Dave Brown, vice president van Amazon Elastic Compute Cloud, Amazon Web Services, Inc. “Door hun EDA-werkbelastingen naar AWS te schuiven, hebben NXP-ontwerpers toegang tot de beste tools die beschikbaar zijn voor het samenwerken aan ontwerp en ontwikkeling van halfgeleiders wereldwijd. Deze verhuizing zal NXP helpen chips te produceren die innovatie versterken in onder meer IoT en verbonden auto’s. We zijn er trots op dat we een vooraanstaande leider van innovatie in de halfgeleiderindustrie kunnen ondersteunen, en we kijken ernaar uit om te zien wat er mogelijk wordt als chipontwerp op zon’n grote schaal naar de cloud verhuist.”

Over Amazon Web Services

Al 15 jaar is Amazon Web Services ‘s werelds meest geavanceerde en omarmde cloudplatform. AWS breidt zijn diensten voortdurend uit om vrijwel elke cloud-werkbelasting te ondersteunen en het heeft nu meer dan 200 volledig toegeruste diensten voor rekenen, opslag, databases, netwerken, analytica, machineleren en kunstmatige intelligentie (AI), internet der dingen (Internet of Things, IoT), mobiele, beveiligings- en hybride diensten, virtual en augmented reality (VR en AR ), media- en applicatieontwikkeling, implementatie en beheer vanuit 81 beschikbaarheidszones (AZ’s) binnen 25 geografische regio’s, met aangekondigde plannen voor 24 extra beschikbaarheidszones en nog acht extra AWS-regio’s in Australië, India, Indonesië, Israël, Nieuw-Zeeland, Spanje, Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten. Miljoenen klanten waaronder snelgroeiende startups, de grootste bedrijven en toonaangevende overheidsinstellingen vertrouwen op AWS voor het functioneren van hun infrastructuur, om flexibeler te worden en kosten te besparen. Ga voor meer informatie over AWS naar aws.amazon.com.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor vindingrijkheid, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Amazon streeft ernaar het meest klantgerichte bedrijf op aarde, de beste werkgever op aarde en de veiligste werkplek op aarde te zijn. Klantbeoordelingen, winkelen met één klik, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Career Choice, Fire-tablets, Fire-tv, Amazon Echo, Alexa, Just Walk Out technology, Amazon Studios en de klimaatbelofte zijn enkele door Amazon geïntroduceerde producten en diensten. Ga voor meer informatie naar amazon.com/about en volg @AmazonNews.

Over NXP Semiconductors

NXP Semiconductors N.V. (NASDAQ: NXPI) maakt veiligere verbindingen mogelijk voor een slimmere wereld door het bevorderen van oplossingen die het leven gemakkelijker, beter en veiliger maken. Als de wereldleider in veilige connectiviteitsoplossingen voor ingebedde applicaties, stuurt NXP innovatie in de automobiel-, industriële en IoT-, mobiele en communicatie-infrastructuurmarkten. Het bedrijf vertrouwd op meer dan 60 jaar gecombineerde ervaring en expertise, heeft ongeveer 29.000 werknemers in meer dan 30 landen en meldde inkomsten van $ 8,61 miljard in 2020. Kijk voor meer informatie op www.nxp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amazon.com, Inc.

Media Hotline

Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr