02:31 uur 04-12-2020

Siemens Smart Infrastructure kiest AWS als cloudprovider van voorkeur voor SAP-omgevingen

Siemens Smart Infrastructure wordt het eerste bedrijf binnen Siemens AG dat bedrijfskritieke SAP-omgevingen op productieschaal naar de cloud verhuist

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Amazon Web Services (AWS), een Amazon.com-bedrijf (NASDAQ: AMZN), heeft vandaag bekendgemaakt dat Siemens Smart Infrastructure, een bedrijf van de Siemens AG-groep dat zich richt op energiedistributie en intelligente gebouwen zijn SAP-infrastructuur verhuist naar AWS. Het bedrijf zal vóór eind 2021 meer dan 20 systemen van Enterprise Resource Planning (ERP) en Supply Chain Management (SCM), gebaseerd op SAP HANA, verhuizen naar AWS. Deze systemen ondersteunen bedrijfskritieke processen in gebieden als productie, exploitatie en verkoop voor verschillende bedrijfseenheden, waaronder bouwproducten, elektrische producten, digitaal netwerk en distributiesystemen. Het verplaatsen van deze werkzaamheden naar AWS stelt Siemens Smart Infrastructure in staat om hardwarevervangingscycli significant te verkorten, de flexibiliteit voor testen te verhogen en nieuwe systemen in te zetten en het fundament te bieden voor de toekomstige transformatie van het bedrijf met gebruikmaking van de SAP S/4HANA-technologie. Dit is de eerste migratie naar de cloud van SAP-systemen op productieschaal in de gehele Siemens AG-groep, met de verwachting van Siemens Smart Infrastructure van significante kostenbesparingen in de loop van de komende drie jaar.

Siemens Smart Infrastructure’s migratie van SAP naar AWS is een centraal onderdeel van het strategisch plan van het bedrijf om de modernisering van hun activiteiten te versnellen. Werkend aan de zijde van AWS als hun cloudprovider van voorkeur voor SAP, stelt Siemens Smart Infrastructure in staat hun SAP-omgevingen met een breed scala van geavanceerde AWS-technologieën te integreren, op gebieden als analyse en machineleren, om nieuwe bedrijfswaarde aan het licht te brengen en innovatie te sturen. Dit alles was niet eerder mogelijk voor Siemens Smart Infrastructure, omdat hun SAP-systemen gescheiden van de rest van hun bedrijf waren opgeslagen in gezamenlijk gelokaliseerde datacentra. Als fundament van hun nieuwe op de cloud gebaseerde SAP-omgeving zal Siemens Smart Infrastructure gebruikmaken van een breed scala van Amazon Elastic Compute-cloud (Amazon EC2)-toepassingen van AWS, waaronder geheugengeoptimaliseerde R5-toepassingen voor zowel real-time big-data-analysetaakbelastingen als X1- en X1e-toepassingen die gebouwd zijn voor databases met uitstekende prestaties, in-memory-databases en andere geheugenintensieve ondernemingsapplicaties.

Siemens Smart Infrastructure en AWS begonnen hun succesvolle samenwerking vijf jaar geleden, toen Siemens begon met het verhuizen van kernonderdelen van hun digitale bouwtechnologie naar de cloud. Het bedrijf gebruikt een aantal andere geavanceerde AWS-diensten, waaronder Amazon Aurora (een MySQL en PostgreSQL-compatibele, voor de cloud gebouwde, relationele database), AWS Lambda (AWS’s serverloze rekenservice), en Amazon Neptune (een geheel beheerde grafiekendatabaseservice).

“2020 was een jaar als geen ander, maar toch was AWS een toegewijd en vertrouwd partner voor onze digitale transformatie,” aldus Sébastien Bey, CIO van Siemens Smart Infrastructure. “Onze SAP-omgevingen zijn de ruggengraat van onze organisatie; door deze fundamentele onderdelen van de Siemens Smart Infrastructure-activiteiten naar AWS te verhuizen, worden niet alleen kosten verlaagd en de diensten die we aan onze internationale bedrijven leveren geüpgraded, maar ook de manier veranderd waarop we technologie gebruiken om onze activiteiten te transformeren, te innoveren en waarde te leveren.”

“AWS is ontzettend blij om met een bedrijf dat vooruitdenkt en klantcentraal is, zoals Siemens Smart Infrastructure, samen te werken als zij gebouwen en steden met hun geavanceerde technologieën verbinden. AWS levert bewezen resultaten, inzichten en flexibiliteit om de missie van Siemens Smart Infrastructure te bevorderen om klanten over de gehele wereld te helpen hun infrastructuur te laten uitvoeren op de efficiëntste en duurzaamste manier en onze toekomst op deze planeet voor de lange termijn te verzekeren,” aldus Carla Stratfold, Vice President van AWS Global Verticals and Strategic Accounts bij Amazon Web Services, Inc. “Organisaties in de gehele wereld vertrouwen hun meest essentiële SAP-werkzaamheden toe aan AWS vanwege onze ongeëvenaarde reputatie, breedte en diepgaandheid van services, en een krachtige partnergemeenschap die hen helpt om hun SAP-landschappen te transformeren.”

Over Amazon Web Services

Al 14 jaar is Amazon Web Services ‘s werelds meest geavanceerde en omarmde cloudplatform. AWS biedt meer dan 175 volledig toegeruste diensten voor rekenkracht, opslag, databases, netwerken, analyse, robotica, machineleren en kunstmatige intelligentie (AI), internet der dingen (Internet of Things, IoT), mobiele, beveiligings- en hybride diensten, virtual en augmented reality (VR en AR ), media- en applicatieontwikkeling, implementatie en beheer vanuit 77 beschikbaarheidszones (AZ’s) binnen 24 geografische regio’s, met aangekondigde plannen voor 15 extra beschikbaarheidszones en nog vijf extra AWS-regio’s in India, Indonesië, Japan, Spanje en Zwitserland. Miljoenen klanten waaronder snelgroeiende startups, de grootste bedrijven en toonaangevende overheidsinstellingen vertrouwen op AWS voor het functioneren van hun infrastructuur, om flexibeler te worden en kosten te besparen. Ga voor meer informatie over AWS naar aws.amazon.com.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor vindingrijkheid, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Klantbeoordelingen, winkelen met één klik, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-tablets, Fire-tv, Amazon Echo en Alexa zijn enkele door Amazon geïntroduceerde producten en diensten. Ga voor meer informatie naar www.amazon.com/about and follow @AmazonNews.

Over Siemens

Siemens Smart Infrastructure (SI) vormt de markt voor intelligente, adaptieve infrastructuur voor het heden en de toekomst. Het bedrijf richt zich op de urgente uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering door energiesystemen, gebouwen en industrieën te verbinden. SI voorziet klanten van een veelomvattende end-to-end portfolio vanuit één enkele bron, met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf het punt van de energieopwekking de hele weg tot verbruik. Met een steeds groter gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI klanten om voorspoedig te groeien en gemeenschappen om zich te ontwikkelen terwijl wordt bijgedragen aan bescherming van de planeet. SI schept omgevingen die interesse hebben. Het mondiale hoofdkantoor van Siemens Smart Infrastructure is gevestigd in Zug, Zwitserland en het bedrijf heeft wereldwijd circa 72.000 werknemers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amazon.com, Inc.

Media Hotline

Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr