08:58 uur 20-11-2020

Topcon kondigt de Europese lancering van Chronos aan

Bedrijf introduceert alles-in-één geautomatiseerd binoculair refractiesysteem

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, Nederland – (BUSINESS WIRE) – Topcon Healthcare, een toonaangevende leverancier van medische apparatuur en softwareoplossingen voor de wereldwijde oogzorggemeenschap, kondigde vandaag de Europese lancering aan van het revolutionaire Chronos Automated Binocular Refraction System met SightPilot® geleide refractiesoftware .

Topcon Chronos is een complete oplossing voor digitale refractie die autorefractie, keratometrie en subjectieve refractie combineert in één apparaat. Het volledig geautomatiseerde systeem met de software voor geleide refractie, SightPilot®, vereenvoudigt het onderzoek en vergemakkelijkt het delegeren. Chronos vermindert ook het aantal conventionele refractiebanen en extra refractometers die nodig zijn.

Simpel gezegd, Topcon Chronos vindt refractie opnieuw uit“, zegt dhr. John Trefethen, Global VP Marketing en Product Design bij Topcon Healthcare. “Dit revolutionaire alles-in-één systeem bespaart tijd en ruimte en stelt oogzorgverleners in staat het refractieproces te delegeren en hun praktijk te laten groeien. Topcon Chronos is het resultaat van Topcon’s toewijding om zeer geavanceerde multimodale medische apparaten en softwareplatforms te ontwikkelen waarmee de oogzorgverleners van vandaag slimmer, veiliger en efficiënter dan ooit kunnen werken. Deze technologie verandert het spel voor altijd, en we zijn verheugd om het tot wasdom te brengen. ”

Topcon Announces the European Launch of Chronos

Company Introduces All-in-One Automated Binocular Refraction System

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, Netherlands–(BUSINESS WIRE)– Topcon Healthcare, a leading provider of medical devices and software solutions for the global eye care community, announced today the European launch of the revolutionary Chronos Automated Binocular Refraction System with SightPilot® guided refraction software.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20201119006074/en/

Topcon Healthcare launches the revolutionary Chronos Automated Binocular Refraction System with SightPilot® guided refraction software. (Photo: Business Wire)

Topcon Healthcare launches the revolutionary Chronos Automated Binocular Refraction System with SightPilot® guided refraction software. (Photo: Business Wire)

Topcon Chronos is a complete digital refraction solution that combines autorefraction, keratometry, and subjective refraction in a single device. The fully automated system, which features the guided refraction software, SightPilot®, simplifies the exam and facilitates delegation. Also, Chronos reduces the number of conventional refraction lanes and additional refractometers needed.

Simply put, Topcon Chronos reinvents refraction,” states Mr. John Trefethen, Global VP of Marketing and Product Design for Topcon Healthcare. “This revolutionary all-in-one system saves time and space and allows eye care providers to delegate the refraction process and grow their practice. Topcon Chronos is the culmination of Topcon’s commitment to developing highly advanced multi-modal medical devices and software platforms that allow today’s eye care providers to practice smarter, safer, and more efficiently than ever before. This technology changes the game forever, and we are thrilled to bring it to fruition.”

For more information on the Chronos Automated Refraction System or to request a demo, visit https://topconhealthcare.com/products/chronos/

About Topcon Healthcare

Topcon Healthcare sees eye health differently. Our vision is to empower providers with smart and efficient technologies for enhanced patient care. Keeping pace with the ever-changing landscape of the healthcare industry, we offer the latest integrated solutions, including advanced multi-modal imaging, vendor-neutral data management, safe distancing, and ground-breaking remote diagnostic technology.

A globally-oriented business, Topcon is focused on developing solutions towards solving societal challenges in the mega-domains of healthcare, agriculture, and infrastructure. In healthcare, these challenges include increasing eye disease, rising medical costs, access to healthcare and physician shortages. By investing in value-driven innovations, Topcon works to enable people to enjoy good health and a high quality of life.

Contacts

John Trefethen, MFA

Global Vice President, Marketing & Product Design Topcon Healthcare

E-mail: jtrefethen@topcon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr