14:29 uur 08-10-2020

Eaton benoemt Bo Yang tot president van Vehicle Group en eMobility, APAC Region

GALESBURG, Mich. – (BUSINESS WIRE) – Energiebeheerbedrijf Eaton heeft vandaag aangekondigd dat Bo Yang is benoemd tot president, APAC, Vehicle Group en eMobility. In deze nieuwe functie zal hij gevestigd zijn in Shanghai, China, en zal hij blijven rapporteren aan João Faria, president, Vehicle Group, Eaton. Yang zal zijn verantwoordelijkheden voor de auto- en eMobility-activiteiten uitbreiden tot de hele APAC-regio, met direct toezicht op de activiteiten, verkoopprestaties, marktontwikkeling en omzetgroei.

“Bo’s heeft een enorme impact gehad op ons bedrijf sinds hij bij Eaton kwam,” zei Faria. “Zijn bewezen staat van dienst, gecombineerd met zijn wereldwijde ervaring, marktkennis en technische expertise, maken hem de juiste persoon voor deze functie.”

Yang kwam in januari 2019 bij Eaton’s Vehicle Group als vice-president en algemeen manager van China voor de Vehicle Group en eMobility. Voorafgaand aan zijn tijd bij Eaton werkte Yang voor BorgWarner, waar hij algemeen directeur Emissions & Thermal Systems was in China. Hij werkte ook 14 jaar bij Navistar in de Verenigde Staten en China, waar hij verschillende leidinggevende functies bekleedde. Hij begon zijn carrière bij de Ford Motor Company als onderzoeksingenieur in Detroit, Michigan.

Eaton Names Bo Yang President of Vehicle Group and eMobility, APAC Region

GALESBURG, Mich.–(BUSINESS WIRE)– Power management company Eaton today announced that Bo Yang has been named president, APAC, Vehicle Group and eMobility. In this new role, he will be located in Shanghai, China, and continue to report to João Faria, president, Vehicle Group, Eaton. Yang will expand his responsibilities for the Vehicle and eMobility businesses to include the entire APAC region, with direct oversight for operations, sales performance, market development and revenue growth.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20201008005537/en/

Eaton has named Bo Yang president of Vehicle Group and eMobility for the APAC region. (Photo: Business Wire)

Eaton has named Bo Yang president of Vehicle Group and eMobility for the APAC region. (Photo: Business Wire)

“Bo’s had a tremendous impact on our business since joining Eaton,” said Faria. “His proven track record, combined with his global experience, market knowledge and technical expertise make him the right fit for this role.”

Yang joined Eaton’s Vehicle Group in January 2019 as vice president and general manager of China for the Vehicle Group and eMobility. Prior to his time at Eaton, Yang worked for BorgWarner, where he was general manager, Emissions & Thermal Systems, in China. He also spent 14 years with Navistar in the U.S. and China, where he held various leadership positions. He began his career with the Ford Motor Company as a research engineer in Detroit, Michigan.

Yang holds a master’s degree in business administration from the University of Chicago Booth School of Business in Illinois; a master’s degree in mechanical engineering from Vanderbilt University in Nashville, Tennessee; and a master’s in automotive engineering from Tsinghua University in Beijing, China. He also holds a bachelor’s degree in power machinery engineering from Xi’an Jiaotong University in Xi’an, China.

For more information visit Eaton.com.

Eaton’s mission is to improve the quality of life and the environment through the use of power management technologies and services. We provide sustainable solutions that help our customers effectively manage electrical, hydraulic, and mechanical power – more safely, more efficiently, and more reliably. Eaton’s 2019 revenues were $21.4 billion, and we sell products to customers in more than 175 countries. We have approximately 93,000 employees. For more information, visit www.eaton.com.

Contacts

Thomas Nellenbach

thomasjnellenbach@eaton.com
(216) 333-2876 (cell)

Check out our twitter: @NewsNovumpr