10:35 uur 01-10-2020

Allegro DVT breidt leiderschap uit in 8K-videodecodering IP

GRENOBLE, Frankrijk – (BUSINESS WIRE) – Allegro DVT, de toonaangevende leverancier van video-halfgeleider-IP- en video-compliance-streams, heeft vandaag de release aangekondigd van zijn AL-D3x0-familie van 8K60-videodecoder-IP’s met meerdere formaten. Deze complete familie van multi-format videodecoders IP-cores stelt klanten in staat videodecodering te ondersteunen met snelheden tot 8K60 en hoger in een compacte implementatie die is geoptimaliseerd voor een breed scala aan eindmarkttoepassingen.

Nu videotoepassingen verschuiven van 4K naar 8K, heeft de industrie behoefte aan krachtige en kostenefficiënte decodeerkernen om een ​​snelle uitrol mogelijk te maken van een nieuwe generatie apparaten en oplossingen die dergelijke superhoge resoluties kunnen ondersteunen.

Met de AL-D3x0-productfamilie is Allegro in staat om aan deze groeiende vraag te voldoen door in hoge mate configureerbare decodering IP-kern te bieden die een verscheidenheid aan selecteerbare codecs ondersteunt, zoals JPEG, H.264, HEVC, VP9 en AV1. Bovendien biedt Allegro DVT’s unieke en schaalbare architectuurbenadering de beste afweging tussen siliciumgrootte en stroomverbruik en houdt de werkfrequentie van de resulterende 8K-oplossingen op een redelijk niveau om fysieke implementaties in reguliere en kostenefficiënte procesknooppunttechnologieën mogelijk te maken.

Allegro DVT Extends Leadership in 8K Video Decoding IP

GRENOBLE, France–(BUSINESS WIRE)– Allegro DVT, the leading provider of video semiconductor IP and video compliance streams, today announced the release of its AL-D3x0 family of multi-format 8K60 video decoder IPs. This complete family of multi-format video decoder IP cores enables customers to support video decoding at rates of up to 8K60 and beyond in a compact implementation optimized to a wide range of end market applications.

As video applications shift from 4K to 8K, the industry needs power and cost efficient decoding cores to enable rapid rollout of new generation of devices and solutions capable of supporting such super high resolutions.

With the AL-D3x0 family of products, Allegro is able to address this growing demand by providing highly configurable decoding IP core supporting a variety of selectable codecs such as JPEG, H.264, HEVC, VP9 and AV1. Furthermore, Allegro DVT’s unique and scalable architecture approach offers the best trade-off between silicon size and power consumption and keeps the operating frequency of the resulting 8K solutions at a reasonable level to allow physical implementations in mainstream and cost efficient process node technologies.

Nouar Hamze, CEO of Allegro DVT commented “The D3x0 family of dynamic video decoder IP cores is the culmination of both engineering and marketing effort in bringing together the requirements of vastly different applications and generating solutions that are optimal in terms of power, performance and area for our end customers.” He added “The flexibility of Allegro’s architecture has allowed us to meet the needs of 8K60 decoding requirements across multiple formats and is extendible beyond 8K for evolving 16K and 120fps applications.”

About Allegro DVT

Allegro DVT, headquartered in Grenoble, France, is a world leading company offering digital video processing solutions including compliance streams and video codec semiconductor IPs focused on the H.264, HEVC, AVS2/3, VP9, AV1, VVC standards.

Founded in 2003, Allegro is today a recognized market leader in video compression technologies and has been chosen by more than 100 major IC providers, OEMs and broadcasters.

For more information: https://www.allegrodvt.com/video-ip-compliance-streams/video-silicon-ip-cores/ip-decoder-multi-formats-8k/

Contacts

Elodie Soufi

elodie.soufi@allegrodvt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr