10:00 uur 11-09-2020

Providence Strategic Growth-gesteund Imaweb/ IDF Group voltooit overname van TMS-Soft

LONDEN EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Imaweb/ IDF Group, een toonaangevende onafhankelijke leverancier van oplossingen voor klantrelatiebeheer (“CRM”) en dealermanagementsystemen (“DMS”) voor de auto-industrie in Europa, kondigde vandaag aan dat het de overname heeft voltooid van TMS-Soft, een toonaangevende leverancier van workflowsoftware voor digitale autoregistratie in Frankrijk. Imaweb/ IDF Group wordt ondersteund door Providence Strategic Growth (“PSG”), het groeiaandelenfiliaal van de vooraanstaande vermogensbeheerder Providence Equity Partners (“Providence”). Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

TMS-Soft, opgericht in 2008, automatiseert en stroomlijnt processen die verband houden met voertuigregistratie via zijn geavanceerde, digitale platform. Het bedrijf is de grootste van slechts drie niet-gouvernementele organisaties die bevoegd zijn om voertuigregistratiegegevens uit te geven onder het Franse systeem, het système d’immatriculation des véhicules (SIV). Het team van TMS-Soft bedient meer dan 3700 klanten, variërend van dealers van gebruikte auto’s, autocentra en online autoverkoopmarkten.

Patrick Prajs, CEO van Imaweb/ IDF Group, vertelde: “Onze overname van TMS-Soft stelt ons in staat om klanten een zeer waardevolle aanvulling te bieden op hun bestaande suite van Imaweb/IDF Group-producten, die geconcentreerd zijn rond onze CRM- en DMS-kernproducten. Dit biedt ons verder de mogelijkheid om in al onze markten een bredere klantenkring te bereiken, met name de verkopers van gebruikte auto’s. De aankondiging van vandaag is een bewijs van het momentum dat we hebben opgebouwd sinds de samenwerking met PSG, en we zijn optimistisch over de weg die voor ons ligt. We zijn verheugd het TMS-Soft-team te verwelkomen in onze familie en kijken ernaar uit om samen te werken terwijl we onze positie als toonaangevende Europese leverancier van CRM, DMS en de digitale workflowoplossingen voor de auto-industrie in Europa verder versterken.”

Lionel Amrouche, oprichter en CEO van TMS-Soft, zei: “Deze transactie benadrukt de kracht van het TMS-Soft-merk en het belang van ons aanbod. We kijken uit naar de toekomst en verheugen ons om het bedrijf onder de paraplu van de Imaweb/ IDF Group verder te ontwikkelen.”

Sinds de oprichting na de investering van PSG in september 2019, is Imaweb/ IDF Group uitgegroeid tot een van Europa’s belangrijkste full-service providers van automobiele CRM, DMS en andere digitale oplossingen. In de afgelopen 12 maanden heeft Imaweb/ IDF Group ook de overnames afgerond van ITMotive, een in Nederland gevestigde distributeur en beheerder van DMS in de Benelux, en Serinfer, het computersoftwaresegment van de Alvariño Group, een Spaanse ontwikkelaar, distributeur en leverancier van DMS.

-EINDIGT-

Imaweb/ IDF Group

Imaweb/ Datafirst-I’Car Systems Group (“Imaweb/ IDF Group”) is een toonaangevende ontwikkelaar van CRM- en DMS-oplossingen voor de automobielsector in Europa. Het bedrijf is ontstaan ​​door de fusie van Imaweb, een Spaans bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van wereldwijde klantbeheeroplossingen voor de verkoop, marketing en aftersales, en DATAFIRST-I’Car Systems, een Frans softwareontwikkelingsbedrijf voor autofabrikanten, distributiegroepen en dealers, in 2019.

TMS-Soft

TMS-Soft is een van de drie niet-gouvernementele organisaties die bevoegd zijn om voertuigregistratiegegevens af te geven onder het Franse systeem, het système d’immatriculation des véhicules (SIV). Via zijn digitale platform faciliteert TMS-Soft alle formaliteiten die bij het registratieproces horen, met een focus op de registratie van gebruikte voertuigen. TMS-Soft werd in 2008 opgericht door Lionel Amrouche, die het bedrijf nog steeds leidt, en wordt aangedreven door een team dat meer dan 3.700 klanten bedient. Bezoek https://www.tms-soft.fr/ voor meer informatie.

Providence Strategic Growth

PSG is een dochteronderneming van Providence Equity Partners (“Providence”). PSG, opgericht in 2014, richt zich op investeringen in groeiaandelen in software en technologiegerichte servicebedrijven voor het lagere middensegment. Providence is een vooraanstaande wereldwijde vermogensbeheerder die een pioniersrol vervulde met een sectorgerichte benadering van private equity-investeringen en heeft als visie dat een toegewijd team van branchedeskundigen uitzonderlijke bedrijven van blijvende waarde kan opbouwen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1989 heeft Providence, een toonaangevende investeringsmaatschappij gericht op de media-, communicatie-, onderwijs-, software- en dienstensector, in meer dan 200 bedrijven geïnvesteerd. PSG heeft zijn hoofdkantoor in Boston, MA, met kantoren in Londen en Kansas City. Voor meer informatie over PSG kunt u terecht op https://www.provequity.com/private-equity/psg, en voor meer informatie over Providence op https://www.provequity.com.

Contacts

Media Contacten

Imaweb-IDF Group
Alice Lafon

+33 247 804 007/ +33 784 222 125

alice.lafon@icarsystems.fr

Providence Strategic Growth
Rory King/ Giles Bethule

Sard Verbinnen & Co.

+44 7917 086 227/ +44 7761 385 365

Prov-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr