11:23 uur 03-07-2020

Imaweb-IDF Group rondt de overname van Serinfer af

VIGO, MADRID EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Imaweb / IDF Group (“de Groep”), een van de grootste ontwikkelaars van oplossingen voor klantrelatiebeheer (“CRM”) en dealermanagementsystemen (“DMS”) voor de auto-industrie in Europa, heeft vandaag aangekondigd dat het de acquisitie van Serinfer Servicios Informáticos SL (“Serinfer”), het computersoftwaresegment van de Alvariño Group, een Spaanse ontwikkelaar, distributeur en leverancier van DMS voor autodealers, heeft afgerond. De Groep wordt ondersteund door Providence Strategic Growth (“PSG”), de dochteronderneming voor groeiaandelen van de vooraanstaande vermogensbeheerder Providence Equity Partners (“Providence”).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200703005059/nl/

Serinfer ontwikkelt een reeks geavanceerde producten om aan de veranderende behoeften van autodealers te voldoen. Het vlaggenschipaanbod is SERAUTO, een complete DMS-oplossing die modulair werkt en ook kan worden geïntegreerd in de bestaande technologie van een dealer of werkplaats. De functies van SERAUTO zijn gericht op voorraadbeheer, verbeterde klantloyaliteit en servicekwaliteit en cloud computing. Met meer dan 600 klanten op het Iberisch schiereiland is SERAUTO een gevestigd merk en de exclusieve DMS-leverancier voor Porsche-dealers in Spanje en Portugal.

Naast SERAUTO ontwikkelt Serinfer aanvullende commerciële toepassingen, waaronder Active Reception en GTW3. Active Reception is een marktleidende technologie die de digitalisering van het boeken van afspraken, after-sales services en ontvangst en aflevering van voertuigen mogelijk maakt. GTW3 is de cloudgebaseerde service van Serinfer die is ontworpen om het werkplaatsbeheer te verbeteren door gedetailleerde analyses van planningen, budgetten, inventaris en facturering te bieden – naast andere factoren – met gemakkelijke toegang vanaf elk aangesloten apparaat.

Pedro Almeida, Imaweb Country Manager voor Iberia: “Dit is een belangrijke transactie voor Imaweb en zal de uitbreiding van onze aanwezigheid in de regio versnellen. Serinfer is een uitstekende onderneming wiens producten onze DMS-oplossingen van wereldklasse aanvullen en we kijken ernaar uit om samen te werken om onze autodealers en werkplaatsen in Spanje en daarbuiten te bedienen.”

Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Imaweb / IDF Group

Imaweb / Datafirst-I’Car Systems-groep is een toonaangevende ontwikkelaar van CRM- en DMS-oplossingen voor de automobielsector in Europa. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van Imaweb, een Spaans bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van wereldwijde klantbeheeroplossingen voor verkoop, marketing en after-sales, en DATAFIRST-I’Car Systems, een Frans softwareontwikkelingsbedrijf voor autofabrikanten, groepsdistributie en dealers.

Alvariño Group

Sinds zijn oorspronkelijke activiteit in de automobielsector voert de Alvariño Groep al 75 jaar een bedrijfsstrategie die haar aanwezigheid in verschillende sectoren van de industrie en diensten heeft gediversifieerd. De familiegroep, nu in handen van de derde generatie, heeft bedrijven in activiteiten die zo divers zijn als energie-efficiëntie (Voltfer), de ICT-industrie (Serinfer, Demesix en Galvintec), verzekeringen (Riescontrol), distributie (GlobalFer) of de vastgoedsector (Eurocasa), die zich heeft aangesloten bij haar oorspronkelijke bedrijfstak in de automobielsector (Carfer).

Providence Strategic Growth

Providence Strategic Growth (“PSG”) is een dochteronderneming van Providence Equity Partners (“Providence”). PSG, opgericht in 2014, richt zich op groei van aandelenbeleggingen in software- en technologiebedrijven met een lagere middenmarkt. Providence is een vooraanstaand wereldwijd vermogensbeheerbedrijf dat pionierde in een sectorgerichte benadering van beleggen in private equity met de visie dat een toegewijd team van experts uit de industrie uitzonderlijke bedrijven van duurzame waarde zou kunnen bouwen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1989 heeft Providence geïnvesteerd in meer dan 200 bedrijven en is het een toonaangevend investeringsbedrijf dat zich richt op de media-, communicatie-, opleidings- en informatie-industrie. PSG heeft zijn hoofdkantoor in Boston, MA, en kantoren in Londen en Kansas City. Ga voor meer informatie over PSG naar https://www.provequity.com/private-equity/psg en bezoek voor meer informatie over Providence https://www.provequity.com.

Contacts

Imaweb / IDF Group
Alice Lafon

+33247804007 / +33 784 222 125

alice.lafon@icarsystems.fr

Alvariño Group
Omayra Lista

Relaciones Públicas Galicia

+34981596612 / +34617639539

info@rpgalicia.es

Providence Strategic Growth
Conrad Harington/ Giles Bethule

Sard Verbinnen & Co.

+44 7912 647 473 / +44 7761 385 365

Prov-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr