07:00 uur 21-07-2020

Ecoppia kondigt strategische investering van US $ 40 miljoen door de in de VS gevestigde CIM Group aan

Al erkend als de wereldleider in robotoplossingen voor zonne-energie, Ecoppia gaat kapitaalinfusie benutten om geografisch uit te breiden en technologische ontwikkelingen te versnellen

HERZELIYA, Israël–(BUSINESS WIRE)– Ecoppia, de pionier en wereldleider in robotoplossingen voor fotovoltaïsche zonne-energie, kondigde vandaag een strategische investering van US $ 40 miljoen in het bedrijf aan door CIM Group. CIM is een ervaren en prominente in de VS gevestigde eigenaar, exploitant, kredietverstrekker en ontwikkelaar van reële activa met meer dan US $ 60 miljard aan infrastructuur- en vastgoedprojecten die in haar 25-jarige geschiedenis zijn afgeleverd. CIM is nu de grootste investeerder in Ecoppia en de investering verstevigt de positie van Ecoppia als leider in zijn vakgebied.

De zonne-energiesector vereist op unieke wijze dat leveranciers aan strikte normen van financiële integriteit voldoen om ingezet te kunnen worden in grootschalige projecten. Met de CIM-investering verstevigt Ecoppia zijn balans aanzienlijk en verlaagt het de kosten van schulden. Dit brengt het bedrijf in lijn met de verwachtingen van zijn tier 1-energieklanten, waaronder ENGIE, EDF, Fortum, Actis, Brookfield en anderen.

De volledig autonome robotoplossingen van Ecoppia worden wereldwijd ingezet op locaties met nutsvoorzieningen en het is in de praktijk bewezen dat ze zonnepanelen het hele jaar door topprestaties laten leveren terwijl de O&M-kosten worden geminimaliseerd. Ondanks de unieke uitdagingen van de aanhoudende COVID-19-pandemie, heeft Ecoppia de afgelopen drie kwartalen alleen al meer dan 10 GW aan nieuwe projecten binnengehaald, waarbij de afgelopen zes jaar een CAGR van meer dan 200% is behouden.

Met een strategische focus en diepgaande ervaring in de zonne-industrie, wordt Ecoppia door CIM erkend als een bedrijf dat op volledige automatisering aanstuurt voor de zonne-industrie. Verder identificeerde CIM de reinigingsoplossingen van Ecoppia als een bijdrage aan de initiatieven van CIM op het gebied van ESG-investeringen “Na een uitgebreide marktanalyse en due diligence, die CIM onderneemt in haar bewezen investeringsproces, is het ons duidelijk geworden dat Ecoppia de leidende robotspeler in de zonne-energiesector is,” aldus Jennifer Gandin, Principal, Investments van CIM Group. “We zijn van mening dat Ecoppia een pionier zal blijven in de automatisering van de zonne-energiesector met zijn ervaring en gegevensanalysemogelijkheden,” voegde ze eraan toe.

“Deze nieuwste investering door CIM Group is een blijk van vertrouwen van een van de meest vooraanstaande en geavanceerde Amerikaanse investeerders,” stelde Jean Scemama, CEO van Ecoppia. “Dankzij deze kapitaalinjectie kan Ecoppia haar geografische expansie voortzetten, aangezien steeds meer regio’s de voordelen van overschakeling op robotreiniging realiseren. Het zal ons bovendien in staat stellen onze innovatieve ontwikkelingen in de richting van volledig datagestuurde, op automatisering gebaseerde O&M op het gebied van zonne-energie te versnellen,” concludeerde hij.

Over CIM

CIM is een gemeenschapsgerichte eigenaar, exploitant, kredietverstrekker en ontwikkelaar van onroerend goed en infrastructuur. Sinds 1994 streeft CIM ernaar om waarde te creëren in projecten en om de levens van mensen in gemeenschappen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika positief te beïnvloeden door meer dan $ 60 miljard aan essentiële vastgoed- en infrastructuurprojecten af te leveren. Het gevarieerde team van experts van CIM past zijn brede kennis en gedisciplineerde aanpak toe door hands-on beheer van reële activa, van due diligence tot bedrijfsvoering, tot en met verkoop. CIM streeft ernaar een betekenisvol verschil te maken in de wereld door belangrijke initiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) uit te voeren en elke gemeenschap waarin het investeert te versterken. Ga voor meer informatie naar www.cimgroup.com.

Over Ecoppia

Met meer dan 17 GW aan binnengehaalde projecten is Ecoppia een pionier en wereldleider in robotoplossingen voor fotovoltaïsche zonne-energie. Ecoppia’s cloudgebaseerde, watervrije, autonome robotsystemen verwijderen dagelijks stof van zonnepanelen en maken daarbij gebruik van geavanceerde machine learning en IoT-mogelijkheden. Met het Ecoppia-platform, dat op afstand beheerd en gecontroleerd wordt, kunnen zonne-energielocaties topprestaties behouden met minimale kosten en menselijke tussenkomst. De gepatenteerde algoritmen en robotoplossingen van Ecoppia maken de dagelijkse O&M op zonne-energielocaties veiliger, efficiënter en betrouwbaarder. Ecoppia, dat in particuliere handen is en gesteund wordt door vooraanstaande en ervaren internationale investeringsfondsen, werkt met de grootste energiebedrijven wereldwijd en reinigt dagelijks miljoenen zonnepanelen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ecoppia.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Anat Cohen Segev

VP Marketing, Ecoppia

acohen@ecoppia.com
+972-9-8917000

Check out our twitter: @NewsNovumpr