15:23 uur 27-03-2023

Ecoppia breidt wereldwijde aanwezigheid uit met 4 nieuwe projecten in Spanje en Chili met Matrix Renewables

De Ecoppia volledig autonome H4 en T4 -robots zijn ingesteld om de PV-modulen ter plaatse te reinigen, de energieproductie te maximaliseren en de operationele kosten te verlagen.

TEL AVIV, Israël–(BUSINESS WIRE)– Ecoppia, wereldleider in robotische reinigingsoplossingen, heeft een overeenkomst aangekondigd om zijn robotische oplossingen in 4 projecten, ontwikkeld door Matrix Renewables, het door TPG Rise gesteunde wereldwijde platform voor hernieuwbare energie, in te zetten. Deze samenwerking markeert het eerste project van Ecoppia in de Spaanse regio.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230327005233/nl/

Ecoppia H4 Autonomous Robotic Cleaning Solution (Photo: Business Wire)

Ecoppia H4 Autonomous Robotic Cleaning Solution (Photo: Business Wire)

Ecoppia zal op deze PV-locaties twee robotmodellen inzetten, de Ecoppia H4 en de Ecoppia T4. Beide robots zijn watervrij en voeren een zeer efficiënte reiniging uit, terwijl ze bewezen hebben volledig veilig te zijn voor de modules en de structuur. Ecoppia zal ook gedurende de levensduur van de projecten zorgen voor de exploitatie en het onderhoud (O&M) van de robotvloot. De gedurende hun levensduur verwachte totale inkomsten uit deze projecten, worden geschat op ongeveer 13 miljoen dollar, waarvan 3,9 miljoen dollar voor de levering en installatie van de systemen.

Deze aankondiging volgt op de recente aankondiging van Ecoppia over een 181,25 MWac-project met wereldspeler ENGIE in Chili, met naar verwachting tot 7,2 miljoen dollar aan totale inkomsten.

“De samenwerking met Matrix Renewables dient als een bewijs van de robuustheid van Ecoppia’s technologie en het vertrouwen dat Ecoppia heeft opgebouwd door de industrie meer dan een decennium te dienen,” zegt Jean Scemama, CEO van Ecoppia. “Het feit dat Matrix Renewables heeft gekozen voor geavanceerde technologieën om de prestaties van zon-PV te optimaliseren, toont hun leiderschap in de markt. We zijn er trots op dat we onze aanwezigheid in Chili kunnen versterken en zijn zeer enthousiast om onze oplossingen aan de snel groeiende Spaanse markt aan te bieden.”

Over Ecoppia

Al meer dan tien jaar is Ecoppia de wereldleider op het gebied van gerobotiseerde reinigingsoplossingen voor PV. De volledig autonome robots van Ecoppia, die een op de cloud-gebaseerd platform en een reeks geavanceerde oplossingen bieden, maximaliseren op kosteneffectieve wijze de prestaties van PV-sites. Het Ecoppia-platform wordt op afstand beheerd en gecontroleerd, zodat zonnesites optimaal kunnen blijven presteren met minimale kosten en menselijke tussenkomst. Het bedrijf is beursgenoteerd en heeft kantoren in Azië, het Midden-Oosten, Europa en LATAM.

Ecoppia in cijfers

+ 3,900MW projecten

+ 16,650MW ondertekende overeenkomsten

+ 35 grootschalige projecten op 4 continenten

+ 9 miljard panelen gereinigd

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Harel

Marketing Directeur

mharel@ecoppia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr