16:32 uur 09-07-2020

Eaton benoemt Scott Adams tot president van eMobility segment

GALESBURG, Mich. – (BUSINESS WIRE) – Energiebeheerbedrijf Eaton heeft vandaag aangekondigd dat Scott Adams is benoemd tot president, eMobility. In deze rol zal hij gevestigd zijn in Southfield, Michigan, en rechtstreeks rapporteren aan João Faria, president, Vehicle Group, Eaton. Adams is verantwoordelijk voor het leiden van alle aspecten van het bedrijf om de doelstellingen van Eaton voor omzetgroei en winstgevendheid te realiseren.

“Scott’s bijdragen aan het succes van onze eMobility-activiteiten sinds de oprichting, samen met zijn diepgaande kennis van automarkten en klanten maken hem een uitstekende keuze voor deze rol”, aldus Faria. “Zijn bewezen staat van dienst bij het leiden van organisaties om groei te bereiken, zal een pluspunt zijn bij het uitbreiden van ons eMobility-portfolio en het versterken van onze wereldwijde capaciteiten.”

Adams trad in 1994 in dienst bij Eaton als project engineering manager in Cleveland, Ohio, en heeft gedurende zijn 26-jarige loopbaan bij het bedrijf tal van functies met een toenemende omvang bekleed. Meest recentelijk was hij senior vice-president, Productstrategie, Verkoop en Marketing, eMobility, waar hij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen en uitvoeren van Eaton’s groeistrategie voor elektrificatie.

Eaton Names Scott Adams President of eMobility Segment

GALESBURG, Mich.–(BUSINESS WIRE)– Power management company Eaton today announced that Scott Adams has been named president, eMobility. In this role, he will be based in Southfield, Michigan, and report directly to João Faria, president, Vehicle Group, Eaton. Adams is responsible for leading all aspects of the business to achieve Eaton’s objectives for top-line revenue growth and profitability.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20200709005680/en/

Scott Adams (Photo: Business Wire)

Scott Adams (Photo: Business Wire)

“Scott’s contributions to the success of our eMobility business since its inception, along with his deep understanding of vehicle markets and customers make him an excellent choice for this role,” said Faria. “His proven track record of leading organizations to achieving growth will be an asset as we work to expand our eMobility portfolio and strengthen our global capabilities.”

Adams joined Eaton in 1994 as a project engineering manager in Cleveland, Ohio, and has held numerous positions of increasing scope over his 26-year career with the company. Most recently, he was senior vice president, Product Strategy, Sales and Marketing, eMobility, where he was responsible for developing and executing Eaton’s electrification growth strategy.

Prior to his roles within eMobility, Adams served as senior vice president, Global Product Development, Marketing and Planning, Vehicle Group, Eaton. He has also held roles as director of sales for North American Automotive, business unit manager for the Vehicle Group’s Light Duty Transmission and Off-Highway businesses and led the former Truck Group’s Vehicle Solutions business unit.

Adams holds a bachelor’s degree in chemical engineering from the University of Michigan in Ann Arbor, Michigan, a master’s degree in engineering from Case Western Reserve University in Cleveland, Ohio, and a Master of Business Administration from the University of Michigan.

Eaton’s eMobility business was formed in 2018 by combining products, expertise and global manufacturing capabilities from Eaton’s Electrical and Vehicle businesses. Eaton plans to further develop new products and technologies, including smart diagnostics, intelligent power electronics and predictive health monitoring systems, to strengthen its global capabilities and deliver intelligent electrification solutions to passenger car, commercial vehicle and off-highway customers. Learn more about Eaton’s eMobility business at Eaton.com/eMobility.

Eaton’s mission is to improve the quality of life and the environment through the use of power management technologies and services. We provide sustainable solutions that help our customers effectively manage electrical, hydraulic, and mechanical power – more safely, more efficiently, and more reliably. Eaton’s 2019 revenues were $21.4 billion, and we sell products to customers in more than 175 countries. We have approximately 95,000 employees. For more information, visit www.eaton.com.

Contacts

Thomas Nellenbach

thomasjnellenbach@eaton.com
(248) 226-6462 (office)

(216) 333-2876 (cell)

Check out our twitter: @NewsNovumpr