19:16 uur 03-07-2020

De reactie van Taiwan ten aanzien van COVID-19 verdient applaus en wint vriendschap van over de hele wereld

TAIPEI, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– Ooit beschouwd als het meest kwetsbare land voor de COVID-19-uitbraak omdat het zo dicht bij China ligt, is Taiwan een model gebleken voor de wereldwijde strijd tegen de pandemie dankzij snelle beslissingen en vroege maatregelen van de overheid en dankzij de hoge standaard van het volksgezondheidssysteem van de eilandnatie en haar inwoners.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200703005293/nl/

The management of Grand Hotel in Taipei asks its guests to help form Zero on the building’s facade to celebrate no new COVID-19 cases for the sixth day in a row on May 1, 2020. (Hsu Chao-chang, CNA)

The management of Grand Hotel in Taipei asks its guests to help form Zero on the building’s facade to celebrate no new COVID-19 cases for the sixth day in a row on May 1, 2020. (Hsu Chao-chang, CNA)

Volgens realtime gegevens die zijn gepubliceerd op Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/), een website die de wereldwijde COVID-19-cijfers bijhoudt, stond Taiwan per 30 juni met slechts 447 gevallen op de 155e plaats onder 215 landen in termen van het aantal infecties. Slechts drie entiteiten met minder gevallen hebben een grotere populatie dan die van Taiwan, die momenteel 23,81 miljoen bedraagt.

Maar zulke prestaties zijn geen toeval. Het is vooral te danken aan de regering, die in december een uitbraak in de Chinese stad Wuhan ontdekte en onmiddellijk in actie kwam door maatregelen op te leggen om de verspreiding van het virus in Taiwan te voorkomen. De regering onder president Tsai Ing-wen heeft het land verenigd met een gemeenschappelijk doel om de ziekte te bestrijden. Fabrikanten van werktuigmachines beantwoordden een oproep van de regering en zetten hun rivaliteit opzij om een nationaal team te vormen dat verantwoordelijk is voor het vertienvoudigen van de dagelijkse Taiwanese productie van maskers tot 20 miljoen.

Onder het onvermoeibare leiderschap van het Central Epidemic Command Center hebben eerstelijns medische professionals offers gebracht en heeft het publiek de ongemakken verdragen en de door de regering opgelegde beperkingen opgevolgd.

Niet alleen is Taiwan door landen over de hele wereld geprezen vanwege het succes bij het indammen van de ziekte, ook heeft het land vriendschap gewonnen door maskers te schenken aan tal van landen nadat het aan zijn binnenlandse vraag had voldaan. Tientallen mediakanalen in landen als de Verenigde Staten, Japan, EU-leden, Turkije en India hebben melding gemaakt van het succes van Taiwan in de strijd tegen de pandemie, en regeringsleiders en overheidsfunctionarissen uit tal van landen hebben het eiland en zijn bevolking openlijk geprezen en bedankt.

Bij het feliciteren van Tsai met haar tweede inauguratie op 20 mei stelde de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, David Stilwell: “De wereld is Taiwan dank verschuldigd voor het luiden van het alarm en voor het modelleren van uitstekende transparantie en volledige eerbiediging van de fundamentele mensenrechten” in de reactie van Taiwan op de COVID-19-pandemie. Taiwan heeft zijn beste kant laten zien door vele anderen in nood te helpen, waaronder de Verenigde Staten, verklaarde hij.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Central News Agency

Naam: 陳正杰 Jay Chen

E-mail: sjenjey.chen@cna.com.tw
Telefoon: +886-2-25051180 ext. 100

Check out our twitter: @NewsNovumpr