08:00 uur 10-06-2020

Bank of Georgia kiest voor CreditLens™-oplossing van Moody’s Analytics

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Moody’s Analytics, een toonaangevende leverancier van financiële informatie, heeft vandaag aangekondigd dat Bank of Georgia heeft gekozen voor de CreditLens-oplossing om haar zakelijke kredietverleningsprocessen te digitaliseren en te automatiseren.

Gebouwd op de nieuwste cloudgebaseerde technologie, helpt het CreditLens-platform bedrijven hun commerciële kredietprocessen digitaal te transformeren om snellere en weloverwogenere beslissingen te nemen. Het past kunstmatige intelligentie en machine learning toe om procesautomatisering te vergemakkelijken en klanten te helpen de efficiëntie te verbeteren, fouten te verminderen en workflows te stroomlijnen.

Bank of Georgia is de grootste universele bank in het land Georgië en bedient meer dan 2,4 miljoen klanten via een van de breedste distributienetwerken voor diensten in de Kaukasus-regio.

“De CreditLens-oplossing zal een hoeksteen zijn van onze organisatorische transformatie,” aldus Giorgi Chiladze, Chief Risk Officer van Bank of Georgia. “We zullen hem gebruiken om de belangrijkste componenten van onze zakelijke kredietfunctie te integreren en te automatiseren en om meer transparantie en efficiëntie te brengen in onze kredietbeslissingsprocessen.”

“Veel organisaties blijven een digitaliseringsstrategie nastreven om efficiënter te werken en de ervaringen van hun klanten te verbeteren,” stelde Elaine Wong, Managing Director bij Moody’s Analytics. “We zijn verheugd de initiatieven van Bank of Georgia te ondersteunen, met ons CreditLens-platform als basis.”

Lees meer over het CreditLens-platform.

Over Moody’s Analytics

Moody’s Analytics biedt financiële informatie en analytische hulpmiddelen om bedrijfsleiders te helpen betere, snellere beslissingen te nemen. Onze diepgaande risico-expertise, uitgebreide informatiebronnen en innovatieve toepassing van technologie helpen onze klanten om vol vertrouwen te navigeren op een evoluerende markt. We staan bekend om onze toonaangevende en bekroonde oplossingen, bestaande uit onderzoek, gegevens, software en professionele diensten, samengesteld om een naadloze klantervaring te bieden. We creëren vertrouwen in duizenden organisaties over de hele wereld, met onze toewijding aan uitmuntendheid, een open mentaliteitsbenadering en focus op het voldoen aan de behoeften van klanten. Voor meer informatie over Moody’s Analytics kunt u terecht op onze website of leg contact met ons op Twitter en LinkedIn.

Moody’s Analytics, Inc. is een dochteronderneming van Moody’s Corporation (NYSE: MCO). Moody’s Analytics meldde in 2019 een omzet van $ 4,8 miljard dollar, heeft wereldwijd ongeveer 11.300 mensen in dienst en is aanwezig in 40 landen.

Over Bank of Georgia

JSC Bank of Georgia is de toonaangevende Georgische bank met een marktaandeel van 35,9% (gebaseerd op totale activa), 35,6% (gebaseerd op totale leningen) en 35,4% (gebaseerd op klantendeposito’s). De Bank biedt een breed scala aan diensten op het gebied van retailbankieren, bedrijfsbankieren en vermogensbeheer. Op 31 maart 2020 bediende Bank of Georgia ongeveer 2,5 miljoen klantrekeningen via een van de grootste distributienetwerken in Georgië, met 228 vestigingen, het grootste ATM-netwerk van het land, bestaande uit 939 geldautomaten, 3.183 Express-betaalterminals (zelfbediening) en een full-service platform voor telebankieren en een modern callcenter. Bank of Georgia staat genoteerd op de belangrijkste markt van de London Stock Exchange en maakt deel uit van de FTSE 250 Index. Bank of Georgia heeft kredietratings van wereldwijde ratingbureaus: ‘Moody’s:‘Ba3/’Ba 2 (buitenlandse en lokale valuta), Fitch Ratings: ‘BB-’ (defaultratings van emittenten op lange en korte termijn); vooruitzichten zijn ‘Stabiel’.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

TRACY A. FINE

Moody’s Analytics Communications
+1.415.874.6013

Moody’s Analytics Media Relations

moodysanalytics.com
twitter.com/moodysanalytics
linkedin.com/company/moodysanalytics

Check out our twitter: @NewsNovumpr