09:00 uur 27-02-2020

MobileIron en IDEMIA bieden ondersteuning voor zakelijke Windows 10-devices met eSIM-mogelijkheden

MobileIron en IDEMIA verbeteren IT-beveiliging en gebruikerservaring door enterprise-organisaties de mogelijkheid te bieden om eSIM-profielen en mobiele connectiviteit op Windows 10-devices te beheren

MOUNTAIN VIEW, Calif.–(BUSINESS WIRE)– MobileIron (NASDAQ:MOBL), aanbieder van ‘s werelds eerste zakelijke mobile-centric, zero trustplatform, en IDEMIA, wereldwijd leverancier van Augmented Identity, kondigen ondersteuning aan voor zakelijke Windows 10-devices met eSIM-mogelijkheden. Dit maakt het mogelijk voor organisaties om de gehele lifecycle van het device – van ingebruikname tot het einde van gebruik – binnen de bestaande unified endpoint management (UEM)-infrastructuur op te nemen en het beheer van deze devices hiermee te vereenvoudigen.

De wereldwijde eSIM-markt kent een sterke groei met een toenemende vraag in alle sectoren, waaronder consumentenelektronica, IoT-devices en elektrische auto’s. Verwacht wordt dat in 2024 30% van de laptops geschikt is voor gebruik van eSIM – wat neerkomt op ongeveer 122 miljoen devices. Deze groei wordt mede gedreven door de implementatie van 5G-netwerken waar zakelijke Windows 10-devices met eSIM gebruik van kunnen maken.

“We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met IDEMIA om de mogelijkheden van eSIM lifecyclebeheer uit te breiden binnen ons UEM-platform en naar onze klanten,” zegt Brian Foster, SVP Product Management bij MobileIron. “Dankzij deze integratie zijn organisaties in staat om eSIM Windows 10-devices te beheren via een mobile-centric, zero trust securityplatform dat productiviteit stimuleert. Ons platform maakt continue bescherming van data mogelijk, zowel op het device als op het netwerk. Het resultaat hiervan is een veilige mobiele werkervaring en een hogere productiviteit.”

Het IDEMIA Smart Connect Platform, dat een Subscription Manager (SM-DP+), Entitlement Server en Orchestration Hub voor een volledige eSIM lifecyclebeheer oplossing bevat, wordt geïntegreerd met systemen van de mobiele netwerk operator (MNO). Op deze manier kunnen eSIM-profielen en -abonnementen beheerd worden op het UEM-platform van MobileIron. Dit omvat het bekijken en selecteren van abonnementen, het aanmaken van profielen en activeren op het MNO-netwerk, en het (los)koppelen van profielen aan devices.

“We zijn blij te kunnen melden dat zowel mobiele operators als enterprise-organisaties nu kunnen profiteren van de voordelen van continue connectiviteit en verbeterde security die eSIM-technologie biedt,” zegt Emir Aboulhosn, VP Digital Domains Connectivity and IoT Security bij IDEMIA. “Ons Smart Connect Platform maakt het eenvoudig aanmaken en activeren van eSIM-profielen op het netwerk van de operator mogelijk. En dankzij onze integratie met MobileIron wordt het voor IT-managers mogelijk om de devices en de connectiviteit hiervan verder te beheren.”

Meer informatie over IDEMIA’s eSIM in de enterprise is hier te vinden. Meer informatie over MobileIron UEM is hier te vinden.

Over MobileIron

MobileIron herdefinieert enterprise security met het eerste zakelijke mobile-centric, zero trustplatform, gebouwd op het fundament van unified endpoint management (UEM) zodat toegang beveiligd is en gegevens beschermd zijn binnen enterprise-organisaties zonder perimeters. Zero trust gaat ervanuit dat slechte elementen zich binnen in het netwerk bevinden en een veilige toegang alleen kan worden verzekerd door een “never trust, always verify”-aanpak. MobileIron gaat verder dan identiteitsbeheer en gateway-aanpak door een uitgebreid aantal kenmerken te verifiëren voordat er toegang wordt verleend. Een mobile-centric, zero trustaanpak valideert het device, staaft gebruikerscontext, controleert applicatie-autorisatie, verifieert het netwerk, en detecteert dreigingen en lost deze op voordat een device of gebruiker veilige toegang wordt verleend.

Het securityplatform van MobileIron bouwt voort op de prijswinnende en toonaangevende unified endpoint management (UEM)-mogelijkheden en voegt daar zero trust-technologieën aan toe, waaronder zero sign-on (ZSO), multi-factor authentication (MFA) en mobile threat defense (MTD). Meer dan 1.900 klanten, waaronder ’s werelds grootste financiële instellingen, inlichtingendiensten en andere organisaties die moeten voldoen aan strenge regelgeving, hebben gekozen voor MobileIron om een naadloze en veilige gebruikerservaring mogelijk te maken door alleen geautoriseerde gebruikers, devices, apps en diensten toegang te geven tot zakelijke bronbestanden.

Contacts

Sebastiaan Scheepers / Wisse Kommunikatie

MobileIron@wisse-worldcom.nl
026 443 1523

Check out our twitter: @NewsNovumpr