15:43 uur 16-12-2019

Walton lanceert het U.S. Homebuilder Fund om de stijgende vraag naar woningen te ondersteunen

PHOENIX– (BUSINESS WIRE) – Walton Global Holdings Ltd. en zijn dochterondernemingen (gezamenlijk Walton), een vastgoedbeleggings- en grondactivabedrijf met US $ 3,8 miljard onder beheer en administratie, heeft zijn eerste Builder Option Land Development Fund (het BOLD Fund) aangekondigd , met een beleggingsdoelstelling om grond te verwerven voor toekomstige verkoop aan huizenbouwers in de Verenigde Staten.

Het BOLD-Fund biedt beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan de huidige groei van de woningbouwmarkt in de VS. Het fonds zal eigenschappen verwerven die worden geïdentificeerd door grote Amerikaanse woningbouwers voor residentiële ontwikkelingsprojecten op korte termijn via een vooraf bepaalde exitstrategie. Het land zal naar verwachting vervolgens in fasen worden verkocht aan dezelfde bouwers met een aanpasbaar verwijderingsschema en flexibele betalingsopties. BOLD Fund-investeerders zullen naar verwachting jaarlijkse uitkeringen ontvangen wanneer huizen worden ontwikkeld en verkocht door de bouwers.

Walton Launches U.S. Homebuilder Fund to Support Rising Housing Demand

PHOENIX–(BUSINESS WIRE)– Walton Global Holdings Ltd. and its affiliates (collectively Walton), a real estate investment and land asset company with US$3.8 billion under management and administration, has announced its first Builder Option Land Development fund (the BOLD Fund), with an investment objective of acquiring land for future sale to homebuilders throughout the United States.

The BOLD Fund offers investors the opportunity to participate in the current growth of the home building market in the U.S. The fund will acquire properties identified by large volume U.S. homebuilders for near term residential development projects through a predetermined exit strategy. The land is then expected to be sold to those same builders in phases with an adjustable takedown schedule and flexible payment options. BOLD Fund investors are anticipated to receive annual distributions as homes are developed and sold by the builders.

“Our new BOLD Fund provides homebuilders with a land acquisition opportunity to work alongside an international real estate investment and asset management company for securing a land pipeline with a minor upfront capital contribution impact, during what we see as the biggest housing demand in recent history,” said Bill Doherty, CEO, Walton Global Holdings.

According to the National Association of Home Builders (NAHB) Housing Market Index (HMI) and NAHB Chairman Greg Ugalde from November 2019, competition is heating up for single-family lots as builders continue to report positive conditions, spurred in part by low mortgage rates and continued job growth.

For over 40 years, Walton has researched, planned, and structured pre-development land investments located in the major growth corridors throughout the U.S. and Canada. The evolution of Walton has opened the door to offering new products, like the BOLD Fund, creating new opportunities for investors and homebuilders.

About Walton Global Holdings

Walton Global Holdings is a privately owned, leading global real estate investment, land asset management and administration company that has focused on strategically located land in major growth corridors for over 40 years. The company manages and administers US$3.8 billion of real estate assets in North America, on behalf of its investors and business partners. Walton has more than 106,000 acres of land under ownership, management and administration in the United States and Canada. For more information visit Walton.com.

Contacts

MEDIA CONTACT:
Jennifer Whittle

LAVIDGE

480-998-2600

Jwhittle@lavidge.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr