02:11 uur 31-10-2019

The Mary Kay Foundation doneert $ 100.000 aan Baylor Scott & White om onderzoek naar triple negatieve borstkanker te ondersteunen

De donatie zal onderzoek-gestuurde studies ondersteunen, gericht op één van de meest agressieve, moeilijk te behandelen vormen van borstkanker

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– The Mary Kay FoundationSM, een decennialange leider in de missie om vrouwenkankers te elimineren, heeft onlangs $ 100.000 gedoneerd aan de Baylor Scott & White Dallas Foundation om bij te dragen aan onderzoek verricht door dr. Joyce O’Shaughnessy, borstoncoloog bij TEXAS Oncology en houder van de Celebrating Women-leerstoel in het Baylor University Medical Center. Het uitgebreide onderzoeksportfolio van dr. O’Shaughnessy omvat de studie naar mogelijke veroorzakers van een verhoogde gevoeligheid voor triple negatieve borstkanker (TNBC)-cellen en de effectiviteit van behandelingen gebaseerd op deze gevoeligheid.

TNBC is een borstkanker met een hoog risico en weinig effectieve opties voor patiënten. Het treft doorgaans jongere vrouwen, Afrikaans-Amerikaanse vrouwen en vrouwen met een BRCA1-genetische mutatie. In vergelijking met andere subtypes van borstkankers, wordt TNBC geassocieerd met een slechtere prognose, inclusief een kortere tijd tot recidief van vroegtijdige ziekten (binnen 3 jaar) en een kortere tijd tussen recidief en overlijden in de gemetastaseerde setting (tussen 9 en 12 maanden).

“Onze missie bij The Mary Kay Foundation is om vrouwenkankers over de hele wereld te elimineren, en ieder jaar investeren we miljoenen in baanbrekend onderzoek en ondersteuning voor organisaties zoals Baylor Scott & White,” zei dr. Lucy Gildea, Chief Scientific Officer bij Mary Kay Inc. “We zijn vereerd om het mogelijk levensreddende onderzoek van dr. O’Shaughnessy te helpen financieren, en we kijken ernaar uit om de resultaten te volgen en te leren hoe ze de prognose van gemetastaseerde TNBC-patiënten in de toekomst beïnvloeden.”

Dr. O’Shaughnessy heeft haar onderzoek gericht op de gemetastaseerde TNBC-populatie vanwege de zeer hoge, onvervulde medische behoefte. Dr. O’Shaughnessy heeft samengewerkt met het Baylor Scott & White Research Institute, dat onderzoeksinitiatieven overziet en personeel en andere klinische ondersteuning biedt voor het gezondheidszorgsysteem, om onderzoek-gestuurde studies van TNBC te ontwerpen en ontwikkelen.

“Het doel van dit werk is om trajecten te begrijpen die patiënten mogelijk in staat stellen om zeer duurzame, complete reacties op hun behandeling te behalen en om de moleculaire karakteristieken van TNBC’s vast te stellen die het voordeel van verschillende behandelingsstrategieën voorspellen,” zei dr. O’Shaughnessy. “Dit type werk kan het aantal opties voor patiënten met gemetastaseerde ziekten vergroten en meer hoop bieden aan hulpbehoevenden.”

“Als het grootste non-profit gezondheidszorgsysteem in Texas vertrouwt Baylor Scott & White op gulle donaties van organisaties zoals The Mary Kay FoundationSM om ons innovatieve onderzoek voor onze patiënten te blijven voortzetten,” zei Rowland K. Robinson, president van de Baylor Scott & White Dallas Foundation. “Tot zover zien we veelbelovende resultaten van de onderzoeken van dr. O’Shaughnessy. En, met de ondersteuning van The Mary Kay Foundation, zijn we hoopvol dat haar belangrijke werk ons zal blijven helpen om aanvullende inzichten te vergaren om degenen met triple negatieve borstkanker beter van dienst te zijn.”

In de loop van meer dan twee decennia heeft The Mary Kay FoundationSM meer dan $ 80 miljoen bijgedragen aan vrouwenopvangcentra en dienstverleners op het gebied van huiselijk geweld, alsmede aan kankeronderzoeksprogramma’s en gerelateerde doelen door de hele Verenigde Staten.

Over The Mary Kay Foundation℠

Gestuurd door de droom van Mary Kay Ash om de levens van vrouwen overal ter wereld te verrijken, werft en distribueert The Mary Kay FoundationSM fondsen om te investeren in baanbrekend kankeronderzoek om een geneesmiddel te vinden voor vrouw-gerelateerde kankers en om huiselijk geweld tegen vrouwen te stoppen. Sinds 1996 heeft The Mary Kay FoundationSM meer dan $ 80 miljoen bijgedragen aan organisaties die zijn afgestemd op haar tweezijdige missie. Daarnaast ondersteunt de Foundation bewustwordingsinitiatieven en community outreachprogramma’s en is zij pleitbezorgster voor wetgeving die vrouwen gezond en veilig stelt. Samen kunnen we de wereld beter maken voor vrouwen. Bezoek om meer te weten te komen over voorlichting, pleitbezorging en donaties, en om bij te dragen aan levensreddend werk om vrouwen te ondersteunen en te bekrachtigen marykayfoundation.org, vind ons op Facebook en Instagram, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr