23:59 uur 31-10-2019

De Mary Kay Foundation geeft $ 3,1 miljoen subsidie aan kankeronderzoek en aan opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– De Mary Kay FoundationSM heeft onlangs een subsidie van ruim $ 3 miljoen gegeven aan kankeronderzoek en opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld overal in het land. De Mary Kay Foundation werd opgericht in 1996, met het overkoepelende doel om een einde te maken aan kanker bij vrouwen. In 2000 breidde de stichting haar missie uit met opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld.

100 opvangcentra voor huiselijk geweld overal in het land, waaronder Puerto Rico en de Maagdeneilanden, hebben elk $ 20.000 ontvangen, voor een totaalbedrag van $ 2 miljoen. De stichting zet zich in voor het financieren van het levensreddende werk van opvangcentra voor vrouwen en het jaarlijkse opvangsubsidieprogramma heeft ondersteuning geboden bij het financieren van kritieke behoeften waaronder noodopvang, tijdelijke huisvesting, counseling en juridische bijstand. Al deze bronnen ondersteunen vrouwen en kinderen die op zoek zijn naar een toevluchtsoord en ondersteuning op hun weg naar een misbruikvrij leven.

Hoewel een meerderheid van de ontvangers van subsidie voor opvangcentra voor slachtoffers van huiselijk geweld gebruik maakt van de onbeperkte financiering voor noodzakelijke bedrijfskosten, voeren andere reparaties uit en faciliteren renovaties of voegen programma’s en middelen toe op basis van de unieke behoeften van hun opvang en de cliënten die daar gebruik van maken. Margie’s Haven House in Heber Springs, Arkansas is bijvoorbeeld van plan om hun subsidie te gebruiken voor een voertuig voor het helpen vervoeren van hun cliënten naar een veilige plek. In Decatur/Macon County, Illinois en vier omringende districten zal de financiering door Dove, Inc. worden gebruikt voor het betalen van meer beveiliging bij de ingang van hun opvang. De buitendeur van de opvang zal worden vervangen door een glasvezeldeur en er worden een binnenwand en een extra deur toegevoegd bij het receptiegedeelte.

Bijna 400.000 vrouwen en hun gezinnen zullen gebruikmaken van diensten ter ondersteuning van slachtoffers van huiselijk geweld door het vrijmaken van financiële middelen via de 100 gesubsidieerde agentschappen.

Na het beoordelen van meer dan 70 aanvragen gaf The Mary Kay Foundation Research Review Committee voor een bedrag van $ 100.000 aan subsidies aan 11 kankeronderzoeksinstellingen over het gehele land, voor een totaalbedrag van $ 1,1 miljoen. De ontvangers van de dit jaar gegeven subsidies zijn de volgende vooraanstaande onderzoeksinstellingen:

 • Albert Einstein College of Medicine
 • Case Western Reserve University School of Medicine
 • Georgetown University
 • Michigan State University
 • University of California, San Francisco
 • University of Kansas Medical Center
 • University of Notre Dame
 • University of Utah
 • UT Southwestern Medical Center
 • Vanderbilt University Medical Center
 • Weill Cornell Medicine

“Bij The Mary Kay Foundation geloven we erin om vrouwen te helpen hun omstandigheden te verbeteren en een zo goed mogelijk leven te hebben,” aldus Michael Lunceford, President van The Mary Kay Foundation Board of Directors. “Onze stichting streeft ernaar om dat op twee cruciale manieren te doen: financieren van doorbraakonderzoek in het kader van onze missie om een einde te maken aan kanker die vrouwen treft, en middelen bieden aan opvangcentra voor slachtoffers van huiselijk geweld overal in het land, zodat deze overlevenden kunnen helpen.”

De kankeronderzoeksubsidies van de stichting voor 2019 zullen een groot aantal innovatieve onderzoeken ondersteunen. Aan de Case Western Reserve University School of Medicine verricht dr. Stefanie Avril baanbrekend onderzoek naar het versterken van het immuunsysteem van het lichaam om borstkanker uit te roeien. Aan de Georgetown University zal Assistant Professor dr. Cecil Han de subsidie gebruiken om verder te gaan met haar onderzoek naar de manier waarop veranderende metabolische routes invloed hebben op de snelle groei en ontwikkeling van ovariumkankercellen in een vroeg stadium. Aan het University of Kansas Medical Center zal dr. Priyanka Sharma haar 15 jaar ervaring gebruiken voor onderzoek op het gebied van tripelnegatieve borstkanker, nieuwe gerichte middelen, borstkankergenetica en neoadjuvante chemotherapie, in de hoop succesvolle behandelingen te vinden voor een aantal van de meest agressieve vormen van borstkanker.

“We hebben gezien dat eerdere subsidies hebben geleid tot innovatieve doorbraken bij het onderzoek naar borstkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker en ovariumkanker en kijken uit naar de onderzoeksbijdragen van de ontvangers van de subsidies van dit jaar,” aldus Lunceford. “Door het voortzetten van de ondersteuning voor deze wetenschappers en instellingen zijn wij ons ervan bewust dat wij bijdragen aan het verbeteren van het leven van vrouwen overal.”

In de loop van meer dan twee decennia heeft The Mary Kay FoundationSM meer dan $ 80 miljoen bijgedragen aan vrouwenopvangcentra en dienstverleners op het gebied van huiselijk geweld, alsmede aan kankeronderzoeksprogramma’s en gerelateerde doelen door de hele Verenigde Staten.

Over The Mary Kay Foundation℠

Geleid door de droom van Mary Kay Ash om het leven van vrouwen overal ter wereld te verrijken, werft en verdeelt The Mary Kay FoundationSM fondsen om te investeren in baanbrekend kankeronderzoek om een geneesmiddel te vinden voor vrouwgerelateerde kankers en om huiselijk geweld tegen vrouwen te stoppen. Sinds 1996 heeft The Mary Kay FoundationSM meer dan $ 80 miljoen bijgedragen aan organisaties die aansluiten bij haar tweevoudige missie. Daarnaast ondersteunt de Foundation bewustwordingsinitiatieven en community outreachprogramma’s en is zij pleitbezorgster voor wetgeving die vrouwen gezond en veilig stelt. Samen kunnen we de wereld beter maken voor vrouwen. Bezoek om meer te weten te komen over voorlichting, pleitbezorging en donaties, en om bij te dragen aan levensreddend werk om vrouwen te ondersteunen en mondiger te maken marykayfoundation.org, vind ons op Facebook en Instagram, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr