23:39 uur 25-10-2019

Amazon kondigt drie projecten voor hernieuwbare energie aan in de VS en het VK als onderdeel van Amazon’s belofte om in 2024 een niveau van hernieuwbare energie van 80% en in 2030 van 100% te bereiken

De projecten dragen bij aan het engagement van Amazon inzake de Klimaatbelofte om in 2040 een netto koolstofuitstoot van nul te bereiken en de datacentra van de Amazon Web Services die Amazon en miljoenen AWS-klanten wereldwijd ondersteunen, te voorzien van hernieuwbare energie

Het eerste project voor hernieuwbare energie van Amazon in Schotland, het tweede in North Carolina en de acht in de Commonwealth of Virginia zullen naar verwachting 265 MW extra hernieuwbare capaciteit en ongeveer 670.000 MWh energie per jaar produceren, dat wil zeggen genoeg voor het energieverbruik van 62.000 huishoudens

Wereldwijd heeft Amazon bijna 70 projecten voor hernieuwbare energie met een productiecapaciteit van 1.600 MW en een leveringscapaciteit van meer dan 4,6 miljoen MWh energie per jaar

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Amazon (NASDAQ: AMZN) kondigde vandaag drie projecten voor hernieuwbare energie aan in de VS en het VK als onderdeel van Amazon’s belofte om in 2024 een niveau van hernieuwbare energie van 80% en in 2030 van 100% te bereiken op weg naar netto koolstofuitstoot van nul tegen 2040.

Grote investeringen in hernieuwbare energie zijn een kritische stap in de aanpak van de wereldwijde koolstofvoetafdruk van Amazon. Amazon’s nieuwste project voor hernieuwbare energie in Europa wordt het grootste corporate wind power purchase agreement (PPA) in het VK en is gevestigd op het schiereiland Kintyre in Schotland. Als de Amazon Wind Farm klaar is, voorziet deze in 50 megawatt (MW) nieuwe hernieuwbare capaciteit met een verwachte productie van 168.000 megawatt/uur (MWh) schone energie per jaar, voldoende voor de stroomvoorziening van 46.000 Britse huishoudens.

Amazon’s nieuwste zonne-energie projecten in de VS bevinden zich in Warren Country, North Carolina en Prince George County, Virginia. De totale capaciteit is 215 MW met een verwachte productie van 500.997 MWh energie per jaar. Dit is het tweede project voor hernieuwbare energie in de staat North Carolina en het achtste project voor hernieuwbare energie in de Commonwealth of Virginia.

Als deze projecten klaar zijn, zullen de drie nieuwe projecten voor wind- en zonne-energie van Amazon 265 MW extra hernieuwbare capaciteit leveren en naar verwachting in 2021 beginnen met energielevering aan de datacentra van de Amazon Web Services die Amazon en miljoenen AWS-klanten wereldwijd ondersteunen.

Tot nu toe heeft Amazon 18 grootschalige hernieuwbare wind- en zonne-energie projecten gelanceerd die meer dan 1.600 MW capaciteit aan hernieuwbare energie en meer dan 4,6 miljoen MWh schone energie produceren – genoeg voor 368.000 Amerikaanse huishoudens. Amazon heeft tevens meer dan 50 zonnedaken geïnstalleerd op distributie- en sorteercentra wereldwijd met een capaciteit van 98 MW hernieuwbare energie en een productie van 130.000 MWh schone energie per jaar.

“Naast de milieuvoordelen die inherent zijn aan werken met applicaties op de cloud, streeft Amazon ernaar onze koolstofuitstoot te beperken en in 2024 bedrijfsbreed voor 80% te werken met hernieuwbare energie. We hebben dit jaar acht projecten aangekondigd en er zit meer in de pijplijn – we streven naar investering in hernieuwbare energie als een kritische stap in de aanpak van onze wereldwijde koolstofvoetafdruk,” zei Kara Hurst, directeur duurzaamheid, Amazon. “Met bijna 70 projecten voor hernieuwbare energie wereldwijd – waaronder 54 zonne-energiedaken – zijn we op weg naar het waarmaken van de bedrijfsbrede belofte van Amazon om in 2030 100% hernieuwbare energie te gebruiken.”

“Overeenkomsten als deze Power Purchase Agreement zeggen heel veel over het vertrouwen van grote werkgevers en bedrijven in alle sectoren van de Schotse hernieuwbare energie-infrastructuur,” zei Paul Wheelhouse, MSP, de Schotse minister van energie, connectiviteit en de eilanden. “In 2018 behaalde Schotland een record niveau aan productie van hernieuwbare energie met herziene gegevens die aantonen dat in 76,3% van de Schotse elektriciteitsbehoefte voorzien kon worden door hernieuwbare energiebronnen en dat onshore windenergie alleen al in staat was om te voldoen aan meer dan 50% van de totale Schotse elektriciteitsbehoefte. Deze mooie cijfers illustreren het belang van onshore wind in onze huidige energiemix als bijzonder kostenefficiënte productiebron en de belangrijke rol ervan in het voldoen aan onze toekomstige energiebehoefte.”

“Deze aankondiging van Amazon is weer een belangrijke stap voor North Carolina’s schone energie programma waardoor we steeds meer gaan vertrouwen op hernieuwbare energie en onze uitstoot van broeikasgassen kunnen beperken” zei de gouverneur van North Carolina, Roy Cooper. “Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook goed voor onze economie. Meer schone energie-banen betekent betere banen voor gezinnen in North Carolina.”

“Het is mooi om te zien hoe de aankondiging van deze nieuwe projecten meer schone energie naar de Commonwealth of Virginia brengt waar Amazon al erkend worden als leider in online projecten voor hernieuwbare energie,” zei de gouverneur van Virginia, Ralph Northam. “Deze zonne-energie helpen de positie van de Commonwealth te bevestigen als leider in de productie van schone energie in de VS en helpen het land om klimaatverandering het hoofd te bieden.”

“Ik juich de leiderschapsrol van Amazon in de Commonwealth en de inzet voor duurzaamheid toe,” zei congreslid Donald McEachin. “Projecten voor hernieuwbare energie zoals de Fort Powhatan zonne-boerderij maken onze gemeenschappen veiliger en creëren nieuwe banen in de energiesector die van essentieel belang zijn voor het aanpakken van de klimaatverandering.”

Amazon heeft een nieuwe website gelanceerd waarop verslag wordt gedaan van de engagements, initiatieven en prestatie voor duurzaamheid waarop iedereen kan zien hoe naar de doelen wordt toegewerkt. De site bevat informatie over Amazon’s koolstofvoetafdruk en andere duurzaamheidsgegevens die laten zien dat het bedrijf actief werkt aan het bereiken van de klimaatbelofte. De nieuwe doelen, beloftes, investeringen en programma’s op basis van de duurzaamheidsbelofte voor de lange termijn van Amazon door middel van innovatieve programma’s waaronder Shipment Zero – Amazon’s visie op klimaatneutrale verzending, met 50% netto nul-koolstof in 2030; duurzame verpakkingsinitiatieven zoals Frustration-Free Packaging en Ship in Own Container waardoor verpakkingsafval sinds 2015 met 25% is verminderd; programma’s voor hernieuwbare energie; investeringen in de circulaire economie met het Closed Loop Fund; en talloze andere initiatieven die dagelijks door de teams van Amazon worden uitgevoerd.

Ga naar https://sustainability.aboutamazon.com/ om het nieuwe duurzaamheidsverslag van het bedrijf te bekijken en voor meer informatie.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor innovatie, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Klantbeoordelingen, winkelen met 1 klik, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-tablets, Fire TV, Amazon Echo en Alexa zijn enkele door Amazon geïntroduceerde producten en diensten. Ga voor meer informatie naar amazon.com/about en volg @AmazonNews.

Over Amazon Web Services

Al 13 jaar is Amazon Web Services ‘s werelds meest geavanceerde en omarmde cloudplatform. AWS biedt meer dan 165 volledig diensten voor berekening, opslag, databanken, netwerken, analyses, robotica, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI), Internet of Things (IoT), mobiel, beveiliging, hybride, virtuele en toegevoegde realiteit (VR en AR), media en applicatieontwikkeling, invoering en beheer vanuit 69 beschikbaarheidszones (AZ’s) in 22 geografische regio’s waaronder de VS, Australië, Brazilië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, de Speciale bestuurlijke regio Hongkong, Ierland, India, Japan, Korea, het Midden-Oosten, Singapore, het VK en Zweden. Miljoenen klanten waaronder snelgroeiende startups, de grootste bedrijven en toonaangevende overheidsinstellingen vertrouwen op AWS voor het functioneren van hun infrastructuur, om flexibeler te worden en kosten te besparen. Ga voor meer informatie over AWS naar aws.amazon.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amazon.com, Inc.

Media Hotline

Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr