17:39 uur 29-12-2017

Amazon viert haar beste feestdagen ooit: dit seizoen hebben meer dan vier miljoen mensen in één week Prime geprobeerd

Kleine ondernemingen en ondernemers maken een recordseizoen mee met meer dan één miljard wereldwijd bestelde producten

De verkoop van producten met GRATIS eendaagse verzending of GRATIS bezorging op dezelfde dag of ultrasnelle levering met Prime Now is tijdens deze feestdagen meer dan verdubbeld

Echo Dot en Fire TV Stick met Alexa Voice Remote waren de twee bestverkochte producten over alle categorieën op Amazon

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– (NASDAQ: AMZN)—Amazon viert haar beste feestdagen ooit met klanten die over de hele wereld records breken. Lidmaatschap voor Prime blijft tijdens deze feestdagen groeien – in slechts één week begonnen meer dan vier miljoen mensen met een gratis proefperiode van Prime, of een betaald lidmaatschap, zodat zij kunnen profiteren van gratis tweedaagse, eendaagse of bezorging op dezelfde dag, naast de ultrasnelle bezorging van één en twee uur met Prime Now.

Klanten kozen uit honderden miljoenen producten, inclusief uit een enorm scala van producten van kleine bedrijven en ondernemers. Dit seizoen werden wereldwijd meer dan één miljard producten bij kleine bedrijven en ondernemers besteld – en in slechts vijf dagen tijd, van Thanksgiving tot en met Cyber Monday, werden bij kleine bedrijven en ondernemers bijna 140 miljoen producten besteld. Amazon Devices maakte ook haar beste feestdagen mee, met tientallen miljoenen verkochte Alexa-apparaten wereldwijd. Echo Dot en Fire TV Stick met Alexa Voice Remote zijn tijdens deze feestdagen niet alleen de bestverkochte Amazon-apparaten, ze zijn ook de bestverkochte producten van welke fabrikant dan ook, in elke categorie op Amazon.

“Sinds de eerste dag waren we geobsedeerd met wat wij denken dat onze klanten willen – de beste deals en laagste prijzen, snelle en gratis verzending en een brede selectie van de beste producten – en wij blijven die drie continue verstrekken. We vinden het buitengewoon geweldig dat tijdens deze feestdagen zoveel mensen zich bij Prime hebben aangemeld, zodat ze kunnen profiteren van meer mogelijkheden voor snelle en gratis verzending, plus nieuwe en handige bezorging, zoals Amazon Key, maar ook Lightning Deals en onbeperkt tv-shows en films streamen, inclusief Prime Originals en nog veel meer”, aldus Jeff Wilke, CEO Worldwide Consumer. “Bedankt, al die miljoenen klanten en honderdduizenden Amazon-medewerkers wereldwijd die deze feestdagen tot de beste ooit hebben gemaakt. We kijken uit naar wederom een geweldig jaar.”

Amazon Devices en Alexa

 • Voor Amazon Devices was het een recordseizoen deze feestdagen, met miljoenen meer verkochte apparaten dit jaar ten opzichte van de feestdagen vorig jaar.
 • En ook voor de serie Echo-producten waren deze feestdagen de beste ooit. De Echo Dot was tijdens deze feestdagen het bestverkochte Amazon Device-product, en het bestverkochte product van welke fabrikant dan ook, van elke categorie op Amazon, met miljoenen verkochte apparaten.
 • Klanten kochten twee keer meer Amazon Fire TV Sticks vergeleken met de feestdagen vorig jaar. Fire TV blijft de populairste streaming mediaspeler in de VS, GB, Duitsland en Japan, bij alle detailhandelaars.
 • Het was ook het beste seizoen ooit voor Fire Kids Edition Tablets, met 2,4 keer zoveel apparaten verkocht op Amazon.com vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
 • Echo-apparaten zijn dit jaar bijzonder populaire cadeaus, met Echo Spot, Echo Dot en Echo Buttons die tijdens deze feestdagen uiteindelijk waren uitverkocht; klanten kunnen nog steeds voorbestellingen plaatsen zodat hun bestelling via het principe wie het ‘eerst komt, het eerst maalt’ wordt afgehandeld.
 • Dit jaar viert Kindle haar 10e feestdagenseizoen.
 • En dit jaar bestelden miljoenen Prime-leden met hun stem via Alexa allerlei cadeautjes, zoals Amazon-apparaten en alledaagse huishoudelijke benodigdheden. De populairste producten die gesproken werden besteld zijn de Echo Dot, Fire TV Stick met Alexa Voice Remote en de TP-Link Smart Plug Mini.
 • Alexa hielp tijdens deze feestdagen bij het mixen van duizenden cocktails; Martini’s en Manhattans waren vooral bijzonder in trek.
 • Het recept voor chocoladekoekjes werd tijdens deze feestdagen het meest opgevraagd.
 • Het meest opgevraagde nummer door Alexa-klanten tijdens deze feestdagen was ‘Jingle Bells’.
 • De oostkust van de VS had de sfeer het meest te pakken; Alexa werd hier 2,5 keer vaker gevraagd Kerstliedjes te spelen dan de westkust.
 • Tijdens deze feestdagen deden Alexa-klanten hun feestverlichtingen meer dan een miljoen keer aan via Alexa.
 • Alexa-kanten vroegen tijdens deze feestdagen ook om tientallen miljoenen moppen.
 • De mees gebelde persoon tijdens deze feestdagen was ‘ma’ in de VS en Duitsland, en ‘pa’ in Groot-Brittannië.
 • Er werd via Alexa drie keer meer naar muziek geluisterd tijdens deze feestdagen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
 • Klanten wensten Alexa dit jaar 3,5 keer meer Merry Christmas, Prettige Feestdagen en Fijne Chanoeka vergeleken met de feestdagen vorig jaar.
 • Mensen stelden tijdens deze feestdagen vier keer meer vragen over de Kerstman vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
 • Klanten vroegen dit jaar van Alexa negen keer meer om kookadvies vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
 • De meest opgevraagde films via Alexa tijdens deze feestdagen waren Trolls en Elf.
 • Alexa via Fire TV is populairder dan ooit, met een stijging van 889% in de VS over dezelfde periode vorig jaar.
 • Alexa-klanten hebben dit jaar drie keer meer de timer gezet vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Amazon Delivered tijdens deze feestdagen

 • In de Verenigde Staten en Europa verwerkten, verpakten en verzonden onze medewerkers bij 10 centra meer dan één miljoen pakjes op één dag.
 • De drukste dag voor Amazon wat betreft de verwerking van klantbestellingen in 2017 was 19 december 2017.
 • In 2017 hebben we de omvang van ons verwerkings- en verzendingsnetwerk wereldwijd met meer dan 30% in vierkante meters uitgebreid.
 • In de VS bezorgden dit seizoen 6000 vrachtwagens en 32 Amazon Air-vliegtuigen de pakjes aan onze klanten.
 • Tussen Thanksgiving en Kerst transporteerde Amazon Air genoeg pakjes om meer dan een miljard Echo Dots te evenaren.
 • Een vrachtvliegtuig van Amazon Air kan meer dan 10.000 Instant Pots vervoeren.
 • De laatste Prime Now-bestelling die op tijd voor de Kerst kon worden bezorgd, werd op Kerstavond binnen 58 minuten om 23.58 uur in Baltimore, Maryland afgeleverd. In de bestelling zat de Kid Galaxy Amphibious RC Car Morphibians Shark Remote Control Toy, de Crayola Oil Pastels Art Tools, 28 ct. en de VTech Click and Count Remote.

Mobiel winkelen

 • De top vijf producten die op een mobiel apparaat werden besteld zijn de Echo Dot, Fire TV Stick met Alexa Voice Remote en de TP-Link Smart Plug.
 • Het aantal klanten dat wereldwijd via de Amazon App winkelde, nam tijdens deze feestdagen met bijna 70% toe.
 • Per seconde werden tijdens deze feestdagen meer dan 1400 elektronische producten op mobiele apparaten besteld.
 • AR view beleefde het meeste gebruik op Cyber Monday. Het populairste product dat tijdens deze feestdagen met AR view werd bekeken, was een zwarte stoel met poef. De topcategorieën die met AR view werden bekeken, zijn meubels, speelgoed, Amazon-apparaten, keukenspullen en consumentenelektronica.

Liefdadigheid

 • Amazons vloot van Treasure Truck en de feestelijk uitgedoste Amazon-vrachtwagens bezorgden speciale ladingen als onderdeel van Amazons ‘Delivering Smiles’ feestdagentour. De vrachtwagens deden meer dan 30 gemeenschappen aan waar Amazon-medewerkers wonen en werken en doneerden duizenden artikelen, inclusief STEM-speelgoed, boeken, apparaten en huishoudelijke artikelen voor vrouwen, kinderen en gezinnen die direct hulp nodig hebben. Aan het eind van de tour doneerde Amazon $1 voor elke mijl die de vrachtwagens hebben afgelegd aan de National Alliance to End Homelessness.
 • Met deze feestdagentour ‘Delivering Smiles’ vergrootte Amazon haar support voor kinderen en gezinnen die direct hulp nodig hebben. Om meer te weten te komen over elke organisatie zonder winstoogmerk die Amazon tijdens hun ‘Delivering Smiles’-tour in de VS en Canada bezocht, ga naar https://blog.aboutamazon.com/delivering-smiles.

Digitale entertainment

 • Dit jaar werd vier keer meer muziek van Amazon Music via Alexa gestreamd vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
 • Luisteraars van Amazon Music gebruikten tijdens de feestdagen graag de optie songteksten om via Alexa naar nummers te zoeken. Zo werd naar ‘Jingle Bells’ gezocht – het meest opgevraagde nummer – door een paar woorden van het Kerstnummer te zeggen.
 • Luisteraars wilden tijdens dit seizoen ook een stapje terug doen, en vroegen Alexa om via Amazon Music rustgevende (‘relaxing’) muziek te spelen, meer dan welke andere muzieksoort dan ook.
 • Luisteraars in New York, Chicago, Houston en San Diego streamde meer Kerstnummers op Amazon Music via Alexa dan waar dan ook in de VS.
 • Christmas van Michael Bublé was dit seizoen opnieuw het meest gespeelde album op Amazon Music.
 • Voor het tweede achtereenvolgende jaar bekleedde ‘All I want for Christmas is You’ van Mariah Carey de nummer één plek op Amazon Music.
 • Het meest bekeken seizoen tijdens deze feestdagen was de met een Golden Globe genomineerde Prime Original The Marvelous Mrs. Maisel.
 • De meest bekeken serie tijdens deze feestdagen was The Grand Tour.
 • De meest bekeken Amazon Original film tijdens deze feestdagen was The Big Sick.
 • De meest bekeken Kids Prime Original deze feestdagen was If You Give a Mouse a Cookie.
 • De meest gekochte film deze feestdagen was Elf.
 • De meest gekochte serie deze feestdagen was The Walking Dead.
 • De meest gekochte Amazon Channel abonnementen tijdens deze feestdagen waren HBO, Showtime en STARZ, en de huidige seizoenen van Game of ThronesShameless en Power waren respectievelijk de meest bekeken shows op elk kanaal.
 • De topwedstrijd van Prime Video’s 10-wedstrijden Thursday Night Football schema tijdens deze feestdagen was op 7 december: wereldwijd zagen twee miljoen mensen dat de Atlanta Falcons de New Orleans Saints met 20-17 versloegen.
 • Het meest gelezen Kindle-boek in Amazon First Reads in 2017 was Beneath A Scarlet Sky van Mark Sullivan.
 • Het bestverkochte en meest beluisterde audioboek van 2017 was The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life door Mark Manson, ingelezen door Roger Wayne.
 • Het meest beluisterde audioboek van 2017 was Harry Potter and the Sorcerer’s Stone door J.K. Rowling, ingesproken door Jim Dale.
 • Het audioboek van 2017 met de meeste opmerkingen was Born a Crime door Trevor Noah, door de auteur zelf ingesproken.
 • Volgens Amazon Charts was tijdens deze feestdagen het meest gelezen en geschonken Kindle-boek in de VS Origin: A Novel door Dan Brown.
 • Tijdens deze feestdagen vonden volgens Amazon Charts de meeste Kindle-lezers Year One: Chronicles of the One, Book 1 van Nora Roberts, hét boek dat ze maar niet weg konden leggen; het was het snelst uitgelezen boek.
 • Volgens Amazon Charts waren in de VS de meest gewenste boeken van 2017: The Subtle Art of Not Giving a F*ck door Mark Manson, Hillbilly Elegy door J.D. Vance, The Handmaid’s Tale door Margaret Atwood, Astrophysics for People in a Hurry door Neil Degrasse Tyson en Sapiens door Yuval Noah Harari.
 • The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood was in 2017 wereldwijd het meest geleende boek van Prime Reading.
 • Instant Pot Electric Pressure Cooker Cookbook van Laurel Randolph, onafhankelijk gepubliceerd via Kindle Direct Publishing, staat tijdens deze feestdagen bovenaan de Amazon Charts en bereikte daarmee de nummer één plek op de lijst van bestverkochte non-fictie in de week van Cyber Monday.

Bestellers van de feestdagen

 • Prime-leden kochten met Prime Early Access meer dan 100.000 Lightning Deals op Amazon.com.
 • Klanten kozen op Amazon.com uit honderden Deals of the Day tijdens deze feestdagen.
 • Miljoenen klanten in de VS bekeken deals met Watch a Deal.
 • Tijdens deze feestdagen verkocht Whole Foods Market meer dan 500.000 pond zoetigheid bij de koekjesbar in winkels verspreid over de VS; genoeg om de Kerstman meer dan 6 miljoen koekjes te geven tijdens zijn trektocht over de hele wereld.
 • Bij de 13 boekwinkels van Amazon Books, was het non-fictie boek Obama: An Intimate Portrait van Pete Souza het populairst; het bestverkochte fictieboek was Origin door Dan Brown; het bestverkochte kinderboek was Diary of a Wimpy Kid #12, The Getaway door Jeff Kinney; en de bestverkochte gedichtenbundel was the sun and her flowers van Rumi Kaur.
 • Bij de 13 boekwinkels van Amazon Books, doneerden één van de zeven klanten die een boek kochten, ook een kinderboek aan een plaatselijke liefdadigheidsinstelling voor kinderen. Het bestverkochte boek dat ook aan plaatselijke liefdadigheidsinstellingen werd geschonken, was de klassieker Are You My Mother door P.D. Eastman; het was ook het bestverkochte boek bij alle 13 winkels.
 • De Echo Dot was in de 13 Amazon Books winkels het bestverkochte apparaat; de Kindle Paperwhite was de bestverkochte Kindle; de TP-Link Smart Plug was de bestverkochte accessoire; en de WowWee Fingerlings was het bestverkochte speelgoed.
 • Het bestverkochte keukenapparaat in de VS en wereldwijd, was de Instant Pot DUO80.
 • Het bestverkochte speelgoed en game-item in de VS was de Nerf N-Strike Elite Strongarm Blaster, terwijl het bestverkochte speelgoed en game-item wereldwijd What Do You Meme? was. Volwassen spel.
 • Het bestverkochte smart home product in de VS en wereldwijd, was de TP-Link Smart Plug.
 • De bestverkochte schoonheids- en verzorgingsproducten in de VS, waren de Finishing Touch Flawless Women’s Painless Hair Remover, de Philips Norelco Multigroom All-In-One Series 3000 en de Oral-B Black Pro 1000 Power elektrische tandenborstel, terwijl het bestverkochte product wereldwijd de Philips Sonicare Diamond Clean elektrische tandenborstel was.
 • De bestverkochte producten tijdens deze feestdagen voor thuis, gezondheid en persoonlijke verzorging in de VS, waren onder andere de Fitbit Charge 2, de 23andMe DNA Test, de AncestryDNA: Genetic Testing – DNA Ancestry Test Kit en Radha Beauty Aromatherapy Top 8 Essential Oils.
 • Robotstofzuigers behoorden tijdens de feestdagen tot de best verkochte artikelen op Amazon.com.
 • De bestverkochte producten van Amazon Launchpad-ondernemingen, omvatten de WowWee Fingerlings Interactive Baby Monkey, Exploding Kittens Card Game en Watch Ya Mouth Throwdown Edition Card Game.
 • De bestverkochte sportartikelen in de VS waren dit seizoen Titleist Pro V1 Golf Balls, Wilson NFL MVP Junior Football en Spalding NBA Street Basketball.
 • De bestverkochte modeartikelen in de VS waren tijdens deze feestdagen ASICS Men’s GEL Venture 5 Running Shoe, Alex en Ani Initial Expandable Wire Bangle Bracelet, 2,5”, Levi’s Men’s 505 Regular Fit Jean, UGG Women’s Classic Short II Boot.
 • De bestverkochte producten van AmazonFresh in de VS, waren tijdens deze feestdagen organische bananen, limoenen, komkommers, navelsinaasappelen en gele uien.
 • De bestverkochte meubelproducten in de VS waren onder andere het Zinus Memory Foam 12 Inch Green Tea Mattress, het LinenSpa 8” Memory Foam en Innerspring Hybrid Mattress en het LINENSPA 6 Inch Innerspring Mattress.
 • De bestverkochte automobielproducten in de VS waren onder meer de Dark Seasonal Snow & Ice Car Scraper, de NOCO Genius Boost Plus GB40 1000 Amp 12V UltraSafe Lithium Jump Starter en de STANLEY J5C09 Jump Starter.
 • De bestverkochte huisdierproducten in de VS omvatten onder andere de PEDIGREE DENTASTIX Holiday Treats for Dogs, de KONG Wild Knots Bears Durable Dog Toys en de Taste of the Wild, Canine Formula.
 • De bestverkochte babyproducten in de VS waren onder meer de Nuby Ice Gel Teether Keys, Baby Einstein Take Along Tunes Musical Toy en de Nuby Bundle of 3 Toys, dat ook het bestverkochte babyproduct wereldwijd was.
 • De bestverkochte luxe schoonheidsproducten in de VS waren de Mario Badescu Facial Spray with Aloe Herbs and Rosewater, stila Stay All Day Waterproof Liquid Eye Liner en Bioderma Sensibio H2O Micellar Water, Cleansing and Make-Up Removing Solution.
 • De bestverkochte supermarktproducten in de VS waren Green Mountain Coffee Keurig Coffee Lover’s Variety Pack Single-Serve K-Cup Sampler, 40 stuks, het Glaceau Smartwater Vapor Distilled Water en Viva Naturals Organic Extra Virgin Coconut Oil.
 • De bestverkochte gereedschappen waren de Black + Decker LDX 120C 20-Volt MAX Lithium-Ion Cordless Drill/Driver en de MagnoGrip 311-090 Magnetic Wristband.
 • De bestverkochte draadloze producten in de VS waren onder andere de Tile Mate – Key Finder. Phone Finder, PopSockets: Expanding Stand and Grip for Smartphones and Tablets en Wemo Mini Smart Plug.
 • Het bestverkochte keukenapparatuur in de VS omvat onder andere de Samsung MS11K3000AS 1.1 cu. ft. Countertop Microwave Oven, de Danby 120 Can Beverage Center en de NewAir AB-1200 126-Can Beverage Cooler.
 • De bestverkochte muziekinstrumenten op Amazon.com waren de Snark SN5X Clip-On Tuner for Guitar, Singing Machine SML385BTW Top Loading CDG Karaoke System with Bluetooth, Sound and Disco Light Show en de Singing Machine SMM-205 Unidirectional Dynamic Microphone.
 • De bestverkochte producten voor buitenshuis in de VS waren Intex Comfort Plush Elevated Dura-Beam Airbed with Built-in Electric Pump, de Stanley Classic Vacuum Bottle en de BV Bicycle Light Set Super Bright 5 LED Headlight.
 • De bestverkochte doe-het-zelf artikelen op Amazon.com waren de Philips Hue White A19 Single LED Bulb (werkt met Amazon Alexa), Philips Hue White and Color Ambiance 3rd Generation A19 10W Equivalent Dimmable LED Smart Bulb (werkt met Amazon Alexa) and Himalayan Glow Pink Salt Lamp.
 • De bestverkochte gazon- en tuinproducten in de VS waren tijdens deze feestdagen de Weber 6492 Original Instant-Read Thermometer, Snow Joe SJBLZD Telescoping Snow Broom with Ice Scraper en de Bounty Hunter TK4 Tracker IV Metal Detector.
 • De bestverkochte kantoorproducten in de VS waren Elmer’s Liquid School Glue (1 Gallon) – Great For Making Slime, Georgia-Pacific Spectrum Standard 92 Multipurpose Paper (8.5 x 11 Inches) en de Paper Mate Flair Felt Tip Pens (Assorted Colors, 12-Count).
 • De bestverkochte bedrijfs-, industriële en wetenschappelijke benodigdheden in de VS waren onder andere de First Aid Only All-Purpose First Aid Essentials Kit, Rubbermaid Commercial Stainless Steel Oven Monitoring Thermometer en de TOPGREENER TU2154A High Speed USB Charger Outlet.
 • De bestverkochte televisies in de VS waren tijdens deze feestdagen de TCL 32-Inch 720p Roku Smart LED TV (2017 Model), Samsung Electronics 40-Inch 1080p Smart LED TV (2017 Model), TCL 49-Inch 4K Ultra HD Roku Smart LED TV (2017 Model) en de Samsung Electronics 55-Inch 4K Ultra HD Smart LED TV (2017 Model).

Leuke wetenswaardigheden van de feestdagen

 • Tijdens dit seizoen kochten Amazon-klanten genoeg WowWee Fingerlings Interactive Baby Monkey-speelgoed op Amazon.com om er meer dan 100 keer de Empire State Building van boven naar beneden (en weer terug!) mee te behangen.
 • Amazon.com-klanten kochten genoeg televisies om er bijna 2500 torens ter hoogte van de Space Needle in Seattle mee te bouwen.
 • Amazon-klanten kochten genoeg littlebit Star Wars Droid Inventor Kits op Amazon.com om er een Imperial-II class Star Destroyer mee te bemannen.
 • Amazon-klanten kochten tijdens de feestdagen genoeg Calvin Klein-producten op Amazon.com om vijf items te schenken aan elke Coachella 2017 genodigde.
 • Amazon-klanten kochten tijdens de feestdagen genoeg schoenen op Amazon.com om van Alaska tot Miami te reiken.
 • Tijdens deze feestdagen kochten Amazon-klanten genoeg Wickedly Prime Truffle Spreads om er een half miljoen aardbeien in te dopen.
 • Treasure Truck-klanten kochten genoeg Kerstkransen om, wanneer opgestapeld, ze bijna vijf en een half keer de top van de Empire State Building zouden halen.
 • Amazon.com-klanten kochten tijdens deze feestdagen genoeg Instant Pot snelkookpannen om tegelijk meer dan negen miljoen schalen chili te koken.
 • Amazon.com-klanten kochten genoeg AmazonBasics-hangers voor de garderobe voor elke inwoner van Houston, Texas – de vierde grootste stad in inwonersaantallen van de VS.
 • Als alle boeken van The Getaway van Jeff Kinney die tijdens de feestdagen via Amazon zijn verkocht op elkaar zouden worden gelegd, dan zou de stapel dezelfde hoogte hebben als de 444 Saturn V raket.
 • Alle Leonardo Da Vinci boeken van Walter Isaacson die tijdens de feestdagen op Amazon zijn verkocht, wegen net zoveel als 25,417 gallons verf, waarmee de Sixtijnse Kapel van Michelangelo 1592,5 keer geverfd zou kunnen worden.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor innovatie, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Klantbeoordelingen, winkelen met 1 klik, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-tablets, Fire TV, Amazon Echo en Alexa zijn enkele door Amazon geïntroduceerde producten en diensten. Ga voor meer informatie naarwww.amazon.com/abouten volg @AmazonNews.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Amazon.com, Inc.
Mediahulplijn
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr