17:44 uur 17-09-2019

Enapter opent installatie voor seriefabricage voor modulaire waterstofelektrolysers

Nieuw productieproces verlaagt kosten met 20 procent en verhoogt productiecapaciteit achtvoudig voor betaalbaardere waterstofgeneratie

PISA, Italië–(BUSINESS WIRE)– Enapter, een fabrikant van modulaire waterstofelektrolysers, heeft vandaag de onthulling aangekondigd van zijn nieuwe fabriek voor seriële fabricage in Pisa. Het vernieuwde productieproces verhoogt de productiecapaciteit van Enapter achtvoudig en verlaagt de elektrolyserkosten met meer dan 20 procent. Deze verbeteringen kunnen van waterstofgeneratie op locatie een betaalbare realiteit maken voor een groot aantal toepassingen wereldwijd, waaronder energieopslag, back-upstroom, power-to-heat, industriële waterstofproductie en op waterstof gebaseerde mobiliteit.

Waterstofgeneratie kan een belangrijke rol spelen bij de overgang naar schone energie, maar is beperkt door de kosten en de schaalbaarheid. De EL 2.0-elektrolyser van Enapter pakt deze uitdagingen aan met zijn gepatenteerde Anion Exchange Membrane (AEM)-technologie. Met een eenvoudige balans van planten en zonder edelmetalen, verlaagt de AEM van Enapter de kosten en verhoogt de levensduurprestatie van waterstofopwekking. Door seriële fabricage kan Enapter de huidige EL 2.0-waterstofgenerator inzetten voor een nog groter klantenbestand en tegelijkertijd capaciteit creëren voor het komende EL 2.1-product.

“Deze nieuwe faciliteit betekent een belangrijke mijlpaal voor ons,” aldus Sebastian-Justus Schmidt, voorzitter van Enapter. “Onze missie is om groene waterstofopwekking goedkoper te maken dan fossiele brandstoffen. Als we vooruitkijken, zal dit proces ons helpen onze elektrolysers massaal te produceren voor projecten over de hele wereld. Dit is een cruciale stap om van waterstofelektrolysers een gestandaardiseerd, waardevol handelsproduct te maken dat kan concurreren met verouderde energiebronnen.”

Als stapelbaar systeem kunnen faciliteiten van elke omvang de EL 2.0 gebruiken. Huidige toepassingen die waterstof genereren via Enapter-elektrolysers zijn onder meer mini-netten voor eilanden, seizoensgebonden energieopslag in de Alpen, verwarming van woningen in Nederland, productie van hernieuwbare methaan in Australië, stikstofzuivering in Portugal, tanken van drones uitgerust met een brandstofcel in China en nog veel meer. Ga voor meer informatie over de oplossingen van Enapter naar: https://enapter.com

Over Enapter

Enapter produceert zeer efficiënte, modulaire waterstofgeneratoren met behulp van Anion Exchange Membrane-elektrolyse. De kerntechnologie heeft een bewezen staat van dienst van 10 jaar. Het is de basis voor de unieke, goedkope, compacte elektrolyser. De EL 2.0 is volledig stapelbaar en eenvoudig te integreren met het Energy Management System van Enapter. Enapter-systemen worden internationaal gebruikt in industrieën zoals telecommunicatie, mobiliteit en energie. Het team combineert elektrochemische en IT-expertise om de waterstofeconomie in hardware en software te stimuleren. Enapter heeft kantoren in Berlijn, Pisa, Bangkok en St. Petersburg. https://www.enapter.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Antenna

Kalena Gravina

enapter@antennagroup.com
201-465-8013

Enapter

Vaitea Cowan

vaitea@enapter.com
+39 050 644 281

Check out our twitter: @NewsNovumpr