09:21 uur 12-11-2018

Enapter tilt groene waterstof-elektrolyse naar het volgende niveau – met de nieuwe elektrolyser ‘EL 2.0’

PISA, Italië–(BUSINESS WIRE)– Enapter onthulde vandaag haar nieuwe generatie groene waterstof-elektrolysers, de EL 2.0. Elektrolysers splitsen water in zuurstof en waterstof, een technologie die op het punt staat om in belangrijke mate bij te dragen aan het vergroenen van energiesystemen wereldwijd. “Het is de eerste verjaardag van Enapter deze week en we zijn zeer verheugd om ons nieuwste product te presenteren”, aldus voorzitter Sebastian-Justus Schmidt tijdens het eenjarig jubileum in het Research and Development Center van Enapter in Pisa. “De EL 2.0 is kleiner dan zijn voorganger en vermindert de installatietijd en totale kosten voor de klant. Het is vrij stapelbaar om systemen van elke omvang te vormen, van 500 l tot 10.000 l per uur”. De gepatenteerde Anion Exchange Membrane (AEM)-elektrolysers van Enapter zijn uniek in de markt, omdat ze klein, flexibel en modulair zijn. Het zijn de meest kostenbesparende systemen omdat ze geen gebruik maken van edele metalen. De El 2.0 wordt bovendien geleverd met een recyclingbelofte zonder extra kosten. Enapter neemt de elektrolyser terug om de cradle-to-cradle-recyclebaarheid te tonen.

Enapter werd opgericht met een sterke visie: een koolstofvrije toekomst waarin fossiele brandstoffen niet langer worden gebruikt voor energieproductie. Een jaar later levert Enapter de eerste mijlpaal op weg naar deze toekomst. Schmidt is ervan overtuigd: “Waterstof is de sleutel tot het bieden van onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid voor alle sectoren – energie, warmte en transport – in elk energiesysteem”.

Enapter zet zich in om de bouwstenen te bieden voor de toekomst van energie. De EL 2.0 beschikt daarom over het Energy Management System (EMS) van Enapter. Het transformeert meervoudig gestapelde elektrolysermodules in één enkele grote elektrolyser. Het fungeert ook als een basis voor het beheer van complexe hybride energiesystemen. Enapter streeft naar het gedeeltelijk open-source maken van haar software met als doel om deze te laten functioneren als het besturingssysteem voor een nieuwe energiewereld.

Over Enapter

Enapter ontwerpt en produceert zeer efficiënte en modulaire waterstofgeneratoren met behulp van AEM-elektrolyse. Haar kerntechnologie heeft een bewezen staat van dienst van tien jaar en vormt de basis voor een uniek assortiment goedkope, compacte waterstofelektrolysers. Tegenwoordig worden ze al internationaal gebruikt in de sectoren telecommunicatie, wetenschap en landbouw en woningen. Het team combineert elektrochemische en IT-expertise om de waterstofeconomie vanuit zowel het hardware- als het softwarestandpunt te stimuleren. Ga voor meer informatie naar de website www.enapter.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Vaitea Cowan, +49 30 25814 7916
Hoofd Communications
vaitea@enapter.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr