21:36 uur 06-09-2019

ExxonMobil en Porsche breiden technologische samenwerking uit in de Formule E

Mobil-merk smeermiddelen en vloeistoffen te gebruiken in Formule E raceauto van Porsche

SPRING, Texas–(BUSINESS WIRE)– ExxonMobil breidt haar wereldwijde zakelijke en technische samenwerking met Porsche uit door in zee te gaan met de luxe Duitse autofabrikant voor diens Formule E auto voor het seizoen 2019-2020. De nieuwe samenwerking betekent het debuut van ExxonMobil in de elektrische autosport.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190906005488/nl/

ExxonMobil is expanding its global business and technical partnership with Porsche by teaming with the luxury German automaker on its Formula E series car for the 2019 / 2020 season. (Photo: Business Wire)

ExxonMobil is expanding its global business and technical partnership with Porsche by teaming with the luxury German automaker on its Formula E series car for the 2019 / 2020 season. (Photo: Business Wire)

Beginnend met de eerste race in Saoedi-Arabië aan het eind van dit jaar, zal het ExxonMobil Mobil-merk hoogwaardige elektrische aandrijfvloeistoffen leveren aan Porsche, die specifiek zijn ontwikkeld om te voldoen aan de speciale vereisten van elektrische voertuigen.

“Onze toetreding tot de Formule E met Porsche vertegenwoordigt niet alleen een uitbreiding van onze succesvolle zakelijke samenwerking, maar ook een uitbreiding van een winnende samenwerking op het racecircuit,” zei Russ Green, vicepresident, afgewerkte smeermiddelen bij ExxonMobil. “Nu Porsche mee begint te dingen en de capaciteiten toont van zijn elektrische voertuigtechnologie, ontwikkelt ExxonMobil een volledig scala aan Mobil-merk smeermiddelen om het nieuwe Formule E-team van Porsche te helpen bij het opbouwen van zijn racereputatie over de hele wereld. De autosport biedt de ultieme proeftuin voor het voortdurend ontwikkelen van hoogwaardige smeermiddelen en vloeistoffen.”

Voertuigen die meedoen aan elektrische autosport halen voordeel uit hoogwaardige smeermiddeltechnologie die gespecialiseerde voordelen biedt die nodig zijn voor de accu van de auto, waaronder elektrische geleiding, koelcapaciteit en materiaalcomptabiliteit.

“Aangezien wij al meer dan 20 jaar een belangrijke technologische partner zijn, begrijpt geen enkele andere smeermiddelenleverancier de filosofie achter de Porsche prestaties zo goed als ExxonMobil,” zei Fritz Enzinger, vicepresident, Porsche Motorsport. “ExxonMobil is niet alleen een waardevolle partner geweest voor onze commerciële zaken, maar ook een belangrijke teamgenoot in ons streven naar overwinningen en kampioenschappen van Sebring tot Le Mans. Ze zijn een vanzelfsprekende toevoeging aan ons Formule E team nu we bij Porsche op het punt staan een spannende nieuwe race periode te beginnen.”

De nieuwe technische samenwerking past binnen het bestaande raamwerk van wereldwijde motorsportactiviteiten van ExxonMobil met Porsche, waaronder de World Endurance Championships, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Porsche Mobil 1 Supercup, Porsche Carrera Cup en diverse andere race-activiteiten voor klanten over de hele wereld.

Over ExxonMobil

ExxonMobil, het grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijf, gebruikt technologie en innovatie om te helpen bij het voldoen aan de groeiende energiebehoeften van de wereld. ExxonMobil heeft een industrieleidende voorraad aan hulpmiddelen, is een van de grootste raffinadeurs en handelaren van aardolieproducten en haar chemisch bedrijf is een van de grootste ter wereld.

Over ExxonMobil in de autosport

Racen biedt ExxonMobil en zijn smeermiddel- en brandstoffenmerken de ultieme proeftuin om de technologie in ons aanbod van olie, smeermiddelen en brandstoffen te verbeteren. Bij elke racesessie helpen onze geavanceerde producten de prestaties en efficiëntie van de voertuigen te verbeteren. ExxonMobil-producten zijn de favorieten voor een groot aantal van de beste raceteams van over de hele wereld die meedoen in zeer veeleisende motorsport-wedstrijden. De kennis die wij middels deze samenwerkingen krijgen, helpt onze wetenschappers en ingenieurs de grenzen op te zoeken bij het ontwikkelen van baanbrekende technologieën.

ExxonMobil blijft een trotse partner van Aston Martin Red Bull Racing, Stewart-Haas Racing bij NASCAR’s Sprint Cup Series; Porsche, Bentley en TOYOTA GAZOO Racing bij de FIA World Endurance Championship; Corvette Racing, Porsche North America, Lexus en Acura/Caterpillar bij de IMSA WeatherTech SportsCar Championship; en diverse teams die meedoen aan wedstrijden over de hele wereld.

Voor meer informatie over ExxonMobil en zijn merken, bezoek www.exxonmobil.com of volg ons op Twitter www.twitter.com/exxonmobil.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties

832-625-4000

Check out our twitter: @NewsNovumpr