15:45 uur 07-08-2019

MC2 Therapeutics A/S voltooit inschrijving van EU Fase 3 directe vergelijkende studie bij patiënten met plaque psoriasis behandeld met MC2-01 PAD™ Cream

  • Top-line data worden verwacht in vierde kwartaal van 2019

KOPENHAGEN, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– MC2 Therapeutics A/S, een farmaceutisch bedrijf voor late klinische fase dat zich concentreert op lokale behandelingen voor chronische ontstekingsaandoeningen, heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van de inschrijving voor het EU Fase 3-onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van MC2-01 PAD™ Cream (calcipotriene en betamethasondipropionaat, w/w 0,005%/0,064%) bij volwassen patiënten met plaque psoriasis vergeleken met Daivobet®-gel (in de VS op de markt gebracht als Taclonex® Topical Suspension).

“Voltooiing van de inschrijving van patiënten aan deze EU Fase 3-registratiestudie markeert opnieuw een belangrijke en tijdige prestatie voor het wereldwijde MC2-01 PAD™ Cream-ontwikkelingsprogramma voor plaque psoriasis na onze succesvolle Amerikaanse Fase 3 directe vergelijkende studie in 2018,” verklaarde Jesper J. Lange, CEO & President van MC2 Therapeutics. Hij voegde eraan toe: “Onze inspanningen in zowel de EU als de VS tonen aan dat we toegewijd zijn aan het opbouwen van een leidende rol als het gaat om lokale behandelingen voor patiënten met chronische ontstekingsaandoeningen. Onze gepatenteerde PAD™-technologie stelt ons in staat om een ​​nieuwe standaard voor lokale behandelingen te ontwikkelen die snelle en effectieve verlichting van symptomen combineren met een uniek hydraterend en cosmetisch gevoel. Volgens ons zal dit zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de patiëntervaring en het gemak in dagelijkse routines.”

Over de MC2-01 PAD™ Cream Fase 3-studie

De studie is een Fase 3, gerandomiseerde, multicenter, onderzoeker-blinde studie met parallelle groepen om de werkzaamheid en veiligheid van MC2-01 PAD™ Cream te evalueren bij personen met plaque psoriasis vergeleken met MC2-01-vehikel en Daivobet®-gel. Proefpersonen passen eenmaal per dag gedurende maximaal 8 weken onderzoeksmedicatie lokaal toe. Het primaire doel is om de therapeutische superioriteit van MC2-01 PAD™ Cream te laten zien ten opzichte van de active comparator, evenals om het veiligheidsprofiel van MC2-01 PAD™ Cream te karakteriseren bij personen met plaque psoriasis. Het primaire eindpunt voor de werkzaamheid is de procentuele verandering ten opzichte van de uitgangswaarde in mPASI op het lichaam in week 8. Aan het onderzoek namen 490 patiënten deel in 32 centra in Europa.

Over MC2 Therapeutics A/S

MC2 Therapeutics A/S is een particulier farmaceutisch bedrijf voor de late klinische fase dat zich richt op lokale behandelingen voor chronische ontstekingsaandoeningen. Met behulp van de gepatenteerde PAD™-technologie – een unieke olie-in-water-dispersie – ontwikkelt MC2 Therapeutics een pijplijn van nieuwe innovatieve lokale behandelingen die zijn ontworpen voor unieke patiëntervaringen.

Ga voor meer informatie over MC2 Therapeutics Group naar www.mc2therapeutics.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MC2 Therapeutics A/S 
Lonni Goltermann, EA van de CEO // +45 2018 1111 of log@mc2therapeutics.com