12:30 uur 23-05-2019

Snel multiplexen met Opal® Research-kits nu beschikbaar op LabSat™-platform

LAUSANNE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Lunaphore Technologies S.A., een Zwitsers medtech-bedrijf dat innovatieve apparatuur van de volgende generatie ontwikkelt voor kankeronderzoek en weefseldiagnostiek, kondigt een nieuwe toepassing voor snel multiplexen aan voor het LabSat™ Research-instrument.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190523005273/nl/

FFPE IF of tonsil, 6-plex + DAPI. Total staining time: 4h12 (with Opal® 7-Color Manual IHC Kit) (Pho ...

FFPE IF of tonsil, 6-plex + DAPI. Total staining time: 4h12 (with Opal® 7-Color Manual IHC Kit) (Photo: Business Wire)

Na de ondertekening van een co-marketingovereenkomst tussen Lunaphore Technologies S.A. en Akoya Biosciences, Inc. zal Lunaphore beginnen met het leveren van multiplex-protocollen met behulp van Opal®-immunoassay-kits van Akoya voor haar kleuringsplatform LabSat™ Research, de eerste oplossing van Lunaphore om de markt te bereiken.

LabSat™ blijkt snelle tests uit te voeren op weefselmonsters van minder dan 2,5 uur voor een 3-plex plus tegenkleuring met de Opal® 4-kleuren handmatige IHC-kit; en minder dan 4,5 uur voor een 6-plex plus tegenkleuring met de Opal® 7-kleuren handmatige IHC-kit1. Deze tijdsbestekken bieden een 3- tot 4-voudige tijdverbetering in vergelijking met de huidige doorlooptijden voor Opal® 7-kleurenkits met behulp van handmatige protocollen of andere automatiseringsnormen. Tijdens het onderzoek dat werd uitgevoerd door beide bedrijven, werd vergelijkbare intensiteit met andere kleuringsmethoden waargenomen, terwijl de reproduceerbaarheid minder dan 20% variabiliteit liet zien1. Bovendien werd de uniformiteit in de gehele weefselcoupe getest met uitstekende resultaten, waardoor een signaalgradiënt van minder dan 10% op 1 cm weefsel werd verkregen1. Dit opent mogelijkheden voor gebruikers om afbeeldingen te analyseren en signalen te kwantificeren met behulp van de beeldvormings- en softwaretools van Akoya.

Deze korte doorlooptijden worden bereikt dankzij een nieuwe microfluïdische weefselverwerker die de kern vormt van de innovatie van Lunaphore. Hiermee kunnen onderzoekers snelle optimalisatiecycli uitvoeren om de gewenste multiplexkleuringen te bereiken en te herhalen, zonder dat in traditionele instrumenten voor workflowautomatisering geïnvesteerd hoeft te worden.

De mede-oprichter en CTO van Lunaphore, Diego G. Dupouy, stelde: “De geweldige kleuringen verkregen met ons platform zijn het resultaat van de teaminspanningen van Lunaphore en Akoya, terwijl we beide technologieën naar een hoger niveau tillen. Ons doel is om korte doorlooptijden te combineren met hoogwaardige kleuringen om onderzoekers in staat te stellen in ongeëvenaarde tijd hun eigen immunofenotyperingspanelen te ontwikkelen.”

Met de komst van ultrasnelle geautomatiseerde multiplexing in LabSat™ combineert Lunaphore state-of-the-art multiplextechnieken, de hoge reproduceerbaarheid van automatiseringssystemen en een ongeëvenaarde snelheidsprestatie, nu binnen bereik van middelgrote en kleine laboratoria.

Over Lunaphore

Lunaphore Technologies S.A. is een Zwitsers bedrijf dat instrumenten van de volgende generatie ontwikkelt voor het automatisch aanbrengen van kleurreagentia. De bekroonde technologie, gebaseerd op microfluïdica, wordt FFeX genoemd (Fast Fluidic Exchange). De technologie is erop gericht analyses veel sneller uit te voeren dan mogelijk is bij standaardtechnieken en heeft goede resultaten laten zien bij tests met specimens van kankerpatiënten. Lunaphore werd in 2014 opgericht met de bedoeling innovatieve benaderingen te ontwikkelen voor weefseldiagnostica en wordt nationaal en internationaal erkend als een van de meest innovatieve bedrijven.

Over LabSat™ Research

LabSat™ Research is een ultrasnel reagensafleversysteem met één glaasje dat IHC/IF-tests uitvoert op weefselmonsters voor uitsluitend onderzoeksgebruik. De doorbraaksnelheidsprestatie van het apparaat wordt bereikt dankzij een nieuwe microfluïdische weefselprocessor die de kern vormt van de innovatie van Lunaphore. Deze gepatenteerde technologie maakt zeer nauwkeurige weefselkleuring mogelijk, met een drastische vermindering van de incubatietijden van reagentia.

Over IHC/IF en multiplexing

Immunohistochemie (IHC)-kleuring is een techniek waarbij antilichamen worden gebruikt om de aanwezigheid van specifieke kanker-biomarkers op een weefselmonster te detecteren. Tijdens een IHC-test wordt het weefsel gekleurd met gelabelde antilichamen, waardoor een kleuring op het weefsel wordt geproduceerd die waarneembaar is met een helderveld-microscoop. Deze kleuring zal de aanwezigheid en lokalisatie van specifieke kanker-biomarkers in het weefsel aangeven. Immunofluorescentie (IF) is een vergelijkbare techniek die in plaats daarvan fluorescerende kleuringen produceert die waarneembaar zijn met een fluorescentiemicroscoop. IHC en IF behoren tot de meest gebruikelijke tests in immuno-oncologisch onderzoek ter ondersteuning van wetenschappers bij het identificeren van specifieke kankertypen.

Om de micro-omgeving van de tumor te analyseren is het begrijpen van de ruimtelijke organisatie en co-expressie van meerdere biomarkers in een weefselcoupe van cruciaal belang. Met dit doel is het mogelijk om verschillende doelen gelijktijdig te kleuren en te visualiseren met een techniek die bekend staat als multiplex IHC of IF. Met Akoya’s Opal® fluorescente kits kunnen respectievelijk 4-kleuren en 7-kleuren 3 en 6 biomarkers in één keer worden gekleurd om het verkrijgen van informatie uit elke weefselcoupe te maximaliseren.

Disclaimer: LabSat™ Research is goedgekeurd alleen voor onderzoeksgebruik en niet beschikbaar voor diagnostische procedures. Alleen verkocht in Europa.

1 Gegevens op bestand.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Irene Tamayo
Lunaphore Corporate Communications
E-mail: communications@lunaphore.com
Telefoon: +41 21 353 58 22

Andrea Büchler
Lunaphore Finance and Business Development
E-mail: andrea.buechler@lunaphore.com
Telefoon: +41 79 598 40 73

Check out our twitter: @NewsNovumpr