11:30 uur 07-02-2019

Lunaphore lanceert eerste product: LabSatTM

LAUSANNE, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Lunaphore Technologies SA, een Zwitsers bedrijf voor medische technologie dat innovatieve apparatuur van de volgende generatie ontwikkelt voor kankeronderzoek en weefseldiagnostica, maakt bekend dat het bedrijf haar eerste product voor onderzoekstoepassingen op de markt heeft gebracht: LabSatTM.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190207005323/nl/

Lunaphore's new product LabSat (Photo: Business Wire)

Lunaphore’s new product LabSat (Photo: Business Wire)

Dit van een CE-markering voorziene instrument voldoet aan alle toepasselijke productvoorschriften van de Europese Unie met betrekking tot gezondheid, veiligheid en milieu, en zal verkrijgbaar zijn in de meeste Europese landen.

LabSatTM is de eerste oplossing uit het ontwikkeltraject van Lunaphore dat op de markt komt, sinds de oprichting van het bedrijf. Het systeem bestaat uit een enkelzijdig, geautomatiseerd reagenstoedieningssysteem voor het uitvoeren van immunohistochemische tests op weefselspecimens binnen 10 tot 30 minuten. De baanbrekende snelheidsprestaties van het apparaat zijn gerealiseerd dankzij een innovatieve microfluïdische weefselverwerker die de kern vormt van de innovatie van Lunaphore. Deze gepatenteerde technologie maakt uiterst nauwkeurig aanbrengen van kleurreagentia op het weefsel mogelijk. De incubatietijden van de reagentia worden drastisch verkort.

Ata Tuna Ciftlik, oprichter en CEO van Lunaphore, merkt op: “Dit allereerste product van ons is erop gericht onze baanbrekende technologie toegankelijk te maken voor onze klanten. We geloven dat de nauwkeurigheid en snelheid een veelheid aan nieuwe mogelijkheden voor het aanbrengen van kleurreagentia zal bieden voor de gebruikers.” Hij vervolgt: “Daarnaast werken we aan de volgende versies van het product om te voldoen aan de behoeften van klanten die meer behoefte hebben aan automatisering, en aan een breder portfolio van toepassingen.”

Verder werkt het bedrijf momenteel aan een oplossing voor de in-vitrodiagnosticasector, waarvan het de bedoeling is dat deze in de nabije toekomst wordt gelanceerd.

Over Lunaphore

Lunaphore Technologies S.A. is een Zwitsers bedrijf dat instrumenten van de volgende generatie ontwikkelt voor het automatisch aanbrengen van kleurreagentia. De bekroonde technologie, gebaseerd op microfluïdica, wordt FFeX genoemd (Fast Fluidic Exchange). De technologie is erop gericht analyses veel sneller uit te voeren dan mogelijk is bij standaardtechnieken en heeft goede resultaten laten zien bij tests met specimens van kankerpatiënten. Lunaphore werd in 2014 opgericht met de bedoeling innovatieve benaderingen te ontwikkelen voor weefseldiagnostica en wordt nationaal en internationaal erkend als een van de meest innovatieve bedrijven.

Over immunohistochemistry

Immunohistochemie (IHC) is een techniek waarbij antilichamen worden gebruikt om de aanwezigheid van specifieke kankerbiomarkers op een weefselspecimen te detecteren. IHC is de meest frequent uitgevoerde biomarkertest in de alledaagse kankerdiagnostica* na de biopsieprocedure, alsmede een test die veel wordt gebruikt in immuno-oncologieonderzoek. Tijdens een IHC-test worden gelabelde antilichamen aangebracht op het weefselspecimen, resulterend in weefselkleuring, zichtbaar met een microscoop, die de aanwezigheid en plaats van specifieke kankerbiomarkers aangeeft, om klinische medewerkers en onderzoekers te helpen bij het identificeren van specifieke typen kanker.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Irene Tamayo
Lunaphore Corporate Communications
E-mail: communications@lunaphore.com
Telefoon: +41 21 353 58 22

Andrea Büchler
Lunaphore Finance and Business Development
E-mail: andrea.buechler@lunaphore.com
Telefoon: +41 79 598 40 73