21:07 uur 15-05-2019

The We Company lanceert ARK, een nieuw platform voor aankoop & beheer van vastgoed

  • ARK zal in eerste instantie ongeveer 2,9 miljard dollar aan totaal aandelenvermogen inzetten
  • Het platform zal activa optimaliseren en innovatie in de volledige portfolio stimuleren door middel van ondernemings- en anchor tenant-strategieën
  • Ivanhoé Cambridge wordt een strategische partner bij de oprichting van het nieuwe ARK-project

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– The We Company kondigt de lancering van ARK aan, haar platform voor aankoop en beheer van vastgoed, waar ook ter wereld.

Een evolutie van de investeringsstrategie voor vastgoed van The We Company

ARK is gebouwd op de sterke kennis en kunde op het gebied van aankoop en beheer van vastgoed van WeWork Property Advisors, een beleggingsadviseur verbonden aan The We Company en Rhône Group die bij de lancering met ARK fuseren.

ARK zal zich richten op de aankoop, de ontwikkeling en het beheer van vastgoed in wereldwijde knooppuntsteden en snelgroeiende secundaire markten die van de bezetting van WeWork zullen genieten. WeWork zal zijn space-as-a-service-model inzetten in vastgoed dat in handen van ARK is of door ARK voor onze leden wordt geëxploiteerd, met inbegrip van ons groeiende Enterprise-bedrijf – waar nu meer dan 40% van de wereldwijde lidmaatschappen onder valt – samen met onze anchor tenant-strategie.

ARK zal zijn voordeel halen uit de toegang tot het selectieproces van sites, de propriëtaire technologie, en de relaties met partners en bedrijven die Enterprise-lid zijn van The We Company om een breed gamma aan vastgoedmogelijkheden binnen handbereik te hebben. ARK wil activa onmiddellijk stabiliseren door een kant-en-klaar ondernemingsplan met bewezen track record uit te voeren en zal de holistische oplossingen voor vastgoedeigenaars van The We Company toepassen op basis van de gekende capaciteiten van The We Company op het gebied van kopen, bouwen, van bezetting voorzien en exploiteren van gebouwen.

Rich Gomel, Managing Partner, ARK, zei: “We hebben met eigen ogen de waarde gezien die het ecosysteem van WeWork kan bieden aan verhuurders en vastgoedpartners. De lancering van ARK zal bijdragen tot groei door te bouwen op de uitstekende ervaring en het netwerk op het gebied van vastgoed van The We Company. ARK is opgezet om op die kans in te spelen en de vastgoedgemeenschap verschillende partnerschapopties te kunnen aanbieden om aan de groei en uitbreiding van The We Company deel te nemen.”

Ivanhoé Cambridge – Strategisch partner

ARK is ook verheugd om aan te kondigen dat Ivanhoé Cambridge, een vastgoedmaatschappij van Caisse de dépôt et placement du Québec en één van de grootste en meest gerespecteerde institutionele vastgoedbeleggers ter wereld, een aanzienlijk aandeel aan kapitaal en steun aan het platform biedt. Ivanhoé Cambridge wil met ARK samenwerken voor zijn aankoop en beheer van vastgoed wereldwijd, waardoor het platform kan profiteren van de uitgebreide ervaring en deskundigheid van Ivanhoé Cambridge in de vastgoedsector.

Sylvain Fortier, Chief Investment and Innovation Officer bij Ivanhoé Cambridge zei: “Net als The We Company geloven wij dat de traditionele normen van vastgoed uitdagen een enorm voordeel met zich meebrengt. We delen dezelfde visie, een engagement voor sociale verantwoordelijkheid en een langetermijnaanpak voor vastgoed, waardoor dit een natuurlijk partnerschap is waarvan we overtuigd zijn dat het beide bedrijven zal doen evolueren. The We Company reikt ons haar talent voor creativiteit en innovatie, en haar expertise op het gebied van technologie en design aan, die essentieel zijn om aan de moderne verwachtingen van vastgoedruimten te voldoen, zowel commerciële ruimten als woningen. ARK biedt een sterk team met betrekking tot aankoop en vastgoedbeheer en een sterke relatie met The We Company. Ik denk dat we erg complementair zijn.”

Managementteam en partners

ARK zal in eerste instantie ongeveer 2,9 miljard dollar aan totaal aandelenvermogen inzetten na haar fusie met WeWork Property Advisors. The We Company wordt de meerderheidsaandeelhouder van ARK.

De voorzitter van het platform wordt Steven Langman, Managing Director van Rhône Group en een lid van de raad van bestuur van The We Company. Hij zal voorzitter zijn van het bestuurscomité van ARK en wordt lid van de beleggingscomités van ARK.

Naast de heer Langman en de heer Gomel, zal Wendy Silverstein, die voordien bij New York Reit and Vornado Realty Trust in dienst was, de Chief Investment Officer van ARK worden. Het management van ARK wordt ondersteund door een toegewijde groep ervaren professionals uit de vastgoedsector met uiteenlopende expertise in de aankoop, de ontwikkeling en het beheer van vastgoed.

Over:

The We Company

The We Company is in 2010 opgericht door Adam en Rebekah Neumann en Miguel McKelvey, en bestaat uit drie afzonderlijke afdelingen – WeWork, WeLive en WeGrow – die onze missie om het bewustzijn van de wereld te vergroten bevorderen. De missie van WeWork is het creëren van een wereld waarin mensen werken om een leven en niet enkel een loon te hebben; de missie van WeLive is het bouwen van een wereld waarin niemand zich eenzaam voelt; en de missie van WeGrow is het realiseren van het potentieel van elk mens. Begin 2019 had The We Company 425 locaties in 100 steden in 27 landen, en 400.000 leden waaronder meer dan 30% van de Fortune 500. Voor meer informatie, bezoek www.we.co

ARK

ARK is een dochtermaatschappij van The We Company en doet dienst als haar nieuwe platform voor aankoop en beheer van vastgoed wereldwijd met hoofdzetel in New York City. ARK richt zich op de aankoop, de ontwikkeling en het beheer van vastgoed in wereldwijde knooppuntsteden en snelgroeiende secundaire markten. ARK werkt samen met The We Company om de bestaande en nieuwe producten en de producten in ontwikkeling, alsook de methoden wat betreft gemeenschap en ruimtebeheer van The We Company toe te passen op het vastgoed van ARK en om voordeel te halen uit de relaties van The We Company met partners en bedrijven die Enterprise-lid zijn om bloeiende, volledig geprogrammeerde ecosystemen uit te bouwen.

Opmerkingen:

In dit persbericht kunnen toekomstgerichte verklaringen staan waarop niet kan worden gerekend en die nog kunnen wijzigen. Niets in dit persbericht kan worden opgevat als een belofte, garantie of voorstelling van voorgaande of toekomstige prestaties van enig bedrijf, entiteit of middel, of ander bedoeld resultaat. De werkelijke gebeurtenissen en omstandigheden kunnen wezenlijk anders zijn.

De in dit persbericht beschreven activiteiten houden zware risico’s in er kan niet worden gegarandeerd dat de doelen van The We Company, ARK of hun dochtermaatschappijen worden behaald. De in dit persbericht beschreven doelen zijn hypothetisch van aard en gebaseerd op huidige overtuigingen, aannames en informatie, en worden enkel ter illustratie weergegeven. Ze voorspellen geen toekomstige gebeurtenissen die onderhevig zijn aan grote economische, markt- en andere onzekerheden. Het aandelenvermogen dat door ARK wordt beheerd wordt in bepaalde gevallen mede beheerd in samenwerking met andere institutionele beheerders (derden) en is onderworpen aan de algemene voorwaarden zoals vastgelegd in de verschillende definitieve overeenkomsten over dat aandelenvermogen. In geen enkel rechtsgebied vormt dit persbericht een aanbieding om effecten te kopen of verkopen of een aanbieding van beleggingsadvies of beleggingsbeheer.

The We Company, ARK of hun dochtermaatschappijen staan niet – expliciet of impliciet – garant voor de nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie in dit persbericht. In geen enkel rechtsgebied vormt dit persbericht een aanbieding om effecten te kopen of verkopen. Lezers van dit persbericht worden aangemoedigd om contact op te nemen met de vertegenwoordigers van The We Company en ARK om de procedures en methodologieën (met inbegrip van aannames) te bespreken waarop deze verklaringen zijn gebaseerd en moeten hun eigen onafhankelijk onderzoek voeren, een oordeel vormen en onafhankelijk advies inwinnen over de waarde van de informatie in dit persbericht en de gevolgen ervan in het kader van hun eigen omstandigheden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact
Dominic McMullan / Arif Shah
press@wework.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr