14:24 uur 07-05-2019

Arthur D. Little Report onderzoekt het effect van ‘ultra-gerichte’ gezondheidszorg

De gezondheidszorg moet zich aanpassen aan enorme veranderingen, gedreven door technologische ontwikkeling op gebieden als moleculaire biologie, kunstmatige intelligentie & digitalisering

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– In een tijd dat grote veranderingen in de gezondheidszorg en de ontwikkeling van geneesmiddelen aan kracht winnen, benadrukt de nieuwe analyse van Arthur D. Little (ADL) dat alle sectoren van de industrie hun bedrijfs- en operationele modellen in het komende decennium moeten evolueren.

Van genetica tot kunstmatige intelligentie in diagnostiek en tot sprongen in de curatieve zorg, de gezondheidszorg staat voor ongekende veranderingen. De toekomstvisie van ADL is vastgelegd in een nieuw rapport, “Future Health: Hoe de zorg evalueert van ‘one size fits all’ naar ultragerichte zorg.”

Gedreven door grote trends, worden wereldwijd belangrijke spelers gedwongen om zich aan te passen:

  • Persoonsgerichte zorg verandert de manier waarop geneesmiddelen op de markt worden gebracht, met grote nadruk op de biologische ‘samenstelling’ van de patiënt. Al 22% van de geneesmiddelen die nu in ontwikkeling zijn, geeft een biomarker als norm voor opname, volgens ADL-onderzoek.
  • ADL verspelt dat de wereldmarkt voor genetisch onderzoek voor consumenten in 2026
    $50 miljard bereikt, wat leidt tot een overvloed aan genetische data die beschikbaar zal zijn als leidraad voor preventie, diagnose en behandeling.
  • Bepaalde chronische ziekten zullen beter te genezen of te behandelen zijn en patiënten met een betere toegang tot data hebben meer kans om hun aandoeningen te voorkomen of te beheersen.
  • Langdurige zorg in ziekenhuizen zal verdwijnen en de ziekenhuizen zullen zich meer gaan richten op curatieve zorg en genezing. Dit kan er ook toe leiden dat artsen zullen overwegen om op locatie zorg gerelateerde apparaten en geneesmiddelen te gaan produceren.

Craig Wylie, Managing Partner bij ADL in de Verenigde Staten, merkt op: “Ongelooflijke vooruitgang op het gebied van genetica en diagnostiek leidt tot een toekomst die de gezondheidszorg drastisch zal beïnvloeden. Bedrijven zitten in de beginfase van hun ontwikkeling van klinische proeven, commerciële modellen en zorgverlening.”

“Het tempo van verandering en de bijbehorende kosten zullen enorm zijn,” vervolgt Wylie. “De meest succesvolle organisaties in alle segmenten van de gezondheidszorg zijn degenen die hun bedrijfsmodellen aanpassen, hun activiteiten heroverwegen en de nadruk leggen op samenwerking en partnerships”.

Ga naar www.adl.com/FutureHealth om het rapport te downloaden.

Contacts

Cate Bonthuys
Catalyst Comms
cate@catalystcomms.co.uk
Tel: +44 7746546773

Check out our twitter: @NewsNovumpr