17:33 uur 18-04-2019

MHI Thermal Systems ontwikkelt demonstratie-unit van’s werelds eerste huishoudelijke airconditioner met kleine capaciteit die koelmiddel R454C met laag GWP omarmt

— Aanzienlijke vooruitgang op milieugebied ten opzichte van huidige R410A en R32 —

  • Conventionele tekortkomingen van gemengde koelmiddelen getrotseerd met bedrijfseigen technologie voor optimalisatie van doorstroomvolume van warmtewisselaar
  • Vroege reactie op EU-regelgeving die afbouw van stoffen met GWP boven 150 vereist
  • 91,3% afname van impact op aardopwarming in vergelijking met vroeger model voor Europese markt

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Als eerste ter wereld omarmt Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems, Ltd., en groepsonderneming van Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) (TOKYO: 7011) R454C, een koelmiddel met een extreem laag aardopwarmingsvermogen (global warming potential, GWP), in een huishoudelijke airconditioner in de klasse met 1 paardenkracht (pk). De conventionele tekortkomingen van de R454C, zoals ontoereikend presterende warmtewisselaars vanwege gemengde koelmiddelen, worden getrotseerd dankzij het gebruik van bedrijfseigen technologie voor optimalisatie van het stroomvolume en andere meetwaarden van de warmtewisselaar. Het bedrijf ontwikkelde al een demonstratie-unit van de huishoudelijke airconditioner met R454C en de voorbereidingen voor massaproductie, gericht op een eerste lancering op de Europese markt met bijzonder strikte milieuvereisten, zijn in volle gang.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190418005519/nl/

Residential type air conditioner (Photo: Business Wire)

Residential type air conditioner (Photo: Business Wire)

Het koelmiddel R454C heeft een ozonafbrekend vermogen (ozone depletion potential, ODP) van 0 (nul) en een GWP van 146 (CO2=1). De laatste waarde is ongeveer 1/14de en 1/5de deel van de respectievelijke GWP-waarden van koelmiddelen die op dit moment het meest worden gebruikt in airconditioner met kleine/gemiddelde capaciteit: R410A (2090) en R32 (675). De algemene impact op aardopwarming (GWP x koelmiddelvolume) van het koelmiddel in de demonstratie-unit vertegenwoordigt een afname van 91,3% ten opzichte van het niveau van het eerdere model van MHI Thermal Systems voor de Europese markt*1.

De wereldwijde initiatieven voor het terugdringen van aardopwarming werden in oktober 2016 versterkt met de aanname van de ‘Kigali-aanpassing’ van het Montrealprotocol met betrekking tot stoffen die de ozonlaag aantasten. In de Kigali-aanpassing, genoemd naar de hoofdstad van Rwanda waar de delegaties elkaar ontmoetten, wordt progressieve vermindering vereist van fluorkoolwaterstoffen (HFK’s), stoffen die de ozonlaag niet aantasten, maar wel invloed hebben op aardopwarming*2. Daarnaast hebben de lidstaten van de Europese Unie (EU), waarin het milieubewustzijn zeer diep verankerd is, de regelgeving voor de verkoop en het gebruik van stoffen met GWP-waarden van 150 en hoger die bijdragen aan aardopwarming, inclusief HFK’s, sinds 2015 geleidelijk verzwaard. MHI Thermal Systems’ ontwikkeling van ’s werelds eerste huishoudelijke airconditioner met kleine capaciteit waarin R454C wordt gebruikt, is dan ook een toonaangevende en positieve reactie op deze internationale invloeden.

Met het oog op de toekomst zal MHI Thermal Systems zich blijven inzetten voor ontwikkeling en commercialisatie van hoogwaardige producten met koelmiddelen met laag GWP en daarmee bijdragen aan de bescherming van het milieu in markten wereldwijd.

 

Opmerkingen

   

*1:

 

De dominerende SRK25ZSX-S met pijplengte van 5 meter, gebruik makend van het koelmiddel R410A

*2:

Deze stoffen zijn onderworpen aan de voorwaarden van zowel het Montrealprotocol (1987) als de voorafgaande Verdrag van Wenen ter bescherming van de ozonlaag (1985).

 

Over Mitsubishi Heavy Industries Group

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), met hoofdkantoor in Tokio, is wereldwijd een van de leidende industriële ondernemingen met 80.000 werknemers in de groep en een jaarlijkse opbrengst van 38 miljard Amerikaanse dollars. Al meer dan 130 jaar zet het bedrijf groots denken om in innovatieve en geïntegreerde oplossingen die de wereld vooruit helpen. MHI is eigenaar van een unieke bedrijfsportfolio die land, zee, lucht en zelfs ruimte omvat. MHI levert innovatieve en geïntegreerde oplossingen over een breed scala van industrieën, van commerciële luchtvaart en transport tot en met energiecentrales en gasturbines, en van machineparken en infrastructuur tot en met geïntegreerde defensie- en ruimtevaartsystemen.
Ga voor meer informatie naar de website van MHI: www.mhi.com/index.html
Voor technologie, trends en koers van het bedrijf (Technology, Trends and Tangents) ga naar MHI’s nieuwe online media SPECTRA: spectra.mhi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PERSCONTACT:
Afdeling bedrijfscommunicatie
Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.
James Bennett, +81-(0)3-6275-6200
E-mail: mediacontact_global@mhi.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr