19:19 uur 22-02-2019

MHI geselecteerd voor inclusie in alle vier de GPIF ESG investeringsindexen

— Grote toejuiching van initiatieven ten aanzien van kwesties op het gebied van milieu, maatschappij en corporate governance —

  • Bestanddeel van twee brede en twee thematische ESG-gerelateerde indexen

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) (TOKYO: 7011) is door het Japanse Government Pension Investment Fund (GPIF), een van ‘s werelds grootste pensioenfondsen, geselecteerd als een bestanddeel van alle vier de indexen die worden gebruikt als referentie voor het maken van ESG-investeringen (milieu-, maatschappij en corporate governance) in de Japanse bedrijfssector. Selectie door GPIF weerspiegelt de grote toejuiching die wordt toegekend aan de ESG-gerelateerde initiatieven van MHI Group: in het bijzonder het antwoord op milieukwesties, sociale uitdagingen en het versterken van corporate governance.

GPIF geeft vier ESG-indexen uit: 1) FTSE Blossom Japan-index, een brede index waarin algemene ESG-overwegingen zijn verwerkt op basis van FTSE Russell, een calculator voor investeringsindexen die volledig eigendom is van de London Stock Exchange; 2) MSCI Japan ESG Select Leaders Index, een soortgelijke, brede index op basis van MSCI, een Amerikaanse aanbieder van beleggingsindexen; 3) MSCI Japan Empowering Women Index (WIN), een MSCI indexmonitoring van de genderdiversiteitsprestaties van bedrijven; en 4) S&P/JPX Carbon Efficient Index, gebruikt om bedrijfsprestaties in termen van koolstofefficiëntie te evalueren, volgens S&P Dow Jones-indexen. De derde en vierde indexen richten zich respectievelijk op de sociale (genderdiversiteit) en milieuaspecten (koolstofefficiëntie, enz.) van ESG.

Door de jaren heen heeft MHI proactief verschillende initiatieven ondernomen in elk aspect van ESG in een zoektocht naar duurzame sociale ontwikkeling: deze omvatten het verminderen van milieulasten, zowel intern als op locaties van klanten, het bevorderen van de verzelfstandiging van vrouwen, het uitvoeren van activiteiten voor sociale bijdragen, het versterken van corporate governance en de openbaarmaking van informatie. Deze inspanningen werden erkend met de selectie van de onderneming in september 2018 – voor het tweede opeenvolgende jaar – voor opname in de Asia Pacific Index van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI), een van ‘s werelds toonaangevende investeringsindexen voor ESG-prestaties. MHI werd aanvankelijk geselecteerd als een bestanddeel van GPIF’s FTSE Blossom Japan Index en MSCI Japan Empowering Women Index in 2017; in 2018 is dit nu uitgebreid met opname in de MSCI Japan ESG Select Leaders Index en S&P/JPX Carbon Efficient Index, waardoor MHI een bestanddeel is van alle vier de GPIF ESG-indexen.

In de toekomst zal MHI Group door middel van voortdurende innovatie, toonaangevende producten en technologieën blijven bijdragen aan een veiligere, duurzame toekomst voor onze planeet en al het leven daarop.

* Zie ESG DATA BOOK 2018 voor informatie over de ESG-activiteiten van de MHI Group.

Over Mitsubishi Heavy Industries Group

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI), met hoofdkantoor in Tokio, is wereldwijd een van de leidende industriële ondernemingen met 80.000 werknemers in de groep en een jaarlijkse opbrengst van 38 miljard Amerikaanse dollars. Al meer dan 130 jaar zet het bedrijf groots denken om in innovatieve en geïntegreerde oplossingen die de wereld vooruit helpen. MHI is eigenaar van een unieke bedrijfsportfolio die land, zee, lucht en zelfs ruimte omvat. MHI levert innovatieve en geïntegreerde oplossingen in een breed scala van industrieën, van commerciële luchtvaart en transport tot energiecentrales en gasturbines, en van machines en infrastructuur tot geïntegreerde defensie- en ruimtesystemen.
Ga voor meer informatie naar de website van MHI: www.mhi.com /index.html
LinkedIn: www.linkedin.com/company/mitsubishi-heavy-industries/
Ga voor technologie, trends en aanverwante onderwerpen naar MHI’s nieuwe online media SPECTRA: spectra.mhi.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mitsubishi Heavy Industries, Ltd.
James Bennett, +81-(0)3-6275-6278
Corporate Communication Department
mediacontact_global@mhi.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr